:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2008
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2008
Bron: A-Film - Datum: 2008-10-08 - Geplaatst door: Werner
BOER ZOEKT VROUW
De hitserie eindelijk op DVD!
De serie trok op haar hoogtepunt meer dan 4 miljoen kijkers.
Alle hoogtepunten van seizoen 1, 2 en 3 in 1 box verzamelt.

Na drie succesvolle seizoenen Boer Zoekt Vrouw is het tv-programma bijna niet meer weg te denken uit iedere Nederlandse huiskamer. Op deze unieke 3-dvd-box staan alle hoogtepunten van dé televisiehit van het laatste decennium. Op haar eigen spontane wijze laat presentatrice Yvon Jaspers ons kennismaken met de vrijgezelle boeren die op zoek gaan naar hun ideale vrouw. Hoe ontwikkelt de boer zich op het spannende pad van de liefde? Ontstaat er daadwerkelijk liefde op de boerderij? En past de toekomstige partner ook in het drukke boerenbestaan? Leef mee met het wel en wee van de populairste boeren van Nederland...

Releasedatum: 20-11-2008


EL ORFANATO

De prijswinnende filmmaker Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth) presenteert met het speelfilmdebuut van Juan Antonio Bayona een visionaire blik op het klassieke spookverhaal.De film groeide uit tot één van de meest succesvolste Spaanse films ooit en wordt gezien als de engste speelfilm sinds The Others. Bij terugkeer naar het huis uit haar jeugd – een mysterieus weeshuis aan de kust – bevrijden Laura en haar gezin, zonder het te weten, een lang vergeten, kwade geest. Terwijl ze in een ijzingwekkende nachtmerrie meegesleurd wordt, moet Laura haar herinneringen aan het verleden onder ogen zien voor ze door de geesten in het weeshuis te gronde wordt gericht… ze zal de confrontatie aan moeten gaan met alles dat haar lief is.

Regisseur: Juan Bayona
Cast: Geraldine Chaplin, Belén Rueda, Mabel Rivera, Fernando Cayo, Andrés Gertrúdix, Montserrat Carulla, Roger Príncep, Carla Gordillo Alicia, Georgina Avellaneda, Alejandro Campos, Oscar Guillermo Garretón, Edgar Vivar.
Speelduur: 110 min.
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 13-11-2008

Extra's:
• Trailer


QUALITY FILM COLLECTION

Op 6 november komen er weer nieuwe titels onder het Quality Film Collectie label uit:
Les Parapluies De Cherbourg
• Peau D'ane
• De Battre Mon Coeur S'est Arrêté
• Still Life
• Molière
• Azuloscurocasinegro
• Born Into Brothels
• 4 Elements
• Gypsy Caravan
• The White Planet

Hiernaast komen de Best of Quality boxen op 6 november uit met bijzonder mooie titels.
• Best of QFC -Thriller
- Cache
- The Constant Gardener
- Match Point
• Best of QFC -Adventure
- 1492 Conquest Of Paradise
- Alexander
- Seven Samurai
• Best of QFC -Arthouse
- Dogville
- Eternal Sunshine Of The Spotless Mind
- Magnolia
• Best of QFC -Classics
- Indochine
- Die Blechtrommel
- Il Gattopardo
• Best of QFC -Gay Cinema
- Brokeback Mountain
- La Mala Educacion
- C.R.A.Z.Y.
• Best of QFC -History
- Girl With A Pearl Earring
- Gosford Park
- Kundun
• Best of QFC -Road Movies
- Paris, Texas
- The Motorcycle Diaries
- Bagdad Cafe
• Best of QFC -War
- Der Untergang
- The Pianist
- Brotherhood Of War
• Best of QFC -Western
- The Proposition
- Dances With Wolves
- A Fistful Of Dollars
• Best of QFC -World Issues
- Shooting Dogs
- Rabbit Proof Fence
- Turtles Can Fly

Releasedatum: 06-11-2008


PATTI SMITH: DREAM OF LIFE *
Een indrukwekkend portret van een icoon.
Winnaar Best Documentary Award op het Durban International Film Festival.
Genomineerd voor de Grand Jury Prize Documentary op het Sundance Film Festival.

De legendarische zangeres, artieste en dichteres Patti Smith werd bekend als de godmother van de punk. Sinds de jaren zeventig prikkelt ze de muziekscene met haar unieke stijl. We volgen dit charismatische multitalent gedurende elf jaar middels teksten, optredens, interviews, schilderijen en foto’s. Smith schetst het menselijk leven als een alomvattende tegenstelling. Ze worstelt met de paradoxen van het bestaan terwijl ze alle rock en roll, rauwheid en durf waar ze om bekend staat uit de kast haalt.

Regisseur: Steven Sebring
Cast: Patti Smith
Releasedatum: 26-11-2008


SHOUF SHOUF TV-SERIE DEEL 2
Het tweede seizoen eindelijk verkrijgbaar op DVD!
Ap wordt serieus... dat kan niet goed gaan!

Met Shouf Shouf! De TV serie werd het succes van de oer-Hollandse speelfilm Shouf Shouf Habibi voort gezet. In dit tweede seizoen leven we opnieuw mee met de komische belevenissen van Ap en zijn vrienden. Hoe vind je, als 20-jarige in Nederland geboren Marokkaan, je plek in de Nederlandse samenleving? Met veel vallen en opstaan!

Geluid/Taal: Nederlands Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands (doven)
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 13-11-2008


THAT 70'S SHOW
De laatste seizoenen van de hitserie: het einde van een tijdperk!
Rond de release van seizoen 7 & 8 zal op Comedy Central extra aandacht besteed worden aan de serie.

Seizoen 7
De bende swingt na al die jaren nog steeds, maar voor de bewoners van Point Place is de tijd gekomen om een semi-serieuze blik op de toekomst te werpen. In dit seizoen proberen Eric en Donna hun verbroken verloving te herstellen samen weer lol te hebben. Hyde leert zijn blitse vader en zwoele halfzus kennen. Jackie krijgt haar eigen TV show en Kelso doet zijn best om vrouwen met meer respect te behandelen na de geboorte van zijn dochter. En Fez vindt zijn roeping als shampoojongen in de schoonheidssalon. Het kan niet cooler – of grappiger – dan dit!

Seizoen 8
Zet je schrap voor het uitzinnige laatste seizoen van That ‘70s Show, vol humor en verrassingen! Terwijl het decennium ten einde komt, zwaait de bende de jaren zeventig uit en ziet een onzekere toekomst tegemoet. Donna probeert Eric te vergeten met hulp van een nieuwe vriend, Hyde wordt ingepalmd… door een stripper! Jackie trekt bij Fez in en onthult haar verborgen talenten. De Formans worden geconfronteerd met een leeg huis, dat voor Red nog lang niet leeg genoeg is. Doe je plateauzolen aan en schaar je rond de kijkbuis! Het is tijd om te feesten… like it’s 1979!

Cast: Topher Grace, Mila Kunis, Ashton Kutcher, Danny Masterson, Laura Prepon, Wilmer Valderrama, Debra Jo Rupp, Kurtwood Smith,
Releasedatum: 13-11-2008


CLOSING THE RING

De legendarische regisseur Richard Attenborough (Ghandi) heeft met Closing The Ring een ouderwetse liefdesfilm gemaakt met uitmuntende acteerprestaties van Shirley MacLaine. 1941. De jonge piloten Jack, Chuck en Teddy zijn onafscheidelijk. Alledrie koesteren ze warme gevoelens voor de mooie Ethel. Ethel op haar beurt heeft alleen oog voor Teddy. Ze beleven een passionele romance en smeden toekomstplannen, tot Pearl Harbour een einde maakt aan hun dromen. Voor de jongens naar het front vertrekken, treden Ethel en Teddy stiekem in het huwelijk. Twee jaar later crasht Teddy met zijn B17-bommenwerper in Noord-Ierland. Ethel verdringt haar pijn en begint een relatie met Chuck. 1991. Na het overlijden van Chuck groeien Ethel en haar dochter Marie uit elkaar. Marie weet niets af van het grote geheim dat haar moeder met zich meedraagt. Dan graaft een jongen in Belfast een gegraveerde ring op.

Regisseur: Richard Attenborough
Cast: Shirley Mac Laine, Neve Campbell, Pete Postlethwaite, Mischa Barton ,
Speelduur: 119 min.
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 20-11-2008

Extra's:
• Trailer


MATAHARIS *

De nieuwe film van Iciar Bollain, die eerder succes boekte met 'Take My Eyes' (Te Doy Mis Ojos). Drie privé-detectives, Carmen, Inés en Eva onderzoeken de geheimen van anderen. Ondertussen komen ze achter de leugens en harde waarheden uit hun eigen leven die ze liever uit de weg zouden gaan.

Regisseur: Iciar Bollain
Cast: Najwa Nimri, Tristán Ulloa, Maria Vasquez, Diedo Martin, Nuria González, Antonio de la Torre, Fernando Cayo
Speelduur: 100 min.
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 20-11-2008

Extra's:
• Trailer


TIRAMISU

Winnaar Goulden Kalf voor beste Actrice (Anneke Blok) en Beste Muziek (Michiel Borstlap) van het Nederlands FilmFestival 2008. De getalenteerde actrice Anne (Anneke Blok) is een nieuwe cliënt van boekhouder Jacob (Jacob Derwig). Na hun eerste ontmoeting, de ochtend na de première van haar nieuwste toneelstuk, komt Jacob er al gauw achter dat Anne een gat in haar hand heeft, waardoor haar schulden zich enorm opstapelen. Door de op handen zijnde dreiging van de gedwongen verkoop van haar boot is Anne radeloos. Jacob doet wat hij kan om haar te helpen...

Regisseur: Paula van der Oest
Cast: Ria Marks, Anneke Blok, Jacob Derwig, Olga Zuiderhoek, Gijs Scholten van Aschat, Rifka Lodeizen, Waldemar Torenstra, Sylvia Hoeks, Laura de Boer, Bert Geurkink, Jara Lucieer, Martijn Nieuwerf, Matteo van der Grijn, Sijtze van der Meer, Thomas Cammaert,
Speelduur: 80 min.
Geluid/Taal: Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands (doven). Engels
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 20-11-2008

Extra's:
• Trailer