:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: FLIGHTPLAN
PERSBERICHT: FLIGHTPLAN
Bron: Buena Vista - Datum: 2006-04-14 - Geplaatst door: Werner
FLIGHTPLAN
If Someone Took Everything You Live For...
How Far Would You Go To Get It Back?
Te huur op DVD vanaf 2 mei 2006
Te koop op DVD vanaf 3 mei 2006

In Flightplan, een spannende thriller boordevol spanning, speelt tweevoudig Oscar-winnares Jodie Foster de rol van Kyle Pratt vol overtuiging. Een moeder oog in oog met haar grootste nachtmerrie: de verdwijning van haar kind. Op een hoogte van 40 000 voet, in de 474 Berlijn-New York, verliest Kyle elk spoor van haar zesjarig dochtertje, Julia. Nog onder de indruk van de onverwachte dood van haar man, moet ze opboksen tegen de bemanning en de passagiers, die niet eens geloven dat haar dochterje het vliegtuig is opgestapt. Alles lijkt er op te wijzen dat Kyle stilaan haar gezond verstand verliest. Angst en paranoïa nemen al snel de bovenhand bij zowel bemanning als passagiers en Kyle wordt volledig aan haar lot overgelaten in deze ondraaglijke situatie.

Jodie Foster (Taxi Driver, Silence Of The Lambs, Panic Room) laat haar talent opnieuw uitblinken in deze spannende thriller. Ze wordt daarin aangevuld door Peter Sarsgaard (Dead Man Walking, The Skeleton Key, Kinsey) en Sean Bean (The Lord Of The Rings, The Island, National Treasure) in uitstekende bijrollen. De regisseur is de Duitser Robert Schwentke, die pas in 2002 zijn langspeelfilmdebuut maakte met de donkere thriller Moody en de producer is niemand minder dan Brian Grazer, winnaar van de Oscar voor Beste Film voor A Beautiful Mind. Tijdens zijn 20-jarige carriere werden tal van Grazers films en televisieseries al voor 39 Oscars en 42 Emmy Awards genomineerd.

Het verhaal
Ex-vliegtuigbouwkundige Kyle Pratt (Jodie Foster) vliegt met haar zesjarig dochtertje Julia (Marlene Lawson) van Berlijn naar New York. Ze is gespannen, verdrietig en bezorgd. Aan boord van het enorme, hypermoderne vliegtuig bevindt zich ook de kist van haar overleden echtgenoot die door een val van hun flatgebouw om het leven is gekomen. Halverwege de vlucht schrikt Kyle wakker. Haar dochtertje zit niet meer naast haar. Geschrokken en nerveus gaat ze op zoek. Ze loopt het vliegtuig rond, maar vindt haar nergens. Angstig klampt ze het boordpersoneel aan, die mee helpt zoeken. Julia lijkt echter in rook opgegaan. Kyle wordt bijna gek als ze merkt dat het boordpersoneel en de passagiers beginnen twijfelen aan haar verhaal. Volgens hen was Julia nooit aan boord van het vliegtuig. Op de passagierslijst ontbreekt immers ook de naam van het meisje. Is Kyle werkelijk gek aan het worden? Verliest ze door de recente tragische gebeurtenissen haar grip op de realiteit? Kan ze nog iemand vertrouwen? Eén ding weet ze zeker, ze zal haar dochter vinden, al moet ze het hele vliegtuig ondersteboven halen!

Cast
Jodie Fosters (Kyle Pratt) acteerprestaties in The Accused en The Silence Of The Lambs maakten haar al op jonge leeftijd tot een internationale ster. Ze ontving hiervoor 2 Oscars voor Beste Actrice en sindsdien was ze in niet minder dan 40 films te zien, waaronder enkele kaskrakers zoals Marrtin Scorses's Taxi Driver, Nell met Liam Neeson, Anna And The King onder de regie van Andy Tenant, Contact van Robert Zemeckis en Panic Room, de uitstekende suspense thriller van David Fincher. Op dit moment schittert Foster in Inside Man.

Peter Sarsgaard (Carson) maakte zijn bioscoopdebuut aan de zijde van Sean Penn in de fantastische Dead Man Walking van Tim Robbins. Nadien bevestigde hij zijn talent als tegenspeler van Leonardo DiCaprio en John Malkovich in The Man In The Iron Mask. Hij was ook te zien als John Lotter in Boys Don't Cry, de thriller The Skeleton Key, het uitstekende Garden State van Zach Braff en Bill Condons biopic Kinsey.

Sean Bean (Captain Rich) kreeg internationale bekendheid na zijn rol als Boromir in Peter Jackson's wereldberoemde trilogie, The Lord Of The Rings. Hij speelde ondermeer ook mee in The Island met Scarlett Johansson, National Treasure met Nicolas Cage en Troy met Brad Pitt.

Technische specificaties:
Productie: Brian Grazer (A Beautiful Mind, Apollo 13, Cinderella Man)
Regie: Robert Schwentke (The Family Jewels, Runaway Train)
Scenario: Peter A. Dowling (Sealand, Night Fall), Billy Ray (Shattered Glass)
Muziek: James Horner (Titanic, The New World)
Taalkeuze: Dolby Digital 5.1: Engels / Frans / Italiaans
Ondertiteling: Nederlands / Frans / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Italiaans / Grieks / Bulgaars / Roemeens / Kroatisch / Sloveens / Servisch
Beeldformaat: 16 x 9 – 2.35:1
Speelduur: 94 minuten (exclusief bonus)
Genre: Thriller
Leeftijd: 12 (geweld, angst)

Extra's:
• De film aan boord; Achtergrondreportage van Flightplan "The making of"
- Veiligheidscontrole: Verhaal van een thriller
- Begroeting door de gezagvoerder: De regisseur
- Passagierslijst: Het casten van de film
- Aansluiting: Post-productie
- Noodlanding: Visuele effecten
• Cabinedruk; Het ontwerpen van de Aalto E-474