:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> VTC-Media >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2010
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2010
Bron: VTC-Media - Datum: 2010-01-20 - Geplaatst door: Werner
BEELD VAN NEDERLAND 2000-2009
Het eerste decennium van het millennium

DVD 1: 2000-2005
DVD 2: 2006-2009

Een greep uit de belangrijkste gebeurtenissen 2000 tot en met 2009:
• De vuurwerkramp in Enschede
• De cafébrand in Volendam
• Grote binnenlandse onrust na de aanslag op Twin Towers 9-11
• De invoering van de Euro
• De moord op Pim Fortuyn en Theo van Gogh
• Het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Maxima
• Het overlijden van prins Claus, prinses Juliana en prins Bernhard
• De tsunami treft ook Nederlandse vakantiegangers
• De problemen rond Ayaan Hirsi Ali
• De dood van Herman Brood
• Proces Holleeder: het proces van de eeuw
• Nederland vecht voor vrede in Afhanistan
• Joran van der Sloot en de verdwijning van Natalee Holloway
• Het homohuwelijk
• Het rookverbod in openbare gebouwen en cafés
• Fitna: de omstreden Koranfilm van Geert Wilders
• De kredietcrises en de problemen rond Icesave
• Sportieve hoogtepunten van dit decennium
• Ons land in recessie
• De aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn
• De AOW leeftijd wordt verhoogd naar 67 jaar
• De ramp met Turkish Airlines
• Het fiasco rond de DSB-bank
• De Mexicaanse griep en de Q-koorts.
• De mislukte aanslag op vlucht 253 Amsterdam-Detroit

Totale Speelduur: circa 163 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Nederlands


HET DAN BROWN MYSTERIE
Het ware verhaal achter de boeken van Dan Brown

Dan Brown is één van de meest succesvolle thriller-auteurs van het moment. Zijn bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool prijkten bij het verschijnen wereldwijd op de eerste plaats in de lijst van best verkochte boeken. Veel lezers vragen zich tijdens het lezen van deze verhalen echter vaak af welke passages fictie zijn en welke hoofdstukken wetenschappelijk juist onderbouwd zijn.

Het Dan Brown Mysterie geeft in de vorm van 3 documentaires antwoorden op vele vragen en mysteries.

Cracking The Da Vinci Code (Da Vinci’s geheime code ontrafeld)
Wat probeerde Leonardo Da Vinci ons te vertellen met zijn gecodeerde schilderijen? Wie staat er eigenlijk echt afgebeeld op “Het Laatste Avondmaal”? Wie is “De Mona Lisa”? Speelde Maria Magdalena een rol in het leven van Jezus als beschreven in het boek? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in deze documentaire. Enkele belangrijke plaatsen uit het boek worden bezocht, waaronder Het Louvre, Place Saint-Sulpice, Rennesle-Château en Rosslyn Chapel.

Extra:
• interview met Dan Brown.

Illuminating Angels and Demons (Het Bernini Mysterie)
Wie was de beeldhouwer Bernini en staan er echt verborgen boodschappen op zijn beelden? Bestaat er inderdaad een geheim genootschap onder de naam Illuminati? Schuilt er werkelijkheid in de geheime rituelen beschreven in het boek en bestaan de ondergrondse doorgangen in het Vaticaan ook in de realiteit? In deze bijzondere documentaire wordt ingegaan op bijna alle belangrijke facetten uit het boek en wordt een onderscheid gemaakt tussen feiten en fictie.

Hunting The lost symbol (De jacht naar het verloren symbool)
Deze documentaire neemt de kijker mee op een uniek avontuur, op onderzoek naar de geheime codes, architectuur en symbolen uit het boek. Al deze elementen, alsook “gesloten” geheime genootschappen en "nieuwe" wetenschap, worden bestudeerd en aan de hand van interviews met beroemde “code-brekers”, wetenschappers, psychologen, historici en experts in de deze materie zal worden achterhaald wat werkelijkheid of mythe is. Deze documentaire maakt uiteindelijk een duidelijk onderscheid tussen werkelijk historische feiten en de fictie in Dan Brown’s boek, en geeft een veelomvattende en fascinerende kijk op The Lost Symbol.

Dan Brown werd geboren op 22 februari 1964 in de Verenigde Staten van Amerika, in Exeter, New Hampshire. Zijn vader was een bekende wiskundige en zijn moeder was een begenadigde musicus, gespecialiseerd in religieuze muziek. Wetenschap en geloof speelden een belangrijke rol tijdens zijn opvoeding - elementen die in zijn boeken steeds zijn terug te vinden.

Totale Speelduur: circa 270 minuten
Geluid: Dolby 2.0
Taal: Engels en Nederlands ondertiteld
Ondertiteling: optionele aan / uit functie


RAIL AWAY STOOMTREINEN BOX
Een fascinerende serie over internationale stoomtreinenreizen

In deze serie bekijken we de meest authentieke treinreizen van over de gehele wereld. We ervaren elk aspect van de hedendaagse stoomtreinavonturen, waarbij we een link leggen tussen verleden, heden en toekomst. Elke reis prikkelt het inlevingsvermogen van de kijker, waarbij we kennis maken met verschillende culturen, naties, landschappen en intrigerende mensen. Rail Away staat bekend om de aangename balans tussen toeristische en technische informatie rondom boeiende treintrajecten.

De DVD's bevatten de volgende landen en trajecten:
DVD 1:
Oostenrijk (Salzburg-Gros Gerungs)
Oostenrijk (Wenen-Tirol)
Duitsland (Saksen)

DVD 2:
Engeland (Devon)
Engeland (Wales)
Engeland (Cornwall)

DVD 3:
Portugal (Porto-Douro)
Polen (Poznan-Leszno)
Schotland (Edinburgh-Mull)

DVD 4:
Zuid-Afrika (Kaapstad-Pretoria)
Nieuw-Zeeland (Greymouth-Queenstown)
China (Chinese Orient Express)

Totale Speelduur: 300 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 / Nederlands gesproken


GLACIER EXPRESS

In deze prachtige film over de Glacier Express wordt de kijker ondergedompeld in wat waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende en romantische treinreizen ter wereld is. Meer dan een eeuw geleden ‘ontdekten’ liefhebbers van reizen en de natuur de Alpen, en stille bergdorpjes zoals Zermatt en St Moritz veranderden in mondaine kuuroorden. Vooral nadat ze ontsloten waren door de bouw van verbazingwekkende treinverbindingen. In 1926 brachten de Visp- Zermatt Bahn, later de Brig-Visp-Zermatt Bahn, de Furka Oberalp Bahn en de Rhätische Bahn een directe verbinding tussen Wallis en Graubünden tot stand. De tijd was nu rijp om een luxe trein te laten rijden tussen Zermatt en St Moritz. De ‘Glacier Express’ was een feit.

Op 25 juni 1930 verliet de eerste ‘Glacier Express’ Zermatt voor een unieke reis die dwars door de bergen ging. De BVZ en RhB zetten elektrische locomotieven in, maar tot de jaren ’40 gebruikte de FO nostalgische stoomlocs. Door sneeuwval en lawinegevaar was het in de winter niet mogelijk om over de Furka-Bergstrecke onderlangs de Rhone gletscher te rijden, deze werd dus alleen in de zomer gebruikt. Dit veranderde pas nadat in 1982 de Furka-basistunnel tussen Oberwald en Realp in gebruik werd genomen, en het lawinegevaar kon worden vermeden. In de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw groeide de ‘Glacier Express’ uit van wat gekscherend ‘de langzaamste exprestrein ter wereld’ werd genoemd, tot één van de topattracties van Zwitserland. Mede door ingebruikname van comfortabele panoramawagons met airconditioning en dienstverlening van een uitermate hoog niveau.

Op 1 januari 2003 fuseerden de BVZ en de FO, waarna ze onder de naam Matterhorn Gotthard Bahn ofwel MGB verdergingen. Maar de ‘Glacier Express’ bleef trouw aan de traditie van luxe en topkwaliteit, en bleef zo aantrekkelijk voor de meest veeleisende klanten. Vandaag de dag wordt deze reis jaarlijks door tienduizenden gemaakt. Hét bewijs, zo dit al nodig is, dat de ‘Glacier Express’ zich ontwikkeld heeft tot ‘misschien wel de ultieme treinervaring’.

Beleef deze spectaculair gefilmde reis vanuit uw comfortabele leunstoel. Het is iedere minuut meer dan waard. We wensen u een geweldige reis.

Extra's:
• Glacier Express Davos - Zermatt
• Glacier Express winter 1995
• RhB Unesco Welterbe
• Bernina Express

Speelduur: circa 70 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 / Nederlands gesproken
Talen: Russisch, Italiaans, Engels, Spaans, Duits, Frans, Nederlands en Chinees
Taal: Nederlands


VINCENT VAN GOGH

Voor het eerst in de geschiedenis van het Van Gogh Museum is er door het museum een twee uur durende documentaire gemaakt over het leven en werk van Vincent van Gogh. De dubbel DVD laat een niet eerder vertoond portret van de kunstenaar zien.

De DVD, gepresenteerd als educatieve documentaire in vijf delen, toont Vincent van Gogh als kunstenaar en als mens, van zijn kindertijd in Brabant, zijn leerjaren in België en Nederland, zijn artistieke rijping in Parijs, tot het enerverende hoogtepunt van zijn kunstenaarschap in Zuid-Frankrijk en zijn laatste maanden in Auvers-sur-Oise. Deskundigen van het Van Gogh Museum vertellen over Van Goghs inspiratiebronnen en geven inzage in hoe hij worstelde om tot een modern kunstenaar uit te groeien.

De DVD toont schilderijen en tekeningen, en bevat unieke filmbeelden van alle locaties op het Europese vasteland waar Van Gogh heeft gewoond en gewerkt. De bonus DVD van circa 15 minuten laat een portret zien van de twee grootste Van Gogh-collecties ter wereld, het Van Gogh Museum in Amsterdam en het Kröller-Müller Museum in Otterlo, en toont interviews met familieleden van de kunstenaar, die getuigen van de bijzondere relatie die zij met hun verre oom hebben.

Vincent van Gogh, een leven voor de kunst is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft in Vincent van Gogh en kan worden bekeken in zeven talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans). De DVD is volledig in ‘high definition’ (HD) opgenomen, wat voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit zorgt.

Met bonus-DVD

Totale Speelduur: circa 130 minuten
Geluid: Dolby Digital / Nederlands gesproken
Taal: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans


REMBRANDT THE MASTER
De meester opnieuw belicht

Rembrandt was de grootste schilder van Nederland in de Gouden Eeuw. Zijn schilderijen en etsen worden gerekend tot de belangrijkste kunstwerken die de mensheid heeft voortgebracht. Rembrandt had een enerverend leven. Zijn techniek was onnavolgbaar. Hij was al een legende in zijn eigen tijd. Dat unieke kunstenaarsbestaan en alles wat het heeft voortgebracht, is nu voor het eerst interactief toegankelijk gemaakt in de Rembrandt DVD met CD Rom.

Introductie
Het programma begint met een compilatie van de beroemdste schilderijen van Rembrandt en sluit af met de signatuur van de meester zelf.
De tijd van Rembrandt
Rembrandt leefde in de Gouden Eeuw. Aan de hand van authentieke kaarten en kunstwerken wordt geschetst hoe de welvaart en cultuur in Holland tot bloei kwamen. Rembrandt profiteerde ten volle van deze omstandigheden. Hij was de juiste man in de juiste tijd op de juiste plaats.
De mens achter de meester
Rembrandt is geboren en getogen in Leiden. We volgen de jongste zoon van molenaar Van Rijn thuis, op school, bij zijn leermeesters en in zijn eerste atelier. Langzaam maar zeker leren we de mens achter de meester steeds beter kennen.
De meesterwerken en meer
Vele karakteristieke schilderijen, etsen en tekeningen van Rembrandt worden belicht. Vanaf het vroegst gedateerde werk tot en met zijn laatste zelfportret uit 1669. Speciale aandacht is er voor De Nachtwacht. De conservator 17e eeuwse schilderkunst van het Rijksmuseum legt uit waarom juist dit schilderij hét icoonvan Nederland in de Gouden Eeuw is geworden.
De onzichtbare Rembrandt
Rembrandt is één van de grootste schilders aller tijden door zijn onnavolgbare techniek. Zijn verfijnde toepassing van het clair-obscur waardoor modellen lijken te ademen. Zijn bijzondere compositie en ruwe schilderwijze waardoor op afstand de perfecte illusie waarneembaar is. Ook als etser is Rembrandt niet te overtreffen. Wat was zijn geheim? Samen met een restaurator kijken we metbehulp van röntgenapparatuur naar de 'onzichtbare' Rembrandt.
Voetsporen in Leiden en Amsterdam
Tot op de huidige dag is er nog veel te zien uit de tijd en het leven van Rembrandt. Alle bezienswaardigheden in Leiden en Amsterdam passeren de revue.
Printstudio schilderijen, etsen en officiële Rembrandt documenten
Met een PC en een kleurenprinter kunnen 49 interessante reproducties worden gemaakt. Niet alleen van schilderijen en etsen, maar ook van officiële documenten van Rembrandt, zoals de akte van ondertrouw met Saskia Uylenburgh, de alimentatieverplichting aan Geertje Dircks, zijn boedelinventaris, het verslag van de executieveiling en de akte van zijn begrafenis.

Totale Speelduur: circa 120 minuten
Geluid: Dolby Digital / Nederlands gesproken
Taal: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans