:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VTC-Media >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-DECEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER-DECEMBER 2010
Bron: VTC-Media - Datum: 2010-11-08 - Geplaatst door: Werner
ONKRUIDZAAIERS IN FABELTJESLAND
De originele Fabeltjekrant speelfilm

Op een kwade ochtend, als alle dieren vertrokken zijn voor de jaarlijkse picknick in het Buitenbos, zit Bor de Wolf moederziel alleen in het praathuis. Hij is, vroeg in de morgen al, gefrustreerd geraakt door een scherpe reprimande van juffrouw Ooievaar en zit een beetje te kniezen, als hij een onheilspellend klakkend geluid hoort: Torren die het dierenbos willen overvallen. Onder leiding van Septer, de Oppertor, en diens in rappe tongval afgebeten bevelende sergeant, neemt het groepje nomaden bezit van het Bos en wordt Bor er op uitgestuurd om de zaak te bepraten met de andere dieren. Als die niet willen luisteren gaan de Torren ‘plunderen en onkruid zaaien’ onder de opzwepende klanken van een Torre-torrendans. Daarmee draait een danseres, rauw en excentriek, Bor totaal over zijn toeren.

Juffrouw Ooievaar kondigt de staat van beleg af, maar de mannelijke leden van de gemeenschap; Lowietje, de Raaf en niet te vergeten de gebroeders Bever zien de zaak wat nuchterder en sturen Meindert het Paard met zijn Algemeen Beschaafd Nederlands als vredesonderhandelaar. Onder het zingen van ‘De torren zijn nu onze vrienden, al zien ze er niet uit’, wordt die vrede daadwerkelijk tot stand gebracht. En Bor, die nog steeds gevangen zit en al zijn gevoelens heeft uitgedrukt in het liedje ‘Ik Bor, de kwade pier’, de overgevoelige Bor, wordt de held van de dag en dus is alles tenslotte toch goedgekomen.

De helft van de film bestaat uit liedjes (17 stuks) geschreven door Leen Valkenier. Poppen ontworpen en gemaakt door Paul Heijnneman, Joke Aletrino, Henriette en Henk Beukers. Film ging in 21 bioscopen in 19 steden in première, destijds een primeur in de Nederlandse bioscoopgeschiedenis.

Algemene informatie:
Speelduur: circa 81 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Nederlands
Verpakking: DVD Box


DAMES VAN ORANJE
Van burgermeisje tot prinses

Dames Van Oranje is een bijzondere serie met de prinsessen van Oranje in de hoofdrol. Máxima, Mabel, Laurentien, Marilène, Annette, Anita en Aimée: zij maakten de stap van burgermeisje naar prinses. Het grote publiek kent deze prinsessen voornamelijk uit de bladen: ‘Laurentien eist villa Eikenhorst op’ of ‘Tien turbulente jaren voor Maurits en Marilène’, en ‘Wie was Máxima’s eerste grote liefde?’. Maar tegelijkertijd wordt hun dagelijkse doen en laten zo afgeschermd dat we maar weinig weten van wat zich werkelijk in hun levens afspeelt. Binnen de strakke protocollen gaat Jetske van den Elsen op zoek naar wie de dames écht zijn. Ze heeft ontmoetingen met de prinsessen zelf en met kenners van het koningshuis. Zo wordt een intrigerend beeld geschetst van het werk- en privéleven van de Dames van Oranje.

Algemene informatie:
Totale Speelduur: 200 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 en Nederlands gesproken
Taal: Nederlands
Verpakking: 2 DVD Box


ARMAGEDDON & BLACK HOLE
Enemies of the Universe

ARMAGEDDON
65 Miljoen jaar geleden sloeg een reusachtige komeet in bij de Golf van Mexico. Hoe groot is de kans dat zo’n catastrofe zich herhaalt? Wat voor effect heeft het op onze planeet. En als het gebeurt, betekent dit dan het einde van de mensheid? Dit docudrama laat, ondersteund door wetenschappelijke feiten, zien hoe de wereld aan zijn eind zou kunnen komen door de inslag van zo’n gigantische komeet op onze aarde. Met levensechte computeranimaties (CGI) schetsen 10 wetenschappers een beeld van diverse scenario’s met vernietigende vuurzeeën, mega tsunami’s en maanden van ijzige kou en diepe duisternis…

Deel 1 - The impact
Deel 2 - On a strange planet

BLACK HOLE
Hoe ontstaat een zwart gat? Is het leven van een zwart gat eindig? En wat betekent het voor het universum als deze monsters uiteindelijk sterven? De meeste zwarte gaten zijn de overblijfselen van hypernova- of supernova explosies. Als de kern van de exploderende ster meer dan ongeveer vijf keer zo zwaar is als de zon, implodeert de kern van de ster uiteindelijk tot een zwart gat. Deze documentaire laat de levenscyclus van een zwart gat zien: vanaf het explosieve ontstaan in het nog jonge universum, het uitgroeien tot de supermassieve spil van een melkwegstelsel, tot aan zijn levenseinde in het verre heelal. Met de ontdekking van een krachtige supernova begint ons onderzoek. De explosie ervan was zo fel, dat het licht ervan 7,5 miljard lichtjaren door de ruimte aflegde en met het blote oog kon worden gezien. Met deze catastrofale gebeurtenis waren sterrenkundigen getuige van het ontstaan van een zwart gat. Een gebied in de ruimte waar de zwaartekracht zo zwaar is dat niets - zelfs geen licht - eruit kan ontsnappen.

Algemene informatie:
Totale Speelduur: circa 154 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 / Engels gesproken en Nederlands ondertiteld
Ondertiteling: Optionele aan / uit functie
Taal: Nederlands ondertiteld
Verpakking: 2 DVD Box


BARTJE BOX
Bartje: "Ik bid nie veur brune bon'n!"

Iedereen kent het: 'Ik bid nie veur brune bon'n!'. Vanaf december 1972 zond de NCRV de 7-delige serie Bartje uit. Willy van Hemert vertaalde de populaire streekroman van Anne de Vries over een Drents boerengezin naar een onvergetelijke dramaserie. Een unieke tv-klassieker in de vaderlandse geschiedenis.

Algemene informatie:
Speelduur: 420 minuten
Geluid: Dolby Stereo 2.0 / Nederlands gesproken
Taal: Nederlands
Verpakking: 3 DVD Box

Extra's:
• Diverse terugblikken met de acteurs uit de serie waaronder Jan Krol (Bartje), Jantje Weurding (moeder), Lubke van 't Hul (Harmke), etc.


DE SCHEPPER VAN NARNIA - C.S. LEWIS
The real making of...

Deze documentaire vertelt het veelbewogen levensverhaal van de geniale geleerde en schrijver C.S. Lewis (1898-1963). Met recente verfilmingen van de wereldberoemde verhalen uit De Kronieken Van Narnia staat ook de schepper ervan weer in de spotlights. Wat is Lewis’ inspiratie geweest bij het schrijven van zijn boeken?
De documentaire is gefilmd op vele locaties in Engeland waar Lewis studeerde, leefde en werkte. Inclusief boekje! Bij deze documentaire is een boekje geschreven met een biografie van C.S. Lewis, achtergronden, bijbelse invalshoeken en tips om er verder zelf of in groepsverband mee aan de slag te gaan.

Een boek is het schrijven niet waard als er niet meer van uitgaat dan de bedoeling van de schrijver was. - C.S. Lewis

Algemene informatie:
Speelduur: 56 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 / Engels gesproken en Nederlands ondertiteld
Taal: Nederlands ondertiteld
Verpakking: DVD Box O-Ring


VIS TV 2010

Op deze DVD staan alle 12 sfeervolle afleveringen van het bekende RTL 7 televisieprogramma VisTV 2010. Als extra een bonustrack met nog niet eerder vertoond komisch beeldmateriaal.

Afleveringen:
1. Zeevissen
2. Vissen op giebel
3. Vissen op snoek en ruisvoorn
4. Vissen op karper
5. Vissen op snoekbaars
6. Vissen op karper
7. Vissen op winde
8. Vissen op baars
9. Vissen op witvis
10. Vissen vanaf een jacht
11. Vissen in de Achterhoek
12. Vissen op de Overijsselse Vecht

Algemene informatie:
Totale Speelduur: 275 minuten
Geluid: Dolby Stereo / Nederlands gesproken
Taal: Nederlands
Verpakking: DVD Box

Extra:
• Bonustrack


ORANJE WK 2010 - SPECIAL EDITION
Alle hoogtepunten van Oranje op het WK 2010
Een historisch WK

Na 31 dagen WK-voetbal kunnen we spreken van een historisch WK. Nederland kwalificeerde zich na 32 jaar opnieuw voor de finale. ‘Onze jongens’ brachten het hele land in vervoering en de kleur oranje voerde de boventoon in het straatbeeld. Alle wedstrijden werden gewonnen op de belangrijkste wedstrijd na. De overwinning in de zenuwslopende finale is helaas aan onze neus voorbij gegaan. Toch mag Nederland trots zijn op Oranje want een tweede plaats op het WK is heel bijzonder. Beleef nogmaals alle hoogtepunten van het WK 2010 dankzij deze special edition DVD. Een DVD voor iedereen die Oranje een warm hart toedraagt.

• Samenvattingen van alle WK-wedstrijden van het Nederlands Elftal
• Samenvatting finale
• Huldiging Nederlands Elftal
Docu WK 2010 South Africa met o.a.:
• Hoogtepunten uit het NOS WK-Journaal
• Hoogtepunten uit NOS Studio Sportzomer
• Sfeerbeelden volksfeesten
• Doelpunten van Oranje met NOS radio commentaar van Jack van Gelder

Extra:
• De Big Five
• De vijf mooiste doelpunten
• Selectie en staf Oranje

Algemene informatie:
Commentaar: NOS Studio Sport verslaggevers
Verbindende teksten: Ruud de Boer
Fotografie: Pim Ras
Speelduur: circa 142 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Nederlands
Verpakking: DVD Box
Releasedatum: 18-11-2010


DIE LUDOLFS - SEIZOEN 1
Die Ludolfs sind wieder da!
De populaire cultserie van Discovery Channel.

De Ludolf-broers Uwe, Peter, Manni en Günter trakteren de kijker vanuit hun opmerkelijke sloopimperium in het Duitse dorpje Dernbach op 13 afleveringen vol vrolijke dialogen en bizarre testritjes met hun sloopauto’s. De hilarische serie laat zien hoe deze vier broers leven en werken tussen de miljoenen auto-onderdelen die zij in de afgelopen dertig jaar hebben verzameld, maar waaruit Peter Ludolf elk onderdeel nog altijd feilloos weet te vinden! Voor het opknappen van hun favoriete klassieke auto’s of het deelnemen aan een rally draaien deze broers hun hand niet om. En als er een vrouwelijke klant de zaak binnenkomt dan zijn ze er als de kippen bij, met name Uwe, de Casanova van het stel. De verzamelwoede van de broers veroorzaakt echter een grote chaos. Manni trekt het niet langer. Het uitmesten van het sloopimperium zorgt echter voor nogal wat onderlinge spanningen tussen de broers. Voer genoeg dus voor meer dan 9 uur kijkplezier met Die Ludolfs.

Algemene informatie:
Totale Speelduur: circa 585 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 / Duits gesproken en Nederlands ondertiteld
Ondertiteling: optionele aan / uit functie
Leeftijdsaanduiding: alle leeftijden
Taal: Nederlands ondertiteld
Verpakking: 3 DVD Box
Releasedatum: 9-12-2010


DE MARINIERS - EEN WERELDKORPS
Uniek overzicht van de geschiedenis van het Korps Mariniers

Het Korps Mariniers van de Koninklijke Marine heeft een zeer lange geschiedenis. Opgericht in 1665, dient het korps al bijna drie-en-een-halve eeuw de Nederlandse samenleving. Hun opdrachten voeren de mariniers overal ter wereld uit, meestal opererend op het snijvlak van land en water. Veelzijdig en wereldwijd inzetbaar: een wereldkorps! De drie dvd’s in deze box brengen de geschiedenis van de Nederlandse mariniers vanuit zoveel mogelijk invalshoeken in beeld. Daarbij wordt gebruikgemaakt van materiaal uit binnen- en buitenlandse instellingen, maar vooral van het rijke filmarchief van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag. De dvd’s bevatten aangrijpende ooggetuigenverslagen van mariniers en een deskundige historische uitleg. Het recente verleden van het korps komt vooral tot leven door de herinneringen van de mariniers zelf. Van de mariniers die nog kunnen navertellen hoe het er in de meidagen van 1940 aan toeging tegen de Duitse parachutisten op de Maasbruggen in Rotterdam tot de mannen die nu in Uruzgan dienen. Naast de hoofdfilm, die verdeeld over de drie dvd’s chronologisch de geschiedenis van het korps vertelt, vindt u op de dvd’s een keur aan beeldmateriaal. Zo staan op de dvd’s onder andere:

• Beelden van mariniers in vooroorlogs Rotterdam
• Een unieke kleurenfilm over de Eerste Politionele Actie in Nederlands-Indië
• De flitsende promotiefilm die cineast Paul Verhoeven in 1965 voor het Korps maakte
• Mariniers op Nieuw-Guinea en de Antillen
• Verslagen van de inzet in Cambodja, Bosnië en Irak.
• Interviews met beroemde mariniers
• En nog veel meer

Algemene informatie:
Totale Speelduur: ruim 450 minuten
Geluid: AC3 2.0
Leeftijdsaanduiding: 12 jaar
Taal: Nederlands
Verpakking: 3 DVD Digipack Slipcase
Releasedatum: 18-11-2010

UIT HET ARCHIEF