:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Living Colour Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
Bron: Living Colour Entertainment - Datum: 2008-08-12 - Geplaatst door: Werner
Wederom is de catalogus van Living Colour uitgebreid met een Duitse klassieker. Ditmaal wordt het prachtige Faust, van regisseur FW Murnau, op de DVD uitgebracht. Faust is Murnau’s laatste Duitse film. In deze film laat hij zijn grote cinematografische talent zien wat een voorbeeld is voor veel hedendaagse regisseurs. De DVD bevat 2 discs met op daarop o.a. een 53 minuten durende documentaire.

Het succesvolle Mr. Horror Presents label wordt in september uitgebreid met de Canadese film White Skivan regisseur Daniel Roby. De film White Skin is o.a. winnaar van de prijs voor Beste Debuutfilm op het Internationale filmfestival van Toronto. De DVD bevat naast de film ook een korte film van regisseur Daniel Roby.

De laatste twee DVD’s uit de serie Wim T. Schippers’ televisiepraktijken sinds 1962 zijn zeker niet de minste: De Lachende Scheerkwast, een 12-delige chaotische serie met oude en nieuwe bekenden, en Van Oekel’s Discohoek waarin het stuntelende heerschap Sjef van Oekel (Dolf Brouwers) binnenlandse en buitenlandse artiesten ontving zoals Donna Summer en Rex Gildo.

In september worden ook uit gebracht: Le Couple Témoin (The Model Couple) een ‘Big Brother’-achtige komedie en La Sirène Des Tropiques uit 1927 met niemand minder dan de legendarische Joséphine Baker.


FAUST: EINE DEUTSCHE VOLKSSAGE


F.W. Murnau’s laatste Duitse film bevat adembenemende beelden en geweldige ‘special effects’ die een verpletterende indruk achterlaten. Bevrijd van de verplichting van de psychologische vertelvorm, brengt Murnau’s beheersing van cinematografische technieken de film Faust aan de top van films uit de stille
periode. Het verhaal van Faust is een klassieker over een man die zijn ziel aan de duivel verkoopt. In een poging om de controle over de aarde te krijgen, gaat Mephisto een weddenschap aan met een engel dat hij de ziel van de oudere professor Faust kan bederven. Mephisto spreid een plaag uit over de woonplaats van Faust en alle bewoners. Het lukt Faust niet om een geneesmiddel te ontwikkelen voor alle mensen die om hem heen dood neer vallen en daarom besluit hij afstand te doen van zowel God als de wetenschap en roept de hulp in van Satan door middel van een mysterieus boek.

Regie: Friedrich Wilhelm Murnau (Nosferatu)
Cast o.a.: Gösta Ekman, Emil Jannings, Camilla Horn
Releasedatum: 18 september 2008
Talen: Duits
Speelduur: 106 min
Ondertitels: Nederlands, Frans
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Digital Stereo, Dolby Surround 5.1 (o.v.)
Genre: Horror

Bonus:
• Trailers,
• Documentaire ‘The Language of Shadows: The Faust Masterpiece (53 min)
• Inlay is tweetalig: Frans en Nederlands
• Dubbel DVD
• Volledig gerestaureerde versie


WHITE SKIN

Mr. Horror, ook wel bekend als Jan Doense, is dé horrorkenner van Nederland. In het dagelijks leven is hij filmmaker, journalist, bedenker van het Weekend of Terror en voormalig directeur van het Amsterdam Fantastic Film Festival. Tevens stond hij aan de wieg van De Nacht Van De Wansmaak, The All-
Night Horror Show
en het fanzine Schokkend Nieuws. Op het label Mr. Horror Presents presenteert hij zijn persoonlijke favorieten: een reeks (modern) klassieke horrorfilms die in Nederland niet eerder op dvd verschenen.

Thierry heeft een hekel aan roodharige vrouwen. Hij walgt van hun bleke, doorzichtige huid, waaronder je de aderen kunt zien. Maar dan ontmoet de verlegen student het meisje van zijn dromen, Claire. Ondanks dat ze rood haar heeft, en een bleke huid, wordt Thierry tot over zijn oren verliefd. Maar er is iets vreemds aan de hand met Claire. Ze eet nooit, heeft bizarre seksuele voorkeuren en ze behandelt Thierry’s vrienden met minachting.
Wanneer Thierry haar zussen en moeder ontmoet, wordt hem langzaam maar zeker duidelijk welk duistere waarheid Claire voor hem verborgen houdt. Het Canadese White Skin – winnaar van de prijs voor Beste Debuutfilm op het Internationale Filmfestival van Toronto – biedt een originele, verrassende variant op een oud horrorthema en houdt de kijker constant in spanning.

- Alle dvd’s uit de ‘Mr. Horror’ serie bevatten een persoonlijke introductie van Jan Doense.

Regie: Daniel Roby
Met o.a.: Marc Paquet, Marianne Farley, Frederic Pierre
Releasedatum: 18 september 2008
Talen: Frans
Speelduur: 92 min.
Ondertitels: Nederlands
Regio PAL, regio 2
Beeldverhouding: 4/3 (1.85:1)
Audio: Dolby Stereo en 5.1 enhanced
Genre: horror

Bonus:
• Trailers,
• Short Film ‘Quelques instants de la vie d’une fraise'


LA SIRÈNE DES TROPIQUES

In de hoop dat hij nooit meer terug zal keren zendt Marquis Sévéro zijn rivaal André Berval naar de mijnen in Monte-Puebla. Berval is de verloofde van zijn peetdochter Denise voor wie hij heimelijke gevoelens heeft. Maar na enkele avonturen te hebben beleefd en overleefd keert Berval toch terug naar Parijs met in zijn kielzog Papitou, een jong meisje die hem heeft gered uit een wrede valstrik en verliefd op Berval is geworden.

- Restored and remastered

Regie: Henry Étiévant
Cast: Joséphine Baker, Pierre Batcheff, Regina Dalthy
Releasedatum: 18 september 2008
Talen: Frans
Speelduur: 86 min
Ondertitels: Frans, Engels, Duits
regio NTSC, regiovrij
Beeldverhouding: 4/3 (1.33:1)
Audio: Dolby Stereo 2.0
Genre: Drama

Bonus:
• Voorwoord van Serge Bromberg,
• verloren gewaande scènes (18 min),
• Een stukje uit de film La Revue des Revues


LE COUPLE TÉMOIN

In 1977 kiest de Franse minister van Toekomst twee "gewone", blanke mensen uit de middenklasse voor een nationaal experiment. Claudine (Anémone) en Jean-Michel (André Dussolier) worden gevolgd en gefilmd en zijn voor zes maanden op de televisie te zien in een appartement dat is uitgerust met het modernste apparatuur en camera’s om tot een model te komen voor “een nieuwe stad voor de nieuwe mens in het toekomstige jaar 2000.” Een droge komedie over de afbreuk van individuele vrijheid in het zicht van groeiende inbreuk van de privacy door de overheid. William Klein voorspelde 30 jaar geleden ‘reality televisie’ en presenteert het in een hilarische en goed doordachte komedie.

Regie: William Klein
Cast: Anémone, André Dussollier
Releasedatum: 18 september 2008
Talen: Frans
Speelduur: 101 min
Ondertiteling: Engels
Regio PAL, region 0
Beeldverhouding: 16/9 (1.66:1)
Audio: Dolby Digital Stereo
Genre: komedie

Bonus:
• Commentaar op enkele scènes door regisseur William Klein (30 min)


VAN OEKEL'S DISCOHOEK (3DVD)

De VPRO heeft, met Living Colour Entertainment als distributiepartner, het televisiewerk van Wim T. Schippers uitgebracht op dvd. De release heeft de overkoepelende titel “Wim T. Schippers' televisiepraktijken - Sinds 1962” meegekregen. Dit grootschalige project bevat vele VPROprogramma's en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal. In afzonderlijke collecties verschijnen er dvd-boxen van De Fred Haché Show, Barend Is Weer Bezig (alias De Barend Servet Show), Van Oekels Discohoek, Het Is Weer Zo Laat! (alias Waldolala), De Lachende Scheerkwast en ook recenter werk zoals Opzoek Naar Yolanda, Plafond Over De Vloer en We Zijn Weer Thuis.

Nadat Sjef van Oekel (Dolf Brouwers) als berooide Vlaamse fritesbakker zijn entree had gemaakt in De Fred Haché Show, steeg zijn ster tot grote hoogte in Barend is weer bezig! en avondvullende programma’s als Waar heb dat nou voor nodig en De ondergang van de Onan. Zo groot was de populariteit van het stuntelende, voortdurend in zijn eigen woorden verstrikt rakende heerschap in smoking dat een eigen programma onvermijdelijk was. Twaalf afleveringen lang was Van Oekel’s Discohoek in 1974/’75 de anarchistische tegenhanger van Toppop, met playbackende artiesten die regelmatig werden onderbroken door interrupties van Van Oekel of diens rechterhand, boekhouder Ir. Evert van der Pik (Jaap Bar).

- Met legendarische optredens van Donna Summer, Shakin’ Stevens, Captain Beefheart, Teach In,
Lucifer, Shocking Blue, Lemming en Bolland & Bolland, Liesbeth List, Rex Gildo, Gerrit Dekzeil, Barend Servet e.v.a.

Bevat tevens:
Van Oekel Blikt Terug
Op Oudjaarsavond 1974 presenteerde Sjef van Oekel een ruim 80 minuten lange terugblik op o.a. Van Oekel’s Discohoek.
Grote Genade
Uur durend tv-spel uit 1976 ter afsluiting van het tijdperk Sjef van Oekel.

Releasedatum 25 september 2008
Talen: Nederlands
Speelduur: Ca. 9 uur
regio PAL, Regio 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby stereo
Genre: Tv-serie

Bonus:
• Van Oekel Specials van 11 januari 1975, 25 februari 1975 en 8 april 1975.


DE LACHENDE SCHEERKWAST (3DVD)

Vooruitlopend op Opzoek naar Yolanda en We zijn weer Thuis schreef en regisseerde Wim T. Schippers in 1981/’82 De Lachende Scheerkwast. In deze twaalfdelige serie maken we kennis met Rein Schaambergen (Lex de Regt), hoofd van de school met de bijbel, wiens huwelijk met Ria Schaambergen-Rotsak (Mies de Heer) in een forse crisis komt wanneer hij in café ‘t Ouwe Lulleke het aspirant-zangeresje Ingrid Gortebroek (Zillah Emanuels) ontmoet en besluit om voor haar een plaatje te produceren. Dat is nog maar één van de vele verhaallijnen in deze allengs chaotischer verlopende serie, waarin oude bekenden als Sjef van Oekel (Dolf Brouwers), Gé Braadslee (Mimi Kok), Jan Vos (Clous van Mechelen) en Boy Bensdorp (Rob van Houten) het pad kruisen van nieuwe bekenden als Jacques Plafond (Wim T. Schippers), Otto Drissen (Dick van den Toorn) en Elsje de Wit (Janine van Elzakker).

Releasedatum: 25 september 2008
Talen: Nederlands
Speelduur: Ca 8 uur
regio PAL, Regio 2
Beeldverhouding: 4/3
Audio: Dolby stereo
Genre: Tv-serie

Bonus
• BGTV van 18 oktober 1981 en 4 april 1982.
• Bekendmaking winnaars van De lachende scheerkwast-wedstrijd


Verwacht:
• Comandante (Oliver Stone en Fidel Castro)
• De Koele Woede (over cartoonist Bernard Willem Holtrop)
• I Served The King Of England
• Satan’s Little Helper (Mr. Horror Presents)