:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: FAMILY GUY SEIZOEN 3
PERSBERICHT: FAMILY GUY SEIZOEN 3
Bron: Fox - Datum: 2010-05-10 - Geplaatst door: Werner
FAMILY GUY SEIZOEN 3
Controversiële, ongepaste, geweldige comedy!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 26 mei

De kijkers van Comedy Central hebben Family Guy al omarmd, en gelijk hebben ze! Deze animatieserie is een instant cultklassieker, vol hilarische humor en vlijmscherpe satire. De familie Griffin is totaal geschift en weergaloos leuk. Kijken dus!

Het verhaal
De gekke en geweldig gestoorde familie is terug! Wat is er dit keer eigenlijk voor nieuws te vertellen over de familie Griffin? Nou, Brian is verslaafd geraakt aan cocaïne, niet ideaal voor een pas getrainde drugshond. Stewies geheime plan om de wereld te veroveren, wordt weer gedwarsboomd en Peter is gechoqueerd wanneer hij ontdekt dat zijn tienerzoon Chris een grotere, hoe zeggen we dit netjes, leuter of euh… geslachtsorgaan heeft dan hij! Family Guy Seizoen 3 bevat maar liefst 21 aanstootgevende en maffe afleveringen, waaronder een speciale aflevering waarbij Family Guy-fans zelf de verhaallijn mochten bedenken.

Typisch?
De doldwaze familie Griffin kreeg in seizoen 3 opnieuw te maken met censuur, en bedenker Seth MacFarlane legt in de dvd-extra’s uit waarom. Fox had na het tweede seizoen een punt achter de serie gezet, omdat het te ‘aanstootgevend’ was en daardoor niet overeenkwam met het imago van Fox. MacFarlane dacht daarom dat de serie nooit zou worden uitgezonden. Dit deed hem besluiten om zijn fantasie de vrije loop te laten, met als resultaat dat dit derde seizoen nog politiek incorrecter en schockerender is dan de vorige seizoenen. Door de vele verzoeken van de Family Guy fans werd Fox overgehaald om de serie alsnog uit te zenden en dus kan iedereen nu genieten van MacFarlane op zijn scherpst.

Klasse om te herbekijken
Net als de comedyseries Weeds en Scrubs heeft Family Guy een gelaagde humor waarin je keer op keer wat nieuws ontdekt. De makers zelf spreken van ‘one-percenter gags’, grappen die slechts door één procent van de kijkers bij de eerste keer meteen begrepen worden. En datzelfde geldt voor de talloze verwijzingen naar de popcultuur en de knipogen naar celebrities. Ook met dit derde seizoen van Family Guy blijf je dus lachen!

Creatie van Seth MacFarlane
Seth MacFarlane is de bedenker en executive producer van deze subversieve serie. MacFarlane studeerde begin jaren negentig af in animatie met als eindwerk de animatiefilm Life Of Larry. Die cartoon bracht hem binnen bij Hanna-Barbera, de beroemde animatiestudio met de Flintstones als vlaggeschip. In 1996 werkte MacFarlane Larry And Steve af, de sequel van Life Of Larry, waarin de hoofdpersonages van Family Guy al te herkennen zijn. Larry And Steve trok de aandacht van Fox, dat MacFarlane vroeg een serie te maken op basis van deze personages: Family Guy was geboren en zou in 1999 voor het eerst op tv verschijnen.

Bekroonde serie scoort ook op Facebook
Family Guy is wereldwijd een publiekslieveling. De serie heeft in totaal bijna drie miljoen Facebook fans, waarvan velen Nederlands en Belgisch zijn. In 2002 won Family Guy met dit derde seizoen maar liefst twee keer de prestigieuze Emmy Award; de aflevering Brain Wallows And Peter’s Swallos werd geroemd voor de muziek en songtekst. Op het Nederlandse, in grote populariteit toenemende comedykanaal Comedy Central is Family Guy een van de best bekeken series.

Productinformatie
Koop-dvd
Titel: Family Guy
Releasedatum: 26 mei 2010
Genre: Animatie - comedy
Leeftijd: 12, icoontje angst, icoontje grof taalgebruik
Lengte: ± 525 minuten
Audio: Engels Dolby Surround 2.0, Frans Dolby Surround 2.0
Aspect ratio 4X3 fullframe 1.33: DVD-9
Menu: Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, EngelsRecent nieuws van dezelfde bron