:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Kinepolis >> NIEUWSBERICHT: HERNEMING BLADE RUNNER
NIEUWSBERICHT: HERNEMING BLADE RUNNER
Bron: Kinepolis - Datum: 2015-05-05 - Geplaatst door: Werner
Klassieker Blade Runner loopt opnieuw in de bioscoop

Sciencefictionklassieker Blade Runner is vanaf 3 juni een week lang bij Kinepolis te zien. Het gaat om Blade Runner: The Final Cut, een niet eerder in België vertoonde versie van 117 minuten. Kinepolis Antwerpen en Brussel brengen de film in Laser Ultra kwaliteit. In deze definitieve release plaatste regisseur Ridley Scott enkele gewelddadige shots in de film die in 1982 de eindmontage niet haalden. Blade Runner schetst het verhaal van premiejager Rick Deckard (Harrison Ford) die ontsnapteandroïden, menselijke klonen, moet uitschakelen in een futuristisch Los Angeles. Zijn opdracht wordt  er niet minder eenvoudig om als hij verliefd wordt op een androïde...

De film was in 1982 geen onverdeeld succes aan de box-office, maar groeide uit tot een cultfilm bij sciencefictionfans en filmliefhebbers. Blade Runner is net zoals Mad Max en Total Recall gebaseerd op de bestseller Do Androids Dream of Electric Sheep?. De verhaallijn wordt over 2 jaar verdergezet in een sequel. In 2017 keert Harrison Ford immers terug als Rick Deckard in de vervolgfilm, waarin ook Ryan Gosling een rol zal vertolken.

Praktisch
Vanaf woensdag 3 juni speelt Blade Runner: The Final Cut een week lang dagelijks om 20u in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Leuven, Imagibraine en Kortrijk.