:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: HET EVANGELIE VAN JUDAS
PERSBERICHT: HET EVANGELIE VAN JUDAS
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2006-05-05 - Geplaatst door: Werner
NATIONAL GEOGRAPHIC DOCUMENTAIRE HET EVANGELIE VAN JUDAS NU AL OP DVD BIJ HOUSE OF KNOWLEDGE
House of Knowledge brengt de National Geographic documentaire Het Evangelie Van Judas - Het Verborgen Verhaal Van Het Verraad Van Christus, al op 16 mei uit in Nederland en België. De bekendmaking van de inhoud van dit eerder als verloren beschouwde evangelie heeft de afgelopen maand wereldwijd veel commotie veroorzaakt. Alleen al in Nederland keken meer dan een half miljoen mensen naar de documentaire op National Geographic Channel. Ook in de media werd al uitgebreid ingegaan op de onthullingen. In het meinummer van National Geographic is een uitgebreid artikel geweid aan de nieuwe kijk op Judas.

Wat als Judas Iskariot, de apostel die Jezus aangaf, geen verrader was maar juist – op uitdrukkelijk verzoek van Jezus - bijdroeg aan de bevrijding van Jezus uit zijn sterfelijke lichaam? Die conclusie kan worden getrokken uit de documentaire die National Geographic maakte over het ruim 1700 jaar oude document dat onlangs definitief werd bestempeld als Het Evangelie van Judas. In de documentaire is te zien hoe een team van National Geographic, aangevuld met bijbeldeskundigen, op zoek gaat naar het manuscript van Het Evangelie van Judas en de authenticiteit van het document vaststelt. Niet alleen wordt geprobeerd de – uiterst kwetsbare – bladzijden van het manuscript te reconstrueren voordat ze tot stof vergaan, maar ook wordt gekeken naar de religieuze betekenis van de gewijzigde zienswijze op Judas, tot nu één van de meest gehate mannen van de wereld.

Met gedramatiseerde episodes en een heldere toelichting van de wetenschappers wordt duidelijk gemaakt dat er een geheel nieuwe interpretatie mogelijk is van het verraad van Judas, wat wel eens voor opschudding zou kunnen gaan zorgen binnen de joodse en christelijke geloofsgemeenschap. Het manuscript Het Evangelie van Judas, heeft al sinds de jaren '70 rondgezworven in de internationale kunsthandel en telt zo'n 26 pagina’s. Het document wordt door experts gedateerd rond het jaar 320.

UIT HET ARCHIEF