:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: SOCCER KINGS
PERSBERICHT: SOCCER KINGS
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2006-08-10 - Geplaatst door: Werner
SOCCER KINGS
De beste spelers ter wereld tonen hoe je hun straatvoetbaltrucs moet uitvoeren!

Straatvoetbal is in onze contreien steeds meer aandacht aan het trekken. Niet alleen het bewegen in een korte ruimte en het uitschakelen van een tegenstander door bijvoorbeeld de bal door diens benen te spelen fascineert heel wat sportliefhebbers, maar vooral de tricks die deze halve stuntmannen kunnen uitvoeren. Zelfs gelauwerde internationale voetbalsterren zoals Ronaldinho lieten al meermaals weten danig onder de indruk te zijn van getalenteerde straatvoetballers. Daar waar vroeger het accent nog lag op scoren, zijn de doelen tegenwoordig vervangen door kleine goals zonder keepers en draait het hele spelletje meer rond het vernederen van de tegenstander dan rond zoveel mogelijk doelpunten maken.

De absolute wereldtop in deze boeiende sporttak bevindt zich in Nederland, en dus is het logisch dat het voornamelijk Nederlandse straatvoetballers zijn die op deze DVD's uitleggen hoe je de moeilijke trucs zelf kunt uitvoeren.

Soccer Kings bestaat uit twee apart verkrijgbare DVD's. Op Air Moves worden stap voor stap alle voetbaltrucs met de bal in de lucht uitgelegd, terwijl Ground Moves natuurlijk de trucs met de bal op de grond behandelt. Nooit voorheen werd straatvoetbal zo uitvoerig belicht als op Soccer Kings, waardoor het nog meer een uitdaging wordt om alles zelf eens uit te proberen! Maar ook wie geen enkele intentie heeft om alle trucs aan te leren, zal ongetwijfeld enorm kunnen genieten van de prachtige hoogstandjes waarmee zowel Air Moves als Ground Moves volgepropt zit!

De spelers
Ruud Bos - Woonplaats: Oss - Geboortedatum: 14 mei 1983 - Specialiteit: De Klapper. Ruud wordt ook wel 'Number 7' of 'Mister 7' genoemd, omdat hij als voetbalspeler niet met rugnummer 7 het veld op kon, waarna hij het maar voor bekeken hield. Hij doet graag zijn eigen ding en is zo uitgegroeid tot een van 's werelds beste straatvoetballers. Deze ground move specialist staat zelfs zo hoog aangeschreven dat zijn diensten werden aangewend bij het maken van het Fifa Street computerspel.

Omar Nejjari Ė Woonplaats: Nijmegen - Geboortedatum: 14 mei 1983 - Specialiteit: The
On (met je been in de lucht over de bal heen springen terwijl je met je andere voet de bal weer omhoog trapt. Ook wel 'Tha Bunny' genoemd.) 'Oompie' is een technisch heel begaafde speler, die op zowat elke plek bijna alles met de bal kan wat maar in te beelden is. Goaltjesdief Omar was reeds actief in zowel de Belgische als de Nederlandse competitie en heeft tijdens het voorbije WK voetbal alle Duitse grootsteden bezocht om daar (vaak voor de aanvang van de wedstrijden) zijn trucs uit te voeren bovenop het dak van een speciaal daarvoor uitgeruste terreinwagen.

Nelson de Kok - Woonplaats: Nijmegen - Geboortedatum: 22 augustus 1986 - Specialiteit:
De Klok. Alias Nelsonio. Ondanks het feit dat hij de jongste van de Kings is, goochelt hij met de bal als bijna niemand anders. Zowat elke stunt lijkt dankzij zijn uitzonderlijke balcontrole geweldig eenvoudig. Nelson is een echte air move specialist, die net als Ruud meewerkte aan Fifa Street. Deze Panna Knock Out ster trekt steeds volle stadions met zijn demonstraties en is een echte balvirtuoos.

Nam New-En - Geboortedatum: 22 augustus 1980 - Specialiteit: Jump Rope. Net als Alias The Man is Nam een mysterie op zich. Stunts als Magnetic, Jump Rope en Spiderman lijken wel op circustrucs. Nam woont in Ierland, waar hij voortdurend enthousiast bijgewoonde voetbalclinics verzorgt.

Synopsis Ground Moves
Ground Moves zijn trucs waarbij de bal niet of amper de grond verlaat. Deze DVD behandelt dan ook sleepbewegingen, scharen vooruit en achteruit, en akka's. Een akka bestaat uit razendsnel van rechts naar links bewegen met de bal, zodat de tegenstander gedesoriŽnteerd en verrast kan worden. Een voetballer als Ronaldinho is hier natuurlijk in gespecialiseerd, maar toch heeft deze sterspeler al zeer lovend gesproken over voetballers als Nelson De Kok, die in een kleine ruimte nog meer lijkt te kunnen dan de Braziliaanse balgoochelaar. In het hoofdstuk Training wordt getoond hoe de basistrucs kunnen uitgevoerd worden. Gevorderden kunnen dan proberen te shocken (dat is een tegenstander sturen met de bal) en akka's uit te voeren. Ook het door de benen spelen, ook wel gekend als een panna, wordt hier behandeld. Combo's brengt in beeld hoe verschillende trucs of bewegingen die in Training aan bod zijn gekomen kunnen gecombineerd worden. Specials, ten slotte, handelt over hoe iemand vernederd kan worden door de trucs uit te voeren die tijdens de training kunnen aangeleerd worden.

Synopsis Air Moves
Een air move wordt maar zelden tijdens een straatvoetbalwedstrijd gebruikt, maar vormt wel een geweldig showelement. Air moves zijn - zoals de naam duidelijk maakt - trucs die in de lucht worden uitgevoerd, zonder dat de bal de grond raakt. Het spectaculairst zijn de combo's, waarbij een speler verschillende trucs naadloos aan elkaar probeert te rijgen. Nelson de Kok laat je zien hoe trucs als Around the World, Nelson's 360 en Swirl Behind worden uitgevoerd. Circustrucjes zijn een specialiteit van Nam New-En, die onder andere toont hoe trucs als Mega Magnetic Mix, Skippin en Somersault het best worden aangepakt. Het hoofdstuk Flicks belicht hoe de bal vanop de grond de lucht in kan gebracht worden, terwijl Juggling duidelijk maakt hoe de bal hoog wordt gehouden. Op die manier is het mogelijk alle Tricks zelf aan te leren. In Specials zie je ongelooflijke trucs en spectaculaire filmpjes, waaronder een geweldig optreden op het Leidseplein, stunts tijdens Joga Bonito en bizare trucs in zaal Panama.

Features
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Genre: Sport/Lifestyle
Speelduur: 60 Minuten (Ground Moves) en 75 Minuten (Air Moves)
Leeftijd: Alle Leeftijden
DVD release : 22/08/2006
Website: www.soccer-kings.com en www.houseofknowledge.nl