:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: AN INCONVENIENT TRUTH
PERSBERICHT: AN INCONVENIENT TRUTH
Bron: Paramount - Datum: 2007-01-02 - Geplaatst door: Werner
AN INCONVENIENT TRUTH
"I used to be the next president of the USA"

An Inconvenient Truth, de documentairefilm die gebaseerd is op de presentatie van voormalig vice-president Al Gore over de opwarming van de aarde, wordt op 15 februari 2007 door Paramount Home Entertainment Benelux uitgebracht op dvd.

An Inconvenient Truthis een gepassioneerde en inspirerende getuigenis van één man op de dodelijke opmars van de opwarming van de aarde onder de aandacht te brengen door de feiten te onthullen. De film is een dramatische oproep om tot actie over te gaan, een oproep die we niet naast ons neer mogen leggen. Al Gore presenteert een breed scala van feiten en informatie op een bedachtzame en indringende manier, vaak humoristisch, vaak ook emotioneel en altijd fascinerend. Na afloop laat An Inconvenient Truth de kijker betrokken en geïnspireerd achter.

"Ik ben ontzettend blij dat de documentaire op dvd wordt uitgebracht", zei voormalig vice-president Al Gore. "De dvd is voor ons een belangrijk medium waarmee we met de boodschap over de opwarming van de aarde nog meer over de hele wereld kunnen bereiken. Naarmate steeds meer mensen begrijpen wat er op het spel staat, dragen zij bij aan de oplossing en delen zij in de uitdagingen en de kansen die de klimaatcrisis ons biedt."

Om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, wordt de dvd alleen met het meest noodzakelijke materiaal verpakt. De verpakking bestaat uit 100 % volledig gerecycled papier, uit inkten en coatings die vrijwel geen vluchtige organische verbindingen uitstoten, en bevat het geen gelamineerd materiaal en geen plastic. Op de achterzijde van de dvd-verpakking wordt de site www.climatecrisis.org vermeld, waar docenten een gratis onderwijshandleiding kunnen downloaden.

Bij de aankoop van de dvd sponsort de consument automatisch het Hier Klimaatbos. Van elke verkochte dvd wordt een gedeelte van de opbrengst geïnvesteerd in het Hier Klimaatbos.

Regisseur: Davis Guggenheim
Speelduur: 96 minuten

Extra's:
• Een update met voormalig vice-president Al Gore
• The making of An Inconvenient Truth
• I Need To Wake Up, een muziekvideo met Melissa Etheridge
• Commentaar van regisseur Davis Guggenheim
• Commentaar van producenten Laurie David, Lawrence Bender, Scott Z. Burns en Lesley Chilcott