:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2010
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2010-09-09 - Geplaatst door: Werner
A MAN OF WAR - MAX MANUS
They stole his country, now he wants it back!

Na in Finland tegen de communisten gevochten te hebben, keert Max Manus terug naar het door de nazi’s bezette Noorwegen. Hij sluit zich aan bij het verzet maar wordt door zijn roekeloos gedrag gearresteerd. Nadat hij weet te ontsnappen krijgt Max in Schotland een militaire opleiding voor het plegen van sabotage missies op Duitse bevoorrading schepen. Terug in Noorwegen slaagt zijn ‘Oslo Groep’ er op spectaculaire wijze in de Duitsers zware verliezen toe te brengen. Al snel wordt Max en zijn groep een doelwit voor de Gestapo. Ondertussen gaan de aanslagen, die vanuit Stockholm worden voorbereid, gewoon door... A Man Of War is de Noorse inzending voor de Oscar voor de ‘Beste Buitenlandse Film’ en is in één adem te noemen met Soldaat Van Oranje en Zwartboek. Gebaseerd op een ongelooflijk waar verhaal.

DVD/ Blu-Ray
Genre: Oorlog
Speelduur: 113 Minuten
Beeld: 16:9 (2.35:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer


EXTRACT

Working for the man sucks. Being the man blows.

Net op het moment dat Joel zijn succesvolle extractenfabriek kan verkopen en flink kan gaan genieten van het leven, verliest een van zijn werknemers zijn linkerbal in een bizar ongeluk op de werkvloer. Daarnaast heeft zijn vrouw (Kirsten Wiig) alle belangstelling voor sex verloren, geeft zijn beste maar altijd stonede vriend (Ben Affleck) rampzalige adviezen, krijgt hij te maken met een sexy werkneemster (Mila Kunis) met dollartekens in haar verleidelijke ogen én legt zijn vrouw het aan met een wel zeer domme gigolo. Lukt het hem zijn leven weer op de rit te krijgen? Vol met sterke one-liners en originele komedie, biedt Extract 100% pure hilariteit.

Genre: Komedie
Speelduur: 89 minuten
Beeld: 16:9 (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer


SEPTEMBER
A Friendship about to fall apart

1968, West-Australië. Down under luidt september traditioneel het begin van de lente in. Ook symbolisch, want de Aboriginals, de oorspronkelijke bewoners van Australië, hebben eindelijk gelijke rechten gekregen. Al is daar in het plattelandsstadje waar tieners Ed (Xavier Samuel) en Paddy (Clarence John Ryan) wonen, weinig van te merken. Segregatie en racisme veeg je niet snel weg met een wet. Voor de blanke Ed en Aboriginal Paddy, boezemvrienden net als hun vaders, maakt het oorspronkelijk weinig uit. Ze steken stiekem een sigaretje op, staren samen naar de hemel en dromen van een heldhaftige bokscarrière. Tot de politieke en sociale realiteit hen dwingt om hun wereld en vriendschap met nieuwe ogen te bekijken. Ook de komst van de mooie Amelia (Mia Wasikowska uit Alice in Wonderland) lijkt een wig te zullen drijven tussen de onafscheidelijke vrienden... September is een prachtig verfilmde ode aan de vriendschap tegen de achtergrond van een snel veranderende maatschappij, met knappe vertolkingen van zijn jonge cast.

Genre: Speelfilm
Speelduur: 82 minuten
Beeld: 16:9 (2.35:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer


A FEMALE ASSASSIN
For two women, freedom waits behind a wall

Galia is een huurmoordenares die tegen haar wil opdrachten moet uitvoeren voor de Russische sex maffia. Haar buurvrouw Eleanor wordt geterroriseerd door haar man. Wanneer ze met elkaar in contact komen willen beiden maar één ding: ontsnappen uit deze hopeloze situaties. Wanneer Galia haar laatste opdracht weigert en Eleanor ontdekt dat ze zwanger is nemen ze de beslissing om actie te ondernemen tegen hun onderdrukkers. Wat volgt is een strijd om te overleven voor hun vrijheid.

Genre: Actie/Thriller
Speelduur: 102 minuten
Beeld: 16:9 (2.35:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer


HEY HEY IT'S ESTHER BLUEBURGER
Om er als tiener bij te horen, zul je soms gek moeten doen!

De 13-jarige Esther Blueburger is niet zoals de meeste andere meisjes van haar leeftijd. Ze is een buitenstaander op haar strenge privéschool en thuis voelt ze de druk van een traditioneel joods gezin. Eigenlijk zijn haar eendje en haar tweelingbroer Jacob – wijsneus én wiskundegenie – haar enige vrienden. Totdat ze leeftijdsgenootje Sunni ontmoet. Esther vindt haar supercool en voelt zich direct aangetrokken tot het vrije leventje dat Sunni in haar ogen leidt. Esther besluit zich voor te doen als iemand anders en samen met haar nieuwe vriendin stapt ze een compleet andere wereld in. Maar in een poging om zichzelf en haar leven te veranderen, komt de tiener juist tussen twee werelden in te staan. Hey Hey It’s Esther Blueburger is een leuke, inspirerende film over een tiener die leert dat het belangrijker is om trouw aan jezelf te blijven, dan krampachtig te proberen om erbij te horen.

Genre: Komedie
Speelduur: 99 minuten
Beeld: 16:9 (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer


PALING & KO: MISSIE RED DE AARDE
Twee mannen... een missie... geen toekomst!

Wanneer de Aarde ten prooi valt aan een verschroeiende droogte, dreigt een terreurorganisatie ermee ook het laatste beetje water te laten verdampen. De UNO roept ‘s werelds beste geheimagenten samen, maar niemand weet wie achter de dreigementen zit. Tot Kola, de wortel van al het kwaad, zijn plannen ontvouwt. Hij wil de meeting verstoren, iedereen uit de weg ruimen en Professor Bacterie dwingen om de waterreserves van de Aarde te vervangen door Kola’s eigen frisdrank. Helaas heeft de pientere Professor de onderdelen van zijn regenmachine verborgen in het verleden. Tot overmaat van ramp – voor Kola én de Aarde – hebben Paling & Ko hun geschillen bijgelegd. En als zij in actie schieten, schiet iedereen in de lach! In de jaren ’70 moesten Paling & Ko qua naambekendheid niet onderdoen voor pakweg Suske & Wiske. Ontsproten aan het brein van de Spaanse striptekenaar Francesco Ibáñez, beleefden de stuntelende geheimagenten “Mortadelo y Filemón” de meest onwaarschijnlijke avonturen. Daarbij zorgde meester-vermommer Paling er steevast voor dat zijn chef Ko de onfortuinlijke kop van Jut was. Ook in hun tweede live actionfilm maken de Spaanse spionnen het weer bijzonder “Bond”. Cartooneske slapstick van de bovenste plank, met spetterende speciale effecten!

Genre: Komedie
Speelduur: 97 minuten
Beeld: 16:9 (1.85:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer


SUMMER'S BLOOD
Blood is sicker than water

Wanneer Summer (Ashley Greene uit de Twilight-saga!) verneemt dat haar biologische vader nog leeft, zet de eigenwijze tienermeid prompt koers naar het plattelandsdorpje Massey. Daar ontsnapt ze op het nippertje aan een arrestatie voor winkeldiefstal door tussenkomst van Tom, de plaatselijke klusjesman. De aardige prins op het witte paard blijkt echter een gestoorde psychopaat die er uiterst bizarre gewoontes op nahoudt. Naast een incestueuze verhouding met zijn monsterlijke moeder, cultiveert de getroubleerde jongeman in zijn kelder namelijk een soort “Mensentuin”. Opgesloten in een met aarde gevulde kist, vormt Summer een puike toevoeging aan zijn bloemencollectie. Naast wat verwelkte schedels bestaat die enkel nog uit Amber, een meisje dat op sterven na dood is. Voor Summer zit er niets anders op dan haar “tuinier” te manipuleren. De labiele Tom wacht immers niet alleen gespannen de terugkeer af van zijn eigen vader, een seriemoordenaar die bijklust als handelsreiziger, hij voelt ook de hete adem van Ambers argwanende vader in zijn nek... Met zijn originele invalshoek en ijzingwekkende plotwendingen ontpopt Summer’s Blood zich tot één van de meest schokkende en gestoorde psychothrillers aller tijden, een familiaal gruwelfestijn dat zo in het rijtje van Misery en Silence Of The Lambs terechtkan.

Genre: Thriller
Speelduur: 88 minuten
Beeld: 16:9 (1.78:1)
Geluid: Dolby Surround 2.0 & Dolby Digital 5.1

Extra's:
• Trailer


CSI MIAMI SEIZOEN 7 DEEL 2

Vanaf 24 augustus is het tweede deel van het zevende seizoen van CSI: Miami overal verkrijgbaar! Volg Horatio en zijn team in hun zoektocht in de stad waar zien en gezien worden een belangrijke rol speelt. Geen moord blijft onopgelost onder de brandende zon.