:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VTC-Media >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2009
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER 2009
Bron: VTC-Media - Datum: 2009-11-26 - Geplaatst door: Werner
BEELD VAN NEDERLAND: OORLOG EN VREDE

Deze week komt bij uitgeverij Strengholt MultiMedia de 5de box uit de serie Beeld Van Nederland uit.
Deze unieke DVD-Box bevat 5 dvd’s:

DVD 1: 1940 – 1945: Het leven tijdens de oorlogsjaren.
Hitler vond na de verovering van Nederland, dat het gewone leven gewoon door moest gaan. Sport en spel werden gestimuleerd. De Duitsers controleerden het bioscoopjournaal en brachten veel positief nieuws. Maar hoe was het leven in bezet Nederland nu werkelijk?

DVD 2: Het verlies van Nederlands Indië en Nieuw Guinea: De politionele acties en de strijd om Papoea Nieuw Guinea.
Na de capitulatie van Japan riep Soekarno de onafhankelijkheid uit van Indonesië en toen de Nederlanders hun koloniale gezag wilden herstellen, braken felle gevechten uit. Onder grote internationale druk werd Nederland tot soevereiniteitsoverdracht gedwongen en jaren later ook tot opgave van Nieuw Guinea. Kijkt u naar: De kampong in brand.

DVD 3: De Koreaanse Oorlog: De 'gedwongen' strijd onder de vlag van de VN.
In De voorste Linie ziet u unieke, historische en authentieke beelden van de zeer bloedige Koreaanse Oorlog. Veteranen vertellen over deze strijd en welke invloed deze Vergeten Oorlog op hun leven heeft gehad.

DVD 4: Srebrenica: De gitzwarte bladzijde uit het bestaan van Dutchbat.
De herdenking van de val van Srebrenica. We kijken terug en staan stil bij deze vreselijke gebeurtenissen en in Een monument van onverwerkt verdriet keert een sergeant-majoor terug naar deze moslimenclave, die onder bescherming van Dutchbat stond.

DVD 5: Irak, Uruzgan en eerdere missies: Onze inzet voor vrede en veiligheid.
Onze jongens stelden (en stellen) in de bergen van Afghanistan en de woestijn van Irak hun leven in de waagschaal, maar waren o.a. ook in Cambodja, Libanon, Bosnie, Eritrea en Sudan.


RAIL AWAY: JUBILEUM EDITIE

Al 15 jaar het succesvolle treinen- en toeristische programma van de Nederlandse televisie! Deze bijzondere editie bevat een DVD met maar liefst zes afleveringen en een gratis CD met bekende soundtracks van Rail Away.

Aflevering nr. 150!
Een prachtige compilatie van de vijf beste afleveringen die door de programmamakers van Rail Away speciaal zijn geselecteerd ter gelegenheid van dit jubileum. Exclusief in deze limited edition op DVD verkrijgbaar en een werkelijk unieke Rail Away kijkervaring.

Releasedatum: 17 december 2009