:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VTC-Media >> PERSBERICHT: RELEASES APRIL-MEI 2011
PERSBERICHT: RELEASES APRIL-MEI 2011
Bron: VTC-Media - Datum: 2011-04-05 - Geplaatst door: Werner
HET KONINGSHUIS IN DE TWEEDE WERELDOORLOG

Samengesteld door het NIOD

Toen de Duitsers Nederland binnenvielen, vluchtte koningin Wilhelmina en haar familie naar Londen. Een beslissing die tot op de dag van vandaag aanleiding is voor veel discussie. Had de koningin niet moeten blijven en steun moeten bieden aan haar volk? Of deed zij het juiste en was dit de enige manier om de belangen van haar land te dienen? Vanaf het begin van haar ballingschap nam zij deze taak met grote wilskracht ter hand. Onverzettelijk en met een onwankelbaar vertrouwen in de Geallieerde overwinning, wist zij deze overtuiging ook via Radio Oranje op haar landgenoten in bezet gebied over te brengen. Terwijl prinses Juliana met haar dochters in het veilige Canada verbleef, probeerde prins Bernhard zijn schoonmoeder zo veel mogelijk van dienst te zijn.

De meeste Nederlanders wisten niets over het leven van de Koninklijke familie in ballingschap. Het bioscoopjournaal van Polygoon, dat altijd veel beelden had vertoond van de Oranjes, stond onder zware Duitse invloed. Toch werden de bezigheden in de jaren ‘40-‘45 wel degelijk op film vastgelegd. Deze beelden werden getoond aan andere Nederlanders in ballingschap en aan Nederlandse soldaten die in Geallieerde dienst vochten. Een verzameling van de belangrijkste, mooiste en indrukwekkendste beelden over de leden van de Koninklijke familie in de Tweede Wereldoorlog is op deze dubbel-dvd opgenomen.

Met onder andere fragmenten over:
• Bezoek van Juliana en Bernhard aan een opleidingskamp voor Nederlandse militairen in Canada, 1941.
• Bezoek prins Bernhard aan Nederlandse vliegers in opleiding in Engeland, 1943.
• Verblijf van het prinselijke gezin (Juliana en de kinderen) in Ottawa (Canada) en in het vakantieverblijf te Cape-Cod te Chattam (VS), 1942/1943.
• Terugkeer van koningin Wilhelmina in bevrijd Zuid-Nederland in maart 1945 en haar triomftocht door Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.
• Prins Bernhard bij de Duitse capitulatie in Wageningen op 5 en 6 mei 1945. Met origineel commentaar van de prins.

Daarnaast bevat deze dvd een speciaal gemonteerde algemene film over het koningshuis in de Tweede Wereldoorlog.

Totale Speelduur: circa 180 minuten
Geluid: AC3 2.0
2 DVD Digipack Slipcase
Releasedatum: 7 april 2011


DUBIEUZE STRAFZAKEN

Lucia de B., Ina Post, Herman du Bois, Cees B. en Wilco Viets. Allemaal werden ze in Nederland ten onrechte veroordeeld voor moord of doodslag. Sommigen moesten jarenlang de bak in. Maar stuk voor stuk bleven zij volhouden onschuldig te zijn. En met succes. Op deze dvd komen de opmerkelijkste dubieuze strafzaken aan bod. Het zijn allemaal zaken waarbij sprake was van justitiële dwalingen en blunders van politie en justitie. Zo zie je onder meer beelden van zaken rondom de Puttense moordzaak, de Schiedammer parkmoord en het Belgische mysterie rondom De Bende van Nijvel.

Welke schade een dubieuze strafzaak kan aanrichten aan het leven van een verkeerd berechte verdachte, maakt deze unieke verzameling beelden op pijnlijke wijze duidelijk.

Deze dvd bevat de volgende dubieuze strafzaken:
• Belgische blunders: De Bende van Nijvel
• De Puttense moordzaak
• Belgische blunders: Marc Dutroux
• De Schiedammer parkmoord
• De zaak Lucia de B.
• De zaak Ina Post

Credits:
Deze dvd werd mede mogelijk gemaakt door de medewerking van NTR, KRO, NCRV, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en RTL Nederland. Met dank aan: Nieuwsuur (verslaggeving: Bas Haan), Nova (verslaggeving: Willem Lust), Dorothée Forma (documentairemaker KRO Profiel), Netwerk (verslaggeving: Jeroen Illy, Jurgen Latijnhouwers, Bram de Waal, Roul Meijer, Angelique van Beers).

Speelduur: circa 125 minuten
Geluid: AC3 2.0
Releasedatum: 21 april 2011


MAXIMA - PORTRET VAN EEN PRINSES

De dvd Máxima; Portret Van Een Prinses verschijnt ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van prinses Máxima op 17 mei 2011. De NOS maakte speciaal voor deze gebeurtenis een programma van circa 50 minuten over het leven van de prinses dat op deze dvd terug te zien is. Via registraties van haar optreden in binnen- en buitenland en nog niet eerder gemaakte opnames uit haar privéleven, wordt een fascinerend en uniek portret geschetst van prinses Máxima die de harten van zoveel Nederlanders heeft veroverd. Daarnaast bevat de dvd exclusief bonusmateriaal van de prinses dat nooit eerder vertoond is.

Centraal in het programma staat het drukbezette publieke leven van prinses Máxima als werkende echtgenote van de troonopvolger. Daarnaast zien we Máxima als moeder, met unieke beelden van de prinses als pleinmoeder op het schoolplein in Wassenaar en thuis met de kinderen voor de open haard om de schoen voor Sinterklaas te zetten. In gesprekken met Dominique van der Heyde komt ze zelf aan het woord over haar leven in de schijnwerpers en haar privéleven met haar man, en toekomstig koning, Willem-Alexander en haar kinderen.

De dvd Máxima; Portret Van Een Prinses biedt een exclusieve blik in het leven van de prinses, met nooit eerder vertoonde beelden en met medewerking van prinses Máxima zelf.

• Met medewerking van prinses Máxima zelf
• Exclusieve beelden uit haar privéleven
• Deel van opbrengst gaat naar Oranjefonds
• Máxima al jaren de meest populaire prinses

Algemene informatie:
Totale Speelduur: circa 100 minuten
Geluid: AC3 2.0
Taal: Nederlands
Verpakking: 2 DVD Digipack Slipcase
Releasedatum: 26-5-2011UIT HET ARCHIEF