:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> JustBridge >> PERSBERICHT: DALZIEL & PASCOE, THE COMPLETE COLLECTION
PERSBERICHT: DALZIEL & PASCOE, THE COMPLETE COLLECTION
Bron: JustBridge - Datum: 2012-10-03 - Geplaatst door: Werner
DALZIEL & PASCOE, THE COMPLETE COLLECTION
in een luxe dvd-box

Op 16 oktober moeten crimifanaten zich naar de winkel reppen, dan komt de dvd-box uit die voor het eerst alle avonturen van het speurdersduo Dalziel & Pascoe bundelt! In 1996 maakte een eigenzinnig duo zijn debuut op de BBC. Met Dalziel & Pascoe, naar de populaire detectiveromans van Reginal Hill was een nieuwe TV-hit geboren. Naast de ingenieuze plots zijn vooral de twee hoofdpersonen een gouden combinatie. Inspecteur Andy Dalziel (spreek uit ‘Die-El’) is de oude, lompe rot in het vak. Zijn sidekick Peter Pascoe is zijn tegenpool, de jonge, subtiele intellectueel. De gedwongen samenwerking tussen de twee charismatische speurders levert hilarische dialogen en cynische oneliners op. Move over Morse & Lewis!

Het werkterrein van Dalziel & Pascoe is het landelijke maar grauwe, industriële Yorkshire. De personages zijn zorgvuldig uitgewerkt in knappe scenario's geschreven door TV-grootheden zoals Malcolm Bradbury (A Touch Of Frost, Inspector Morse) en Alan Plater (Oliver's Travels). Acteur Colin Buchanan (A Touch Of Frost, Preston Front) speelt de rol van Peter Pascoe. Warren Clarke, ooit omschreven als een pitbull met hoofdpijn, is Dalziel (bekend van rollen in o.a. Bleak House, A Clockwork Orange, The Locksmith, Tinker Tailor Soldier Spy).

Dalziel & Pascoe liep tot en met 2007. In de loop der jaren werden 45 afleveringen gemaakt, 11 seizoenen plus een razend spannende kerstspecial. In Engeland hingen miljoenen Britten wekelijks aan hun scherm. Ook in Nederland was de serie een groot succes. Op Eén stond de reeks regelmatig in de kijkcijfer-top, met pieken tot meer dan 700.000 kijkers!

Speelduur: 72,5 uren
Aantal discs: 45x dvd
Ondertiteling: Nederlands
Vanaf 16 oktober verkrijgbaar in de reguliere handel!
Recent nieuws van dezelfde bron