:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> RELEASEBERICHT: RELEASES SEPTEMBER
RELEASEBERICHT: RELEASES SEPTEMBER
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2001-07-27 - Geplaatst door: Serge
TO WALK WITH LIONS
Born free was just the beginning… Living free is the greatest challenge of all.

Synopsis:
De legendarische natuurbeschermer George Adamson (Richard Harris), beroemd door "Born Free", leidt een uniek leeuwen-opvang-programma in Kenia. Tony Fitzjohn (John Michie), een jonge Engelsman zonder een rooie cent, wordt zijn assistent. George, kinderloos, vindt in Tony een zoon. Als wees vindt Tony de vader die hij nooit heeft gekend. Samen nemen ze tientallen gevangen leeuwen vanuit de hele wereld op om ze weer terug te zetten in het wild. Deze actie-avonturenfilm geeft de meedogenloze brutaliteit weer van stropers en het gevaar dat leeuwen te duchten hebben van plaatselijke veehoeders. De gebeurtenissen in deze film zijn waargebeurd, zoals de moord in 1989 op George Adamson die tijdens een zoektocht naar de schatten van zijn land is vermoord door de strijdende "shifta"-bandieten.

Regie: Carl Schultz (Careful, he might hear you, The Seventh Sign)
Cast: Richard Harris (Gladiator, Unforgiven, Patriot Games)
John Michie (Truth or dare, Monk Dawson)
Ian Bannen (Waking Ned, Hope and Glory)
Kerry Fox (Shallow Grave, Welcome to Sarajevo, An angel at my table)
Genre: Actie/Avontuur
Speelduur: 108 minuten
Releasedatum: 25-09-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: -
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1SHARK ATTACK 1 & 2 (2 DVD-box)
Synopsis (1):
De bevolking van een Afrikaans vissersplaatsje wordt geterroriseerd door een reeks aanvallen van haaien. De vissers zien hun middelen van bestaan verdwijnen en het toerisme komt stil te liggen. Marc Desantis, een wetenschapper verbonden aan het "Natal Marine Research Center", wordt ontvoerd door misdadigers en meedogenloos aan de haaien gevoerd. Een aantal dagen later worden zijn overblijfselen teruggevonden in de buik van een hamerhaai, maar zijn dood wordt als een ongeluk beschouwd. Als bioloog Steven McKray (Casper van Dien) hoort dat zijn vriend Marc het meest recente slachtoffer is geworden, reist hij naar het verre continent om te achterhalen waarom de haaien zich zo agressief gedragen. Aldaar ontmoet Steven de zus van Marc die ook bioloog is en niet gelooft dat de dood van haar broer een ongeluk was. Steven komt ook zijn oude rivaal en collega Miles Craven weer tegen, die hoofd is van het "Research Center" en op een gruwelijke wijze met haaien experimenteert…

THE KILLER IS BACK
Synopsis (2):
Op hun vakantie in Zuid-Afrika worden Samantha Sharp en haar zus Amy tijdens het duiken aangevallen door een meedogenloze grote witte haai. Amy wordt dodelijk verwond, maar Samantha weet dankzij haar duikkwaliteiten veilig de kust te bereiken. Diep geschokt door de dood van haar zus wordt het jagen op haaien voor Samantha een ware obsessie. Er volgen een aantal akelige ontmoetingen met de dodelijke wezens. Tijdens de jacht loopt Samantha de haaienexpert Nick West tegen het lijf. Samen bundelen zij hun krachten om een moordlustige haai die de stranden onveilig maakt, op te sporen. Na een bijna fatale ontmoeting schakelen zij het beest uit en lijkt de rust weder te keren. Dan slaat het noodlot wederom toe als enkele deelnemers aan een surfwedstrijd worden verscheurd door een nieuw stel bloeddorstige, moordzuchtige haaien. De speurtocht naar de oorzaak van het onheil leidt tot een angstaanjagende ontdekking.

Regie: Bob Misiorowski (1)
David Worth (2)
Genre: Actie
Speelduur: 92 minuten (1)
89 minuten (2)
Releasedatum: 25-09-01, beide delen op één koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1,85:1) letterbox (1) en 4:3 (2)
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0THE REPLACEMENT
Synopsis:
Het is één week voor de Amerikaanse verkiezingen en de kans is groot dat de poging van president Fallbrook om herkozen te worden niet zal slagen. Uit onverwachte hoek komt een presidentiële medewerker met een raadselachtig plan. Als de president nou eens wordt ontvoerd? En als dit nou eens uitgevoerd wordt door bevriende CIA-agenten met medeweten van slechts die ene 'persoon' in het Witte Huis. Zou dat genoeg publiciteit opleveren om de herkiezing van president Fallbrook te garanderen? Een krankzinnig idee met verstrekkende gevolgen! In het diepste geheim wordt een team vertrouwelingen op de hoogte gebracht: het aan waanzin grenzende plan kan worden uitgevoerd. Dan zorgt verraad voor zinderende spanning en bloedstollende actie…

Regie: Sam Firstenburg
Cast: Eric Roberts, Ice-T, Michael Madsen, Bryan Genesse,
Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 91 minuten
Releasedatum: 25-09-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: -
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1RUBY CAIRO
Synopsis:
Bessie Faro's (Andie MacDowell) rustige leven neemt een dramatische wending als haar man Johnny (Viggo Mortensen) omkomt bij een vliegtuigongeluk in Veracruz, Mexico, haar met een hypotheek en veel schulden achterlatend. Bessie vertrekt naar Veracruz om wat over is van Johnny's bezittingen op te halen, waaronder een pakketje baseball kaarten. Ze ontdekt dat de kaarten aanwijzingen bevatten die leiden naar een vette bankrekening in Veracruz en tot de verdenking dat haar man er een dubbelleven op nahield. Bessie besluit de aanwijzingen van de kaarten verder te volgen en dat is het begin van een lange reis. De raadselachtige Dr. Fergus Lamb (Liam Neeson) helpt haar op haar zoektocht om het mysterie van het duistere verleden van Johnny, waarvan onduidelijk is of haar helper hier misschien zelf een rol in heeft gespeeld, te ontrafelen.

Regie: Graeme Clifford
Cast: Andie McDowell, Liam Neeson, Viggo Mortensen, Jack Thompson
Genre: Thriller
Speelduur: 100 minuten
Releasedatum: 25-09-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Featurette, Interviews, Behind the scenes, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic
Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0AIRBORNE
Heroes aren't made, they're airborne

Synopsis:
Mitchell is een knappe, populaire Californische tiener. Hij leeft voor het strand, zijn skates en surfen. Wanneer zijn ouders naar Australië vertekken voor zes maanden en hij naar familie in Cincinnati wordt gestuurd, ziet hij dat helemaal niet zitten. Zijn neef Wiley met zijn punk-kleren en nerveuze maniertjes is niet bepaald geliefd op school, maar met de komst van de knappe en vredelievende Mitchell hebben Jack, Blane en de andere leden van het ijshockey-team pas echt iemand gevonden om te haten. Dat alle meisjes gek op hem zijn en Mitchell zelf al snel iets begint te voelen voor Nikki, de zus van Jack, maakt de situatie nog moeilijker. Een confrontatie waarin Mitchell zijn skate-vaardigheden en kracht goed kan gebruiken, is onvermijdelijk.

Regie: Rob Bowman
Cast: Shane McDermott, Seth Green, Britney Powell
Genre: Komedie
Speelduur: 94 minuten
Releasedatum: 25-09-01 op koopDVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Behind the scenes, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic
Geschikt voor alle beeldformaten
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0