:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> NIEUWSBERICHT: AVATAR BREEKT VERKOOPRECORDS
NIEUWSBERICHT: AVATAR BREEKT VERKOOPRECORDS
Bron: Fox - Datum: 2010-05-01 - Geplaatst door: Werner
AVATAR OP BLU-RAY EN DVD BREEKT ALLE VERKOOPRECORDS

Avatar, het veelvuldig bekroonde meesterwerk van James Cameron, blijft geschiedenis schrijven. In de bioscopen overtrof de film de stoutste verwachtingen. Maar ook de lancering van de Blu-ray en dvd afgelopen woensdag laat Avatar nieuwe verkooprecords optekenen, zowel wereldwijd als in Nederland en België, waar alle vroegere records aan diggelen gingen.

Nederlandse records
De eerste verkoopsdag – zowel cijfermatig als symbolisch een belangrijke indicator in de entertainmentindustrie – was voor Avatar in Nederland een absolute hoogdag. De Blu-ray versie overtrof de vorige recordhouder, namelijk The Dark Knight met 365 procent, een gigantische score. Avatar benadert eveneens het meest recente verkoopsrecord op dvd, dat op naam staat van Harry Potter And The Half-Blood Prince. Ook de winkels getuigen van het succes, dat volgens de Nederlandse Mediamarkt nog hoger werd gestuwd door een knappe promotionele ondersteuning.

Belgische topscores
In België werd een absoluut record neergezet op het gebied van dvd-verkoop: Avatar overtrof er de meest recente Harry Potter en New Moon. Ook de Belgen gingen op dag 1 massaal voor de hoogwaardige Blu-ray versie. Zo overtrof de Avatar Blu-ray op de eerste verkoopdag The Dark Knight met 753 procent (vorige recordhouder). Hiermee verlegt Avatar de grenzen voor Blu-ray.

Internationaal
Hetzelfde fenomeen doet zich voor in grote landen als Duitsland, Japan en Frankrijk. Alleen al in de VS werden er in vier dagen 6,7 miljoen exemplaren van de film verkocht.


Recent nieuws van dezelfde bron