:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: FLUSHED AWAY
PERSBERICHT: FLUSHED AWAY
Bron: Paramount - Datum: 2007-02-14 - Geplaatst door: Werner
FLUSHED AWAY
Avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin, boorde vol actie en humor, verschijnt 15 maart op DVD.

Van de makers van de met een Oscar bekroonde toppers Shrek en Wallace & Gromit komt een nieuwe film met de meest lovende filmkritieken van dit jaar

Het ontzettend originele en komische avontuur Flushed Away, een productie van DreamWorks Animation en Aardman Features, wordt op 15 maart 2007 op DVD uitgebracht. Deze film toont het bijzonder knappe en speelse verhaal van een verwende muis die per ongeluk wordt doorgespoeld en in het drukke wereldje onder de grond belandt. Naast de stemmen van topactuers als Hugh Jackman, Kate Winslet, Ian McKellen en Jean Reno zijn er ook andere talenten te beluisteren – zingende slakken. De DVD biedt fans van alle leeftijden een overvloed aan Flushed Away-vermaak, waaronder veel bonusmateriaal .

Flushed Away in het kort
Flushed Away speelt zich op en onder de Londense straten af. Het is het verhaal van Roddy, een muis uit de betere kringen, die op nogal ruwe wijze zijn appartement in Kensington verlaat: hij wordt doorgetrokken en belandt in het drukke wereldje van het ondergrondse Londen. Daar ontmoet hij Rita, een ondernemende verzamelaarster die van afval leeft en in haar favoriete bootje, de Jammy Dodger, de riolen afstruint. Samen moeten zij hun weg vinden door een drukke stad vol gevaren: ontzagwekkende stroomversnellingen, verraderlijke draaikolken maar vooral ook de ongure Toad en zijn trawanten, de rioolratten Spike en Whitey. Aanvankelijk voelt Roddy zich in de ondergrondse metropool helemaal niet thuis, maar hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt, er is voor hem toch een heldenrol weggelegd als hij ontdekt dat de wereld boven de grond een gevaar vormt voor de wereld eronder.

Rolverdeling:
Originele versie - Nederlandse versie
Roddy: Hugh Jackman - Pieter Embrechts
Rita: Kate Winslet - Nathalie Meskens
The Toad: Ian McKellen - Frank Dingenen
Sid: Shane Richie - Herbert Bruynseels
Spike: Andy Serkis
Whitey: Bill Nighy
Le Frog: Jean Reno

Speelduur : 84 minuten
Leeftijd : 6 + angst

Extra's:
• Slakkenliedjes
Nog nauwelijks bekomen van hun filmdebuut, zijn de slijmerige zangers in twee splinternieuwe muzikale animatieoptredens te zien en te horen.
• De muziek van Flushed Away
Als het gaat om het creëren van de juiste sfeer voor een film gaat er niets boven een goede partituur en is de keuze van de liedjes essentieel. In deze featurette is te zien hoe de partituur tot stand komt en hoe de onontbeerlijke geluidsachtergrond van Flushed Away door middel van de filmmuziek gestalte wordt gegeven − van de snelle achtervolgingsscènes en de tedere momenten van de ontluikende liefde tussen Roddy en Rita tot de verschillende komische optredens van de slakken.
• Jukebox met animatiebeelden van Dreamworks
De kijkers kunnen rechtstreeks naar hun favoriete muziekscènes van eerdere DreamWorks Animation-toppers gaan, zoals Shrek, Shrek 2, Shark Tale, Madagascar en Over The Hedge.
• Commentaar van de filmmakers
Regisseurs David Bowers en Sam Fell nemen het publiek mee naar de wereld van Flushed Away en laten zien hoe zij de typische stop-motion stijl van Aardman hebben gecombineerd met de modernste computeranimatie van DreamWorks, om de personages, sets en achtergronden van de film te maken. Het geestige commentaar brengt enkele grappige parodieën aan het licht die de kijkers mogelijk zijn ontgaan toen zij de film voor het eerst zagen.
• Ontmoeting met de cast
Deze featurette gaat over de talentvolle acteurs die achter de gedenkwaardige personages van Flushed Away schuilgaan.
• Dreamworks Kids: Spelletjes
Een verscheidenheid van leuke en onderhoudende interactieve games en knutselactiviteiten voor kinderen, zoals:
- Bouw je eigen slak
Haal de boetseerklei tevoorschijn en maak onder leiding van een van de animators van de film je eigen slak.
- Zo teken je Roddy
Voordat de animators Roddy driedimensionaal tot leven kunnen brengen, moet hij eerst tweedimensionaal worden getekend. Via deze stapsgewijze demonstratie leer je hoe je het hoofdpersonage moet tekenen.
- Flushed Away-liedjes
* Slakkenliedjes
De vrolijke muziekbeelden zijn ook via het DreamWorks Kids-gedeelte toegankelijk.
* Index met scènes uit de Flushed Away-jukebox
Hiermee worden kinderen rechtstreeks naar de filmscène geleid waarin hun favoriete liedje voorkomt.
- Een wirwar van buizen
Kun jij de Jammy Dodger door deze wirwar loodsen? Doe je best in deze bochtige tunnel vol wildstromend water, afgesloten doorgangen, machineproblemen etc.
- Downloads en creatieve activiteiten

Op de website van Paramount kan je intussen reeds De Grote Slakkenrace spelen.