:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: OVER THE HEDGE
PERSBERICHT: OVER THE HEDGE
Bron: Paramount - Datum: 2006-09-24 - Geplaatst door: Werner
OVER THE HEDGE (BEESTEN BIJ DE BUREN)
Van de makers van Shrek
Familiefilm boordevolm humor van Dreamworks verschijnt op 26 oktober op dvd

Vanaf 26 oktober 2006 zullen de charmante en brutale bosbewonertjes uit Over The Hedge ook de huiskamers onveilig maken. Op die dag wordt de filmhit Over The Hedge van Dreamworks door Paramount Home Entertainment Benelux op dvd uitgebracht. De dvd-versie van deze humoristische, avontuurlijke en vermakelijke film bevat veel interactief - en zeer onderhoudend - bonusmateriaal, zoals spelletjes en te gekke downloads waarmee zowel ouders als kinderen gemakkelijk de feestdagen door zullen komen. De animatiefilmers bij Dreamworks hebben zich gespecialiseerd in dierenverhalen met een sterk satirische inslag. Over The Hedge voegt daar een dolle persiflage op de consumptiemaatschappij aan toe.

Synopsis
Als oplichter RJ de wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedzsel van Vincent de beer, redt hij zich uit de situatie door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen één week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun voorzichtige en neurotische leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto's. De eerste reactie van Verne is om in zijn schulp te kruipen en nooit meer 'over de heg' te gaan. Dan komt RJ deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet meteen een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken! En die tuinsproeiers, dat zijn toch net de fonteinen van het Bellagio Hotel in Vegas? Nadat de dieren onder leiding van RJ op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen, ook aan zijn leiderschap. Langzaam worden hij en RJ toch vriendjes en leren ze met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.

Naast nog meer plezier, nog meer muziek en nog meer verrassingen bevat de dvd van Over The Hedge een splinternieuwe minifilm van de filmmakers die exclusief voor de dvd-release werd gemaakt. In Zappy's boemerangavontuur maken alle personages uit de film met de originele stemmen hun opwachting in een hilarische parodie op reality-tv en laten zien wat er gebeurt als je de ondeugende wasbeer RJ, drie nieuwsgierige kleine stekelvarkentjes, een boemerang en een videocamera samen brengt. Om maar te zwijgen van een hyperactieve eekhoorn. De dvd bevat zowel de originele stemmen als de Nederlands gesproken stemmen.

Officiële website: http://www.overthehedgethemovie.com
Regie: Tim Johnson (Sinbad, Legend Of The Seven Seas, Antz), Karey Kirkpatrick (Charlotte's Web, Madagascar, Chicken Run)
Rolverdeling:
• RJ: Bruce Willis
• Verne: Garry Shandling
• Zappy; Steve Carell
• Stella: Wanda Sykes
• Ozzie: William Shatner
• Vincent: Nick Nolte
• Lou: Eugene Levy
• Penny: Catherine O'Hara
• Heather: Avril Lavigne

Voor de Vlaamse versie herkennen we de stemmen van o.a. Stany Crets, Katerine, Tom Van Dijck en Sven De Ridder.

Extra's:
• Korte film Zappy's boemerangavontuur
• Achter de schemen
• Commentaar van de filmmakers
• Ontmoeting met de cast
• De techniek achter de film
• Galerijen
• Spelletjes:
In een virtuele speeltuin kunnen kinderen talrijke programmeeropties en creatieve activiteiten ontplooien. Tot de hoogtepunten behoren:
- Wetenswaardigheden over dieren:
Grappige wetenswaardigheden over de levende tegenhangers van de personages uit Over The Hedge
- Leer Zappy tekenen:
Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je de charmante en herlijk naïeve - en overactieve - Zappy kunt leren tekenen
- Favoriete scènes:
Kinderen krijgen directe toegang tot de scènes met hun favoriete personages
- Spelletjes:
Leuke Over The Hedge-spelletjes en activiteiten, zoals:
* "Hindernisbaan in de achtertuin": Een spel met meerdere niveaus gebaseerd op de valscène uit de film.
* "Eikels Gooien": De bosbewoners verstoppen noten voor de winter. Doe mee en gooi jouw voorraad eikels in de diverse bakken en verdien punten!
- DVD-Rom activiteitn
Bevat een reeks creatieve spelletjes en afdrukmateriaal

Naast de single versie zal ook een 2-disc special edition beschikbaar zijn met nog meer leuke extra's zoals Zappy's danslessen, breng Zappy tot leven op je computer en feestelijke Over The Hedge-tips voor Halloween, kerst, lente en de zomer