:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Sony Pictures HE >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2008
Bron: Sony Pictures HE - Datum: 2008-08-21 - Geplaatst door: Werner
DAMAGES – SEASON 1
Schizofrene mindgames met Glenn Close
 
Synopsis
Een duidelijk onderscheid tussen goed en slecht, onvoorwaardelijke vriendschap onder de collega's, een braaf zedenlesje,... Dit zijn maar enkele genreconventies van advocatenseries die Damages aan zijn laars lapt. Deze prijzenwinnende topreeks kruipt vanaf de eerste aflevering in je hoofd, waardoor je steeds meer wil. Ben je een liefhebber van verslavende thrillers of was je al een adept van Damages maar heb je afgehaakt door het late uitzenduur op 2Be? Geen nood, het eerste seizoen is vanaf 11 september verkrijgbaar op DVD en Blu-ray disc!

Damages volgt de turbulente levens van Patty Hewes (Glenn Close), een briljante maar meedogenloze advocate, en haar slimme, ambitieuze protégé Ellen Parsons (Rose Byrne). De beruchte Patty zet Ellen meteen op de veelbesproken Frobisher-case, een rechtzaak die draait om een klassenstrijd tussen de vermeend corrupte CEO Arthur Frobisher (Ted Danson) en zijn voormalige werknemers. In de strijd tegen Frobisher en zijn advocaat Ray Fiske (Željko Ivanek), ondervindt Ellen al gauw hoe hard het eraan toegaat binnen de high stakes advocatuur. Alle spelers gaan voor de winst, koste wat het kost. Bovendien wordt het pijnlijk duidelijk dat er niet alleen fortuinen, maar ook mensenlevens op het spel staan. Zelfs Ellens persoonlijke leven begint scheuren te vertonen ten gevolge van de zaak...

Dat Damages een topreeks is met een sterk scenario en schitterende acteurs staat buiten kijf. De serie haalde maar liefst 7 Emmy-nominaties binnen, onder andere voor 'Beste Serie' en voor de overtuigende acteerprestaties van Ted Danson, Željko Ivanek en Glenn Close. Deze laatste kon voor haar rol als de manipulatieve Patty Hewes eerder al een Golden Globe aan haar palmares toevoegen. Met deze DVD- en Blu-ray box van Damages zit Patty Hewes voor je het weet ook in jouw hoofd...

Regisseur: Todd A. Kessler, Glenn Kessler, Daniel Zelman
Acteurs: Glenn Close (The Shield, Fatal Attraction, The Stepford Wives), Ted Danson (Cheers, Knights Of The South Bronx, The Amateurs), Rose Byrne (28 Weeks Later, Marie Antoinette, The Dead Girl)
Genre: drama
Release DVD koop: 11 september 2008
Release blu-ray: 11 september 2008
 
Extra op DVD/blu-ray:
• Audiocommentaar bij aflevering 1 en 11
• Making of Damages
• Documentaires
• Verwijderde scènes
• Trailers
 

THE TUDORS – SEASON 1
Hendrik VIII: de koning te rijk?
 
Synopsis
Sony Pictures Home Entertainment brengt in september de succesvolle serie The Tudors uit op DVD én Blu-ray! Deze prestigieuze historische reeks is gebaseerd op de regeerperiode van Hendrik VIII, één van de meest beruchte monarchen uit de Engelse geschiedenis. The Tudors heeft het allemaal: spanning, drama en romantiek in een mooi jasje. In 2007 kreeg The Tudors een Emmy voor de muziek en de kostuums. Maar de reeks werd ook genomineerd voor de Golden Globe Awards 2008 in de categorie van beste dramaserie. De vertolking van Jonathan Rhys Meyers bleef ook niet onopgemerkt en werd beloond met een nominatie voor beste acteur in een serie.

Hoewel hij de leider is van een van de machtigste naties ter wereld, wordt in dit eerste seizoen al gauw duidelijk dat de jonge koning Hendrik VIII (Jonathan Rhys Meyers) een turbulent leven leidt. De religieuze onrust, de politieke strubbelingen en de veranderingen in de verhoudingen met andere landen zetten Hendriks macht voortdurend onder druk. Ook intern zijn er heel wat rivalen die het op Hendriks troon gemunt hebben. Wat zijn privé-leven betreft, zit het Hendrik ook al niet mee. Hoewel zijn Habsburgse vrouw Catharina van Aragon een goede koningin én geliefd bij het volk is, kan ze Hendrik geen mannelijke troonopvolger schenken. De obsessie voor een zoon groeit en de verleiding om een scheiding aan te vragen die goedgekeurd is door de paus, wordt steeds groter. Zeker wanneer de verleidelijke Anna Boleyn in het spel komt. Maar de Katholieke Kerk laat het huwelijk niet zomaar annuleren...

Passie, ambitie en verraad vloeien in elkaar over in dit drama over de vroegere regeerjaren van Hendrik VIII. De leden van het koninklijk hof worden zonder aarzelen door de koning ingezet als pionnen in zijn spel om macht. Vrienden worden benoemd, familie wordt uitgehuwelijkt, en dit alles om politieke allianties te verstevigen of persoonlijke vetes uit te vechten. In the end the king takes it all...
 
Regisseur: Michael Hirst
Acteurs: Jonathan Rhys-Meyers (Mission: Impossible 3, Match Point), Sam Neill (Jurassic Park, Bicentennial Man), Callum Blue (Dead Like Me – TV Serie, The Princess Diaries 2: Royal Engagement), Henry Cavill (Tristan & Yseult, The Count Of Monte Cristo)
Genre: drama
Release DVD koop: 11 september 2008
Release blu-ray: 11 september 2008
 
Extra op DVD/blu-ray:
• Blik achter de schermen: interviews en commentaar met Jonathan Rhys Meyers, Sam Neill, Michael Hirst, Natalie Dormer, Jeremy Northam en Henry Cavill
• Trailers
 

KIDNAPPED
Als iedereen verdacht is...
 
Synopsis
Op 11 september brengt Sony Pictures Home Entertainment de serie Kidnapped uit op DVD. De ontvoering van de zoon van een rijke en machtige familie kenmerkt het begin van een bloedstollend en manipulatief spel tussen de ontvoerders, FBI en een privédetective. Dat de familie enkele goed bewaarde geheimen kent, maakt de zaken er niet makkelijker op. Laat je meeslepen door deze spannende serie waarin iedereen verdacht is en achter iedere deur een nieuw geheim schuil lijkt te gaan.
 
Op een regenachtige ochtend in New York wordt het bestaan van een rijke zakenman en zijn vrouw opgeschud door de ontvoering van hun 15-jarige zoon. Wanhopig als ze zijn huren ze een privédetective in die er alles aan doet om de ontvoering op te lossen en toch de duistere familiegeheimen te bewaren. Zijn werk wordt echter bemoeilijkt door de constante aanwezigheid van een bijna gepensioneerde FBI-agent en de lokale autoriteiten. Hoe langer de vermissing duurt, hoe meer verdachten er lijken te zijn en onveiliger iedereen zich voelt.

Kidnapped is een serie die je van begin tot eind boeit en bol staat van geheimen, intriges, manipulatie en bedrog. Alle afleveringen van deze bloedstollende serie zijn vanaf 11 september gebundeld in een prachtige DVD-box!

Regisseur: Michael Dinner, Oz Scot
Acteurs: Jeremy Sisto (Suicide Kings, Jesus, Six Feet Under), Carmen Ejogo (Metro, What's The Worst That Could Happen?), Timothy Hutton (Ordinary People, Kinsey), Dana Delany (China Beach, Desperate Housewives), Mykelti Williamson (Forrest Gump, Ali)
Genre: Drama
Release DVD koop: 11 september 2008

Extra op DVD:
• Documentaire: "Ransom Notes"
• Trailers
 

FALCON BEACH – HET COMPLETE EERSTE SEIZOEN
The O.C. meets MTV's The Hills

Synopsis
Sony Pictures Home Entertainment brengt op 11 september het eerste seizoen van Falcon Beach uit op DVD. In deze sexy serie zien we dat het strand van Falcon Beach voor veel jongeren de droomlocatie is om hun vakantie door te brengen. Dat het leven van de lokale bevolking hele andere koek is, wordt al snel duidelijk. Hun leven is in vergelijking tot de feestvierende vakantiegangers veel serieuzer, met de nodige aanvaringen als resultaat. Laat je verleiden door de aantrekkelijke cast van Falcon Beach: een serie die zich prima laat omschrijven als een mix van The O.C. en MTV's The Hills!


Bij het aanbreken van de zomervakantie komt het anders zo saaie slaapstadje Falcon Beach tot leven. Bij de rijke jongeren die 's zomers in de strandhuisjes vakantie vieren, draait alles om lol maken en genieten van de zee, het strand, de vrijheid en elkaar. De wereld van de jongeren die het hele jaar door in Falcon Beach wonen en werken, is echter een stuk serieuzer. Op de stranden van Falcon Beach komen de twee werelden bij elkaar met de nodige spanningen. Falcon Beach is vermaak van de bovenste plank met alle ingrediënten voor een meeslepende serie: humor, vriendschap, liefde, intriges, verraad en... moord.

Geen tijd of geld om dit jaar op vakantie te gaan? Dan biedt Falcon Beach wellicht uitkomst. Alle spanningen, intriges en ontwikkelingen van het 13-afleveringen tellende eerste seizoen zijn vanaf 11 september verkrijgbaar op DVD. Het tweede seizoen wordt op 6 november door Sony Pictures Home Entertainment op DVD uitgebracht.
 
Regisseur: Shannon Farr, John Muray
Acteurs: Ted Whittall (The Bone Collector, The L Word), Steve Byers (The Dresden Files, House Of The Dead), Jennifer Kydd (The Dresden Files, Love That Boy), Devon Weigel (John Tucker Must Die), Morgan Kelly (A History Of Violence, Living With The Enemy, Between Truth And Lies)
Genre: drama
Release DVD koop: 11 september 2008

Extra op DVD:
• Het maken van Falcon Beach
• De opnames van Falcon Beach
 

21
Hij kwam, hij zag en hij won...
gebaseerd op een waargebeurd verhaal
 
Synopsis
Een avondje blackjack spelen en vervolgens het casino verlaten met miljoenen in je zak? Het is enkel voor de lucky few weggelegd. Of voor een groep briljante MIT-studenten die onder leiding van hun wiskundeprofessor een ingenieus systeem hebben ontwikkeld van kaarten tellen en het doorgeven van signalen... Het is niet zo onwaarschijnlijk als het lijkt. 21 is namelijk gebaseerd op het waargebeurde verhaal van enkele intelligente jongeren die Las Vegas in de jaren '90 miljoenen afhandig maakten.

Ben Campbell (Jim Sturgess) heeft een veelbelovende toekomst voor zich: hij is een topstudent, werkt aan een prestigieus wetenschappelijk project en hij is toegelaten tot de medische faculteit van Harvard. Het enige wat hij niet heeft is de $300,000 om die studie te betalen... Tegen beter weten in hapt hij toe op het voorstel van de onorthodoxe statistiekprofessor Micky Rosa (Kevin Spacey) om zijn blackjackteam te vervolledigen. Elk weekend trekken de briljante studenten naar Las Vegas om onder een valse identiteit de casino's af te schuimen en miljoenen te verdienen met hun uitgekiend systeem van kaarten tellen. Verleid door het grote geld en de Vegas-levensstijl zoeken ze de grenzen op en gaan tot het uiterste. Dit ontgaat ook Cole Williams (Laurence Fishburne), het hoofd van de casinosecurity, niet...

Jim Sturgess, Kate Bosworth, Kevin Spacey en Laurence Fishburne: met een indrukwekkende cast en een intrigerend verhaal - dat overigens gebaseerd is op de bestseller 'Bringing Down The House' - heeft 21 heel wat troeven in huis. Bovendien bevatten de DVD en de Blu-ray extra's zoals commentaar van de filmmakers en meerdere documentaires. Exclusief op Blu-ray disc kan je zelf je goktalent testen met een virtueel blackjackspel. Veni, vidi, vici?
 
Regisseur: Robert Luketic
Acteurs: Kevin Spacey (Superman Returns, Edison, The Life Of David Gale, American Beauty, The Usual Suspects), Jim Sturgess (Across The Universe), Laurence Fishburne (Mission Impossible III, The Matrix Reloaded, The Death And Life Of Bobby Z, Fantastic 4: Rise Of The Silver Surfer), Kate Bosworth (Superman Returns, The Horse Whisperer, Beyond The Sea)
Genre: Actie, drama
Release DVD huur: 16 september 2008
Release DVD koop: 25 september 2008
Release blu-ray: 25 september 2008

Extra op DVD/blu-ray:
• Audiocommentaar van regisseur Robert Luketic en producenten Dana Brunetti en Michael DeLuca
• Documentaires: "21 – The Advantage Player", "Basic Strategy – A Complete Film Journal" en "Money Plays: A Tour of the Good Life"
• Trailers
 

Overige releases

4 september 2008:
• 7 Seconds
• Broken Trail – Mini TV-series
• Freedomland BR
• Half Past Dead BR
• I Know What You Did Last Summer BR
• I Still Know What You Did Last Summer BR
• In The Line Of Fire BR
• Maid In Manhattan BR
• Maximum Risk BR
• Mona Lisa Smile BR
• Urban Legend BR
 
9 september 2008:
* CJ7
* Tortured
 
11 september 2008:
• Roxy Hunter And The Secret Of The Shaman
 
23 september 2008:
• Starship Troopers 3: Marauder
 
25 september 2008:
• CJ7
• Tortured
 
30 september 2008:
* Bullets, Blood & A Fistfull of Ca$h
• The Art Of War 2