:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: CHARLOTTE'S WEB
PERSBERICHT: CHARLOTTE'S WEB
Bron: Paramount - Datum: 2007-04-08 - Geplaatst door: Werner
CHARLOTTE'S WEB
Hartverwarmend verhaal voor het hele gezin.

Paramount Home Entertainment Benelux brengt op 24 mei 2007 de kinderfilm Charlotte's Web uit op dvd. In deze hartverwarmende familiefilm speelt Dakota Fanning de rol van Fern. OP de originele versie zijn tal van beroemdheden te horen, waaronder die van Julia Roberts, Oprah Winfrey, Robert Redford, Kathy Bates en John Cleese. De dvd van Charlotte's Web bevat veel extra's, waaronder een grappige kijk op de streken die de dieren van de boerderij op de set uithaalden en een programma waarbij kinderen werkelijke achtergronden, personages en dialogen uit de film kunnen gebruiken om hun eigen avonturen te maken.

Synopsis
Beleef het verhaal over het biggetje Wilbert dat door het meisje Fiona (Dakota Fanning) gered en verzorgd wordt. Wilberts andere vriendin is Charlotte, een beeldschone grote grijze spin, die bij hem in de schuur woont. Als Wilbert in gevaar is en dreigt op de eettafel te eindeigen, bedenkt Charlotte een heel slim plan dat ze met de hulp van de rat Templeton ten uitvoer brengt. Zou het hen lukken zijn leven te redden?

Hieronder vindt U een lijst van de belangrijkste stemmen:
Originele versie: Julia Roberts, Dakota Fanning, Steve Buscemi, Dominic Scott Kay, John Cleese, Oprah Winfrey, Robert Redford,...
Nederlandse versie: Kadèr Gürbüz, Leen Demaré, Katja Retsin, Jan Schepens, Sven De Ridder, Ruud De Ridder

Officiële website: wwwcharlotteswebmovie.com
Speelduur: 97 minuten

De dvd staat boordevol entertainment voor het hele gezin, onder andere de volgende extra's:
• Verhalen maken met Charlotte's Web
Kinderen kunnen met werkelijke achtergronden, personages en dialogen uit de film hun eigen verhaal maken rond Charlotte's Web en dat vervolgens uitprinten. Met het dvd rom-programma kunnen kinderen Charlotte, Wilbur en de andere personages van Zuckerman Farms hun eigen avonturen laten beleven, heel eenvoudig op basis van slepen en neerzetten.
• Kijkje achter de schermen
Bekijk hoe de dierentrainers met hun cast hebben gewerkt: de schapen, koeien, ganzen, paarden en natuurlijk de varkens.
• Flacka's verhaaltjes
Een van de echte varkens uit de film, Flacka, presenteert een grappige featurette over de streken die de dieren van de boerderij op de set hebben uitgehaald.
• Een dagje op de kermis
Een kleurrijke fotogalerij van een dagje op de kermis.
• Waar zijn ze nu?
Kijk wat de dierensterren van de film op dit moment doen.
• Wat maakt een verhaal tot een klassieker?
Producer Jordan Kerner en scenarioschrijvers Susanna Grant en Karey Kirkpatrick praten over het plezier en de uitdagingen die ze beleefden aan het maken van de film. Dit sprankelende en boeiende programma bevat tevens biografisch materiaal over de beroemde auteur van het boek en een interview met E.B. White-deskundige Lucien Agosta.
• Wat een film!
Regisseur Gary Winick, producer Jordan Kerner en leden van de filmcrew en cast bieden het publiek een kijkje achter de schermen tijdens de productie van de film.
• Muziekvideo's
Met oinder andere Grammy Award-winnares Sarah McLachlan die Ordinary Miracle zingt.
• Beroemde stemmen
In deze featurette ontmoeten de kijkers de sterren achter de stemmen die Wilbur, Charlotte (Julia Roberts) en de rest van Zuckerman Farms tot leven brachten.
• Komisch filmpje
Grappige bloopers uit de productie.
• Verwijderde scènes
Nooit eerder vertoonde opnamen met optioneel commentaar van Gary Winick.
• Wereldrecord voorlezen
Meer dan 2600 scholen in de Verenigde Staten en Canada namen deel aan een poging in het Guiness Book of Records te komen in de categorie "Meeste mensen die gelijktijdig op meerdere locaties voorlezen", een poging waaraan over de hele wereld werd deelgenomen.
Charlotte's Web Sega game-demo
• Commentaar
Uitgebreid commentaar van de regisseur, Gary Winick, en apart commentaar van producer Jordan Kerner en supervisor visuele effecten John Andrew Berton Jr.
• Fotoalbum van de boerderij