:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> E1 Entertainment Benelux >> PERSBERICHT: HISTORY CHANNEL SEPTEMBER 2011
PERSBERICHT: HISTORY CHANNEL SEPTEMBER 2011
Bron: E1 Entertainment Benelux - Datum: 2011-09-20 - Geplaatst door: Werner
JAWS - THE INSIDE STORY
 

• The making of Jaws

• Verrassende blik achter de schermen van de legendarische film die boxoffice records wereldwijd verbrak

• Met Steven Spielberg
 
Synopsis
Deze documentaire laat zien hoe Jaws van een pulproman veranderde in een van de

succesvolste films aller tijden. Jaws brak niet alleen alle records, de film sleepte bovendien drie Oscars in de wacht en was de start van Spielbergs succesvolle carrière. Daarnaast bracht de film drie vervolgen en talloze imitaties voort.

 

Net zo zenuwslopend als de film zelf, is het verhaal over hoe Jaws gemaakt werd. Tijdens de productie, die geplaagd werd door problemen, had niemand durven dromen dat Jaws een succes zou worden. Sterker: sommigen vroegen zich af of de film ooit wel voltooid zou worden! De opnamen in de Atlantische Oceaan brachten elke dag nieuwe uitdagingen met zich mee en de mechanische haai, die door de crew 'Bruce' was gedoopt, zorgde voor talloze technische problemen. Het dreef Spielberg meer dan eens tot wanhoop.

 

Te koop: 28 september 2011

 

ICE ROAD TRUCKERS (SEIZOEN 3)

 
Synopsis

In Prudhoe Bay (400 kilometer van de poolcirkel) verbindt een netwerk van ijswegen de olievelden van de North Slope met het vaste land. De wegen gaan dwars over rivieren en zelfs over de open oceaan. Elke winter hebben de truckers minder dan drie maanden de tijd om cruciale voorraden over het ijs te vervoeren.

 

Het enige probleem is dat er slechts één weg is die toegang geeft tot deze afgelegen locatie: de Dalton Highway, een met ijs bedekte weg dwars door bergachtig terrein. De Dalton is de levenslijn voor de olie-industrie van Alaska. Het is ook een van de gevaarlijkste wegen van Amerika. Sinds de aanleg dertig jaar geleden vonden meer dan vierhonderd mensen er de dood.

 
Te koop: 28 september 2011
 

OUR PLANET
 
Synopsis
Onze planeet – verleden, heden en toekomst

Maak een reis door het verleden, heden en de toekomst van de aarde. History neemt u mee naar de oorsprong van onze planeet en onderzoekt de mogelijke catastrofale gevolgen van menselijke invloed. Kijkend naar de toekomst zien we hoe deze planeet eruit ziet als de mens van de aardbodem is verdwenen. Een verzameling van de meest informatieve en fascinerende documentaires over de aarde van History Channel.

 
HOW THE EARTH WAS MADE

History gaat terug in de tijd, van 4.5 miljard jaar geleden tot nu, om te onderzoeken hoe de wereld geworden is zoals hij vandaag is. Met spectaculaire locatieopnamen, nieuwe bewijzen van geologen en digitale reconstructies ontstaat een verbluffend beeld van de indrukwekkende en soms gewelddadige geologische krachten die de aarde hebben gevormd.

 
A GLOBAL WARNING?

Het poolijs smelt, het zeeniveau stijgt, gletsjers krimpen en de aarde wordt warmer. Is deze wijdverbreide en mogelijk catastrofale klimaatverandering het resultaat van menselijk handelen? Wat zegt de wetenschap over dit controversiële onderwerp? History Channel geeft het antwoord in deze special.

 
LIFE AFTER PEOPLE

Wat zou er met de aarde gebeuren als de mens verdwijnt? Deze documentaire draait niet om de vraag hoe de mensheid zou kunnen uitsterven, maar laat zien wat er met de wereld gebeurt die we achterlaten. Met hyperrealistische computereffecten wordt tot in de kleinste details getoond hoe het landschap verandert als de mens er niet meer is, hoe steden overwoekerd worden en hoe de natuur langzaam maar zeker alle sporen van de mens uitwist.

 
Te koop: 28 september 2011