:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> RELEASEBERICHT: RELEASES APRIL/MEI
RELEASEBERICHT: RELEASES APRIL/MEI
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2001-03-30 - Geplaatst door: Serge
DAMAGE
With love comes risk… with obsession comes damage…

Synopsis:
De succesvolle minister Fleming (Jeremy Irons) is gelukkig getrouwd, tot hij verliefd wordt op Anna (Juliette Binoche), de verloofde van zijn zoon Martin. Hij kan geen weerstand bieden aan zijn obsessie en er ontstaat een passionele, op seks gerichte verhouding, terwijl ook de relatie tussen Anna en Martyn zich intensifieert. Fleming staat er niet bij stil wat voor gevolgen dit kan hebben voor zijn succesvolle carrière, zijn huwelijk en zijn zoon. Totaal geobsedeerd is hij bereid alles op te geven voor een leven met Anna, maar zij houdt de situatie liever zoals zij is. Het web spint zich rond zijn eens zo rimpelloze leven en de tragische gevolgen worden onafwendbaar. Gebaseerd op de novelle van Josephine Hart.

Regie: Louis Malle (Au Revoir les Enfants, Les Amants)
Cast: Jeremy Irons (The Mission, Kafka, The House of the Spirits) Juliette Binoche (The English Patient, Chocolat, Three Colors: Blue, White, Red) Miranda Richardson (Empire of the Sun, The Crying Game
Genre: Speelfilm
Speelduur: 112 minuten
Releasedatum: 24-04-01 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Interviews, Trailer, Scene selections, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0THE FINAL COUNTDOWN
Op 7 december 1980 verdween het atoomvliegdekschip "Nimitz" in de Pacific… om op 7 december 1941 op te dagen bij Pearl Harbor…

Synopsis:
Het grootste oorlogsschip van de geschiedenis, het Amerikaanse nucleaire vliegdekschip De "Nimitz", gaat een routinereis maken in de wateren in de omgeving van Pearl Harbor. Er gaat ook een waarnemer mee: Warren Lasky (Martin Sheen), die een grote rol heeft gespeeld bij de bouw van het schip. Als de "Nimitz" onder het commando van kapitein Yelland (Kirk Douglas) niet zo ver meer van Pearl Harbor is, wordt het schip overvallen door een vreemde elektrische storm. Als de storm bedaard is merkt de bemanning dat er iets niet klopt. Zij ontvangen op hun radio's programma's uit 1940 en een verkenningsvlucht boven Pearl Harbor leidt tot een hoogst merkwaardige ontdekking. De Amerikaanse vloot van 1940 ligt geheel intact in de haven; de plotselinge Japanse aanval, die deze vloot vernietigde heeft kennelijk nog niet plaats gehad. Er is geen andere conclusie mogelijk: de "Nimitz" is door de geheimzinnige storm teruggeslagen naar 6 december 1941, de dag voor de aanval op Pearl Harbor. Wetend wat er gaat gebeuren staat kapitein Yelland voor de vraag of hij moet ingrijpen, of dat hij de geschiedenis op zijn beloop moet laten…

Regie: Don Taylor
Cast: Kirk Douglas (Spartacus)
Martin Sheen (Apocalypse Now)
Genre: Science Fiction
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum: 24-04-01 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Scene selections, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic en 4:3 widescreen kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0WHERE THE HEART IS
Laughter is harder… friendship is stronger… trust is deeper… when it comes from the heart.

Synopsis:
Als Novalee Nation (Natalie Portman), 17 jaar en hoogzwanger, na een sanitaire stop bij een Wal-Mart supermarkt in Oklahoma wordt achtergelaten door haar vriend, verandert haar leven voorgoed. Platzak en moederziel alleen maakt ze stiekem van de enorme winkel haar huis en leent voedsel en spullen van de schappen. Maar als ze op de winkelvloer bevalt, en haar schuilplaats wordt ontdekt, worden Novalee en haar "Wal-Mart-baby" ogenblikkelijk beroemd. Novalee besluit in het stadje te blijven en raakt zo bevriend met Lexie (prachtige rol van Ashley Judd), bibliothecaris Forney en de alcoholiste Sister Husband. In de loop van de tijd wordt ze deel van een onconventionele geïmproviseerde familie.

Regie: Matt Williams (producer v. What Women Want)
Cast: Natalie Portman (The Phantom Menace, Anywhere But Here, Beautiful Girls, Heat)
Ashley Judd (Double Jeopardy, Kiss the Girls, A Time to Kill, Heat)
Stockard Channing (Up Close & Personal, The First Wives Club, Grease, Bitter Moon)
Joan Cusack (Runaway Bride, In & Out, Nine Months, High Fidelity)
Sally Field (Steel Magnolia's, Not Without My Daughter, Mrs. Doubtfire, Forrest Gump)
Genre: Romantische speelfilm
Speelduur: 120 minuten
Releasedatum: 22-05-01 DVD

Website: www.wthi.co.uk

Specificaties DVD:
Extra's: Making of, Interviews, Trailer, Scene selections, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

Quotes: ".. Natalie Portman, een betoverende actrice.." (Trouw)
"..Ashley Judd… hartveroverend.." (Trouw)
"..een oprecht gevoelsdrama.." (Preview)
"..een heerlijke film waarin prachtig wordt geacteerd.." (Cosmopolitan)GONE IN 60 SECONDS
Deze cult klassieker uit 1974 is de basis voor de film uit 2000 met Nicholas Cage en Angelina Jolie. De film is met name beroemd vanwege de prachtige 42 minuten durende achtervolging.

Synopsis:
Maindrian Pace en een groep collega's moeten in een week tijd 48 auto's van een specifiek model en een specifieke maak stelen, waarvoor ze $400,000 krijgen als het ze lukt. Ze raken echter in de problemen als ze proberen een Mach 1 Mustang uit 1973 te stelen. Opgejaagd door hordes politieauto's vlucht Pace door 7 staten heen. De waanzinnige 42 minuten durende achtervolging waarmee de film eindigt is waarschijnlijk de meest spannende en ambitieuze achtervolgingsscène ooit gefilmd. De film werd geregisseerd door schrijver, acteur, stuntman H.B. (Toby) Halicki.

Regie: H.B. (Toby) Halicki (Junkman, Deadline Autotheft)
Cast: H.B. Halicki (Junkman, Deadline Autotheft)
Genre: Actie
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 22 mei 2001 koopvideo en DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Scene selections, Photogallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 kleur Fully restored and digitally remastered
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

Website: www.gonein60seconds.com

Bijzonderheden: Box office 40 miljoen dollar in 1974!NO WAY HOME
Out of prison, but still not free…

Synopsis:
Zes jaar geleden veranderde het leven van Joey (Tim Roth) totaal. Een winkeleigenaar die in een plas bloed ligt wijst hem aan als de dader. Nu hij zijn tijd heeft uitgezeten, heeft Joey littekens op zowel zijn lichaam als zijn ziel. Hij is vastbesloten nooit meer terug te keren naar de gevangenis. Hij gaat op zoek naar zijn oudere broer Tommy (James Russo), dis inmiddels drugsdealer is geworden en getrouwd is met de mooie Lorraine (Deborah Unger). Zij is in eerste instantie sceptisch over dat Joey bij hen verblijft, maar al snel ontwikkelen zij een speciale vriendschap. Maar lukt het Joey om uit de gevangenis te blijven?

Regie: Buddy Giovinazzo (Combat Shock; Everybody Dies)
Cast: Tim Roth (Resevoir Dogs; Pulp Fiction; Liar, Liar; Vatel; The Legend of 1900; Rob Roy)
James Russo (The Ninth Gate; Donnie Brasco; My Own Private Idaho; The Postman)
Deborah Unger (The Game; The Hurricane; Payback)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 99 minuten
Releasedatum: 22-05-01 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0ALL DOGS GO TO HEAVEN
Een prachtige hartverwarmende film voor de hele familie. Op de dvd staat zowel de originele versie met ondertiteling (met stemmen van o.a. Burt Reynolds en Dom De Luise) als de nederlands ingesproken versie (met stemmen van o.a. Barry Hay en Martin van Waardenberg).

Synopsis:
De ondeugende herder Charlie B. Barkin zit een welverdiende straf uit voor al zijn streken. Zijn nerveuze vriend, de dashond Itchy, helpt hem te ontsnappen uit de gevangenis. Eenmaal op vrije voeten gaat Charlie meteen op zoek naar zijn oude gokmaatje Carface Malone, een grote pitbull. Maar Carface is niet blij met de concurrent, omdat hij de laatste tijd erg veel geld heeft verdiend bij het hondenrennen. Bij toeval ontdekt Charlie het geheim van Carface: Anne-Marie, een meisje wat met honden kan praten. Carface zet een valstrik op om Charlie uit de weg te ruimen. Aangekomen bij de hemelpoort krijgt Charlie te horen dat hij moet bewijzen dat hij iets goeds gedaan heeft op aarde. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Charlie steelt de sleutel om terug te keren op aarde om wat zaken recht te zetten met Carface. Hij ontvoert Anne-Marie maar zij ziet in hem alleen maar een goede vriend. Terwijl de vriendschap van Charlie en Anne-Marie steeds hechter wordt, belanden ze in allerlei spannende avonturen terwijl ze Carface proberen te ontmaskeren.

Regie: Don Bluth (Rock-A-Doodle, Anastasia, Titan A.E.)
Stemmen originele versie: Burt Reynolds (Charlie)
Dom De Luise (Itchy)
Vic Tayback (Carface)
Judith Barsi (Anne-Marie)
Ken Page (King Gator)
Stemmen nederlandse versie: Barry Hay (Charly)
Martin van Waardenberg (Itchy)
Peter Calicher (Carface)
Lies Schilp (Anne-Marie)
Dolf Brouwers (King Gator)
Genre: Family Entertainment (Tekenfilm)
Speelduur: 82 min.
Release: 22-05-01 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels, Nederlands
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

Bijzonderheden: Boxoffice U.S.A. $27,100,000EPICENTER
Las Vegas is about to become Beach Front Property !

Synopsis:
Undercover FBI-agente Amanda Foster bevindt zich op het scherpst van de snede. En nu is het haar taak om Nick Constantine over te brengen naar de staatsgevangenis in Los Angeles. Nick is gespecialiseerd in diefstal van high-tech en verkoopt de militaire geheimen van zijn bedrijf aan de hoogste bieder. Amanda komt er al gauw achter dat ze in de val is gelokt. En op het moment dat ze zich realiseert dat ze niemand kan vertrouwen, zelfs haar collega-agenten niet, wordt Los Angeles verwoest door een gigantische aardbeving. Hoewel ze allebei aan de andere kant van de wet staan, moeten Amanda en Nick hun krachten bundelen om zich een weg te banen door de verwoeste straten van LA, ondertussen achtervolgd door meedogenloze moordenaars en corrupte agenten. Temidden van de puinhopen, vechtend voor hun leven, moeten Amanda en Nick proberen te overleven.

Regie: Richard Pepin (Y2K, The Silencers)
Cast: Traci Elizabeth Lords (Blade, Profiler)
Gary Daniels (Delta Force One, No Tomorrow)
Genre: Actie
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 22-05-01 DVD

Specificaties DVD:
Extra's: -
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3 kleur
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0

UIT HET ARCHIEF