:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> RCV >> PERSBERICHT: HUURRELEASES SEPTEMBER / KOOPRELEASES OKTOBER 2008
PERSBERICHT: HUURRELEASES SEPTEMBER / KOOPRELEASES OKTOBER 2008
Bron: RCV - Datum: 2008-08-21 - Geplaatst door: Werner
DOOMSDAY
Mad Max meets Escape From New York en Resident Evil
Van de makers van Dog Soldier en The Descent
Mankind has an expiration date

Een nachtmerrieachtige en futuristische setting in deze knaller van een actiefilm, waarin een zeer dodelijk virus het voortbestaan van de mensheid bedreigt. Doomsday is een aaneenschakeling van explosieve stunts en spetterende actiemomenten, die meteen doet denken aan de postapocalyptische films uit de jaren ’80-90, zoals Mad Max en Escape From New York!

Over de film
De nabije toekomst... Het ‘Reaper’ virus breekt uit... honderdduizenden raken geïnfecteerd en vrijwel niemand overleeft het. De Britse regering besluit om het hele land hermetisch af te sluiten van de rest van de wereld en hoopt zo alles onder controle te houden... 30 jaar later: Het virus is terug en bedreigt de binnenstad van Londen. Vanuit het noorden komen er berichten dat er mensen zijn die de eerdere uitbraak hebben overleefd. Een team van specialisten met als leider de kick-ass babe Eden Sinclair wordt achter de muur gedropt in een levende nachtmerrie. Hun taak? Zorg er voor dat je het vaccin tegen het virus vindt! Opgejaagd door bendes van wraakzuchtige overlevenden moeten ze op zoek naar de mysterieuze wetenschapper Kane om een einde aan alle ellende te maken…

Rhona Mitra kruipt in de rol van Eden Sinclair en laat zowel de stoere, harde kant van Eden zien maar laat ook op overtuigende wijze de emotionele reis, die zij in maakt, naar voren komen. Eerder schitterde Mitra in succesvolle tv-series als Nip/Tuck, Boston Legal en The Practice, en op het witte doek sprong ze in het oog met rollen in o.a. Shooter en The Number 23. Verder zien we ook ervaren acteurs als Bob Hoskins (Nixon, Enemy At The Gates) en Malcolm McDowell (A Clockwork Orange, The Company). Regisseur Neil Marshall gooide eerder hoge ogen met de horrorfilms Dog Soldier en The Descent, films met een grote schare fans.

Overige informatie
Genre: actie
Speelduur: ca. 113 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels DTS en Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 9 september 2008
Releasedatum koop-dvd: 15 oktober 2008


OVER HER DEAD BODY
“Geestige” romantische komedie van de makers van My Big Fat Greek Wedding en The Wedding Date
Not All Angels Have Wings

• Eva Longoria Parker (Desperate Housewives)
• Paul Rudd (Knocked Up)
• Jason Biggs (American Pie)

Ga lekker zitten voor een heerlijk avondje lachen en romantiek met deze super ‘geestige’ komedie! Desperate Housewives-ster Eva Longoria Parker speelt Kate, die na haar overlijden als geest terugkeert op aarde en alles in de strijd gooit om haar verloofde Henry voor zichzelf te houden. Dit leidt natuurlijk tot de meest hilarische situaties!

Over de film
Wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden, werd Kate’s laatste... Want de veeleisende controlfreak krijgt op haar trouwdag het meest bizarre dodelijke ongeluk. Haar verloofde Henry blijft een jaar lang treuren, totdat zijn zus er genoeg van heeft. Ze gooit het op een akkoordje met Ashley. Ashley is een medium met niet zoveel succes in het geestenrijk, maar die best bereid is om voor een paar dollar extra Henry te vertellen dat Kate wil dat hij door gaat met zijn leven. Maar Kate ziet dat eigenlijk helemaal niet zo zitten. En als Ashley als een blok valt voor Henry, weet Kate genoeg: Het is haar taak om er van gene zijde alles aan te doen, om deze relatie te laten mislukken!

Eva Longoria Parker is als Kate het stralende middelpunt in deze grappige film. Grote bekendheid verwierf zij natuurlijk met haar rol als Gabrielle in de TV-serie Desperate Housewives en ook is ze te zien in onder andere The Sentinel, waarin ze schittert naast Michael Douglas. Verder bestaat de sterke cast uit Paul Rudd, die we kennen uit I Could Never Be Your Woman, Knocked Up en Night At The Museum, Jason Biggs, natuurlijk bekend van zijn rol in de American Pie films, en Lake Bell (What Happens In Vegas). Jeff Lowell maakt met Over Her Dead Body zijn regiedebuut.

Overige informatie
Genre: komedie
Speelduur: ca. 95 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 23 september 2008


DAN IN REAL LIFE
Steve Carell en Juliette Binoche in hartverwarmende romantische komedie
Van de maker van About A Boy
There’s love and there’s family

Oscarwinnares Juliette Binoche en Golden Globe winnaar Steve Carell schitteren in deze heerlijke, hartverwarmende komedie over de problemen van een alleenstaande vader, die ook nog eens flinke romantische verwikkelingen op zijn bordje erbij krijgt als hij verliefd wordt op de mooie Marie. De combinatie van de geweldige cast, het romantische verhaal, de humor en de herkenbare thema’s maken Dan in Real Life een genot om naar te kijken. Een absolute feel good film!

Over de film
Dan weet het allemaal! Zijn column met opvoedtips is de best gelezen rubriek in de lokale krant. Maar thuis is het een heel ander verhaal. Als alleenstaande vader heeft hij heel wat te verduren van zijn drie tienerdochters. Vriendjes, verantwoordelijkheid, aandacht, Dan krijgt het allemaal voor zijn kiezen. Als hij tijdens de jaarlijkse familiereünie in een boekwinkel de mooie Marie tegenkomt staat zijn wereld op z’n kop. Dat Dan niet verliefd kan en mag worden op Marie wordt pijnlijk duidelijk als ze de nieuwe vriendin van zijn broer blijkt te zijn…

Top komedie acteur Steve Carell (Get Smart, Little Miss Sunshine, The 40 Year Old Virgin) stort zich zoals altijd vol overgave op zijn rol, en weet de komische en romantische elementen prima te combineren in zijn rol als hopeloze alleenstaande vader. Ook Juliette Binoche (The English Patient, Chocolat) schittert als altijd en de chemie tussen de twee is niet van de lucht. Beiden sleepten gedurende hun indrukwekkende carrière al de nodige nominaties en awards in de wacht, zoals een Oscar voor Juliette Binoche’s rol in The English Patient. De regie is in handen van Peter Hedges, die eerder Pieces Of April maakte met Katie Holmes in de hoofdrol.

Overige informatie
Genre: komedie
Speelduur: ca. 98 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 7 oktober 2008
Releasedatum huur-dvd: 29 oktober 2008


MISS PETTIGREW’S FINEST HOUR
Bruisende feel good movie met Amy Adams en Oscarwinnares Frances McDormand
Every woman has her romantic day!

Een leven vol glitter, glamour en romantiek. Al is het maar voor een dag. Wie droomt daar nu niet van? Miss Pettigrew krijgt dit alles voor elkaar, al gaat dit natuurlijk niet helemaal zonder slag of stoot. Geniet mee van Miss Pettigrew’s belevenissen en de schitterende hoofdrollen voor Amy Adams en Frances McDormand in deze wervelende romantische komedie.

Over de film
Als ze voor de zoveelste keer onterecht wordt ontslagen als au pair, besluit Guinevere Pettigrew (Frances McDormand) dat het tijd is om het roer om te gooien. Onder het motto “pluk de dag” weet ze onder valse voorwendselen en een hoop gebluf de persoonlijk secretaresse te worden van de wereldberoemde actrice en zangeres Delysia Lafosse (Amy Adams). Vanaf dat moment wordt Miss Pettygrew meegesleurd in Delysia’s duizelingwekkende leven vol glittter, glamour en vooral veel aantrekkelijke mannen! Want Delysia houdt er maar liefst drie relaties tegelijk op na. Met haar impresario Phil, met de toegewijde pianist Michael en met de brute nachtclubeigenaar Nick. Als Miss Pettygrew dan zelf ook nog eens valt voor ontwerper Joe, staat haar leven helemaal op z’n kop! Want hoe kan ze nu wennen aan haar nieuwe leven en tegelijk haar nieuwe liefde voor zich winnen? En dat allemaal in één dag?

Frances McDormand (Almost Famous, Something’s Gotta Give), die een Oscar won voor haar rol in Fargo en nog eens drie keer genomineerd werd, speelt de rol van Miss Pettigrew met verve. Ook Amy Adams, die eerder speelde in films als Charlie Wilson’s War, Enchanted en Catch Me If You Can werd al eens voor een Oscar genomineerd. Bijrollen zijn er voor Ciaran Hinds (Munich, Miami Vice) en Shirley Henderson (Harry Potter And The Goblet of Fire & The Chamber Of Secrets). Bharat Nalluri (Hustle (TV)) tekende voor de regie.

Overige informatie
Genre: komedie
Speelduur: ca. 92 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 9 september 2008
Releasedatum huur-dvd: 15 oktober 2008


BATTLE IN SEATTLE
Realistische en beklemmende thriller gebaseerd op waargebeurde feiten
Topcast met o.a. Charlize Theron en Woody Harrelson
Officieel geselecteerd door verschillende filmfestivals

In dit waargebeurde verhaal wordt een beeld gegeven van de gebeurtenissen rond de conferentie van de World Trade Organization, die in 1999 plaatsvond in Seattle. Wat begon als een vreedzame demonstratie tegen de WTO-onderhandelingen, eindigde in een enorm slagveld waarbij zelfs de noodtoestand uitgeroepen werd en het leger werd ingezet. Onder andere Oscarwinnares Charlize Theron, Woody Harrelson en Ray Liotta schitteren in deze even realistische als spannende thriller, waarbij de gebeurtenissen vanuit verschillende oogpunten en door verschillende personen beleefd worden.

Over de film
November 1999, Seattle maakt zich op voor de conferentie van The World Trade Organisation. Een vijf dagen durend evenement waarmee de stad even het centrum van de wereld is. Maar met alle ogen gericht op The Emerald City, gaat alles verschrikkelijk mis… Demonstranten overspoelen de stad, met maar één doel voor ogen: het verstoren van de onderhandelingen. En sommigen van hen zijn bereid om tot het uiterste te gaan. De stad verandert in een brandende, chaotische puinhoop en de hele wereld kijkt mee! Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wie waren de schuldigen? Battle In Seattle is een beklemmende thriller met alle antwoorden.

Overige informatie
Genre: thriller
Speelduur: ca. 99 minuten
Beeld: breedbeeld (geschikt voor alle beeldformaten)
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (optioneel aan/uit)
Releasedatum huur-dvd: 7 oktober 2008
Releasedatum koop-dvd: 29 oktober 2008UIT HET ARCHIEF