:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BATTLE OF THE SEXES
PERSBERICHT: BATTLE OF THE SEXES
Bron: Fox - Datum: 2018-03-08 - Geplaatst door: Werner
BATTLE OF THE SEXES 

Game, set, match: het duel dat spelregels veranderde
Battle Of The Sexes is vanaf 21 maart verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

In een tijd waarin vrouwelijke tennisprofs stukken minder verdienden dan hun mannelijke tegenspelers, was Billie Jean King een van de eersten die deze strijd letterlijk en figuurlijk aanging. Haar duel tegen rivaal en mannelijke tennisprof Bobby Riggs werd in 1973 door meer dan 90 miljoen kijkers live gevolgd en wakkerde de discussie over gendergelijkheid flink aan. Het inspirerende verhaal van King is in het licht van huidige discussies nog net zo relevant als toen. Zoals je van het director duo achter Little Miss Sunshine en acteurs als Emma Stone en Steve Carell kan verwachten, is Battle Of The Sexes eigenzinnig, grappig, ontroerend en charmant. Een must-see deze maand!

Synopsis
Emma Stone en Steve Carell schitteren in deze verfilming van de spectaculaire tennisstrijd tussen de meervoudige grand slam-winnares Billie Jean King (Emma Stone) en de voormalige nummer één van de wereldranglijst, Bobby Riggs (Steve Carell). Billie Jean en Bobby zorgden als bittere rivalen op het gebied van tennis én gendergelijkheid voor een cultureel spektakel met verregaande gevolgen, ook buiten de sport. In Battle Of The Sexes wordt met veel gevoel en vlijmscherpe humor eer betoond aan deze historische tenniswedstrijd die de spelregels veranderde!

Cast
Regisseursduo Jonathan Dayton en Valerie Faris - en brein achter de culthit Little Miss Sunshine - wist een aantal sterke acteurs te strikken die het bijzondere verhaal van King succesvol vertalen naar het witte doek. Zo speelt Oscarwinnares Emma Stone (The Help, La La Land) met overtuiging de rol van Billie Jean King, één waarvoor ze bijna zeven kilo aan spieren kweekte. De chauvinistische Bobby Riggs wordt gespeeld door Golden Globe-winnaar Steve Carell (The 40-Year-Old Virgin, Crazy, Stupid, Love). Andere rollen zijn onder andere weggelegd voor Natalie Morales en Andrea Riseborough.

Blu-ray en DVD
Op de Blu-ray en dvd staan een aantal interessante featurettes. Zo kunnen kijkers genieten van beelden van de bijzondere en uitbundige entree van Billie Jean voorafgaand aan het historische tennisduel. Ook bevatten zowel de Blu-ray als dvd een extra interview met de echte Billie Jean King, een making of en een fotogalerij.
DVD
Speelduur: 117 minuten
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1 en anderen
Beeldverhouding: 16:9 (2.39:1)
Menu’s: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderen

Extra’s:
• Billie Jean’s grote opkomste
• De rivaliteit keert terug
• Billie Jean King: in haar eigen woorden
• Verwijderde scènes
• Fotogalerijen

Blu-ray
Speelduur: 122 minuten
Audio: Engels DTS-HD-MA 5.1, Frans, Italiaans DTS 5.1 en anderen
Beeldverhouding: 16:9 (2.39:1)
Menu’s: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en anderen

Extra’s:
• Billie Jean’s grote opkomste
• De rivaliteit keert terug
• Billie Jean King: in haar eigen woorden
• Verwijderde scènes
• FotogalerijenRecent nieuws van dezelfde bron