:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ORIGINELE STAR WARS TRILOGY OP DVD
PERSBERICHT: ORIGINELE STAR WARS TRILOGY OP DVD
Bron: Fox - Datum: 2006-05-05 - Geplaatst door: Werner
STAR WARS THE ORIGINAL TRILOGY
Nieuwe dvd's, LEGO videogame en speelgoed!
De Star Wars saga gaat verder met de release van de originele Star Wars Trilogy op dvd

Vanaf 13 september zijn tijdelijk nieuwe dubbel-dvd's van Star Wars beschikbaar met de originele cinemaversie als extra.

Star Wars-fans in de hele melkweg kunnen het opwindende avontuur van de Star Wars-trilogie als nooit tevoren beleven op 13 september 2006. Dan verschijnt LEGO Star Wars II: The Original Trilogy, een nieuwe speelgoedlijn én een release waar de fans al jaren om vragen: het dvd-debuut van de originele versies van de drie Star Wars-films.

In antwoord op de overweldigende vraag van Star Wars-fans zullen Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox Home Entertainment aantrekkelijk geprijsde, afzonderlijke dubbel-dvd's uitbrengen van Star Wars Episode IV A New Hope, Episode V The Empire Strikes Back en Episode VI Return Of The Jedi. Wat deze dvd's echt bijzonder maakt is dat ze als bonus de originele versies van de films bevatten zoals die werden vertoond in de cinema in respectievelijk 1977, 1980 en 1983. Samen met de prachtig digitaal gerestaureerde en geremasterde films zijn deze dvd's vanaf 13 september 2006 slechts een korte periode beschikbaar. Op 31 december gaan de originele films terug naar de Lucasfilm archieven. Elk van deze dubbel-dvd's bevat ook een commentaartrack van George Lucas en de belangrijkste cast- en crewleden.

"Over de jaren hebben ontelbaar veel fans ons gezegd dat ze dolgraag de originele versies van de films zouden willen zien, zoals ze ze zich herinneren uit de cinema", vertelt Jim Ward, president van LucasArts en senior vice president van Lucasfilm Ltd. "We gingen in de archieven van Lucasfilm op zoek naar het bronmateriaal om op de dvd te zetten. We zijn blij dat we dit met de fans kunnen delen als antwoord op hun onuitputtelijke enthousiasme voor Star Wars. Met als kers op de taart een nieuw interactief avontuur wordt 13 september een dag om aan te kruisen in de agenda van elke Star Wars liefhebber."

De originele versies van de Star Wars-trilogie beschikken over Engels, Frans en Italiaans Dolby 2.0 Surround-geluid en Nederlandse, Engelse, Franse en Italiaanse ondertiteling. De digitaal bewerkte versies zijn beschikbaar met Engels en Frans Dolby Digital 5.1 Surround en Nederlandse, Engelse, Franse en Arabische ondertiteling.

Op 13 september 2006 lanceren LucasArts en TT Games ook LEGO Star Wars II: The Original Trilogy, het vervolg op een van de best verkochte videogames van 2005, boordevol actie en spitse humor. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy combineert het klassieke verhaal van Star Wars met de eindeloze flexibiliteit van LEGO om zo een volledig unieke spelervaring te creëren. Het spel geeft een onverwacht geestige draai aan het Star Wars-universum. Spelers kunnen zich een weg bouwen of slaan door het universum, waarbij ze de favoriete momenten van de Star Wars-trilogie kunnen herbeleven of soms ook heruitvinden.

Alle karakters en de actie uit het epische verhaal zijn aanwezig, en voor het eerst kunnen spelers hun Star Wars-voertuigen bouwen, besturen en in- en uitstappen om de interactieve melkweg van LEGO te ontdekken. In lijn met de spelprincipes van LEGO kunnen spelers hun Star Wars karakters zelfs aanpassen. Dit wordt de allereerste gelegenheid om een Yodarth, een See-Chewpio of een prinses Obi-Wan Kejawa te ontdekken (of zowat elke denkbare variatie).

LEGO Star Wars II, uitgegeven door LucasArts en gecreëerd door TT Games, wordt gereleased op zeven platformen: het Xbox-videogamesysteem van Microsoft, het Playstation 2 computer-entertainmentsysteem, Sony PSP, Microsoft Windows, Nintendo GameCube, Nintendo DS en Nintendo Game Boy Advance. "Star Wars blijft over de hele wereld razend populair, en op 13 september 2006 zal de spanning nog meer stijgen", zegt Tom Warner, senior director marketing van Lucasfilm Ltd. "Fans houden van de nostalgie van hun eerste Star Wars ervaring zijn net zo zeer nieuwsgierig om nieuw, origineel materiaal van Lucasfilm te zien. Nu krijgen ze beide."

Samen met deze dubbel-dvd's en de game verschijnen op dezelfde dag meer gloednieuwe Star Wars-merchandise en speelgoed. Fantastische nieuwe uitbreidingen van de populaire Star Wars-collecties van Hasbro en LEGO zullen in de herfst in de schappen liggen, vergezeld van tv-reclame.

De succesvolle lijn Star Wars-boekuitgaven, die met meer dan zeventig titels in de bestsellerlijsten van de New York Times zijn terechtgekomen, krijgt er op 6 oktober een nieuwe titel bij: Darth Bane: Path Of Destruction, van de hand van Drew Karpyshyn. Dit intrigerende nieuwe Star Wars-avontuur speelt zich 1000 jaar voor Episode IV A New Hope af. Fans en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de allereerste publicatie van The Making Of Star Wars: A New Hope, te verschijnen in de herfst. Beide nieuwe titels verschijnen bij Ballantine Del Rey.

Op www.starwars.com zijn meer dan 9000 pagina's met informatie over de Star Wars-saga beschikbaar.

Lucasfilm Ltd. is een van 's werelds toonaangevende film- en entertainmentbedrijven. De volledig geïntegreerde entertainmentonderneming werd opgericht door George Lucas in 1971 en is in privéhanden. Naast film- en televisieproductie omvatten de wereldwijde activiteiten van de onderneming ook Industrial Light & Magic en Skywalker Sound, LucasArts Entertainment, Lucas Licensing,Lucasfilm Animation en Lucas Online. De speelfilms van Lucasfilm wonnen 19 Oscars en de televisieprojecten wonnen 12 Emmy Awards.

Twentieth Century Fox Home Entertainment LLC is een dochteronderneming van Twentieth Century Fox Film Corporation, een onderneming van News Corporation.


Recent nieuws van dezelfde bron