:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: BERLIN 56 EN BERLIN 59
PERSBERICHT: BERLIN 56 EN BERLIN 59
Bron: Lumière - Datum: 2018-08-24 - Geplaatst door: Werner
BERLIN 56 EN BERLIN 59

Na de Duitse miniserie Berlin 56 brengt Lumière ook het volgende seizoen Berlin 59 uit. Berlin 56 is een swingend familiedrama, waar de generatie van onze moeders en grootmoeders en hun strijd voor een nieuwe vrouwelijke identiteit, gelijke rechten en emancipatie centraal staan.

BERLIN 56
In het Berlijn van de jaren 50 leidt Caterina Schöllack een gerenommeerde dansschool. Haar grootste bekommernis is het uithuwelijken van haar drie dochters. Eva en Helga voldoen aan alle verwachtingen, maar Monika – de middelste dochter – is wat eigenzinniger. Zij verkiest de choquerende rock-‘n-roll cultuur boven de talloze tradities die Caterina zowel thuis als in haar dansschool krampachtig in stand probeert te houden. Dit zorgt voor heel wat wrevel en spanning in de familie.

BERLIN 59
Drie jaar na de eerste miniserie keren we terug naar Berlijn, naar moeder Caterina Schöllack, eigenares van een dansschool, en haar drie dochters die elk op hun manier een eigen leven proberen op te bouwen tijdens het Wirtschaftswunder en de opkomst van de vrouwenbeweging. Monika probeert het samen met Freddy te maken als muzikant en danseres. Haar conservatieve moeder en manager houdt hen echter voortdurend in het oog. Monika lijkt haar eigen weg te volgen, maar voelt zich niet gelukkig. Ze wil niets liever dan de voogdij terugkrijgen over haar dochtertje Dorli, dat bij haar zus Helga leeft. Ondertussen probeert Helga, die de homoseksualiteit van haar man Wolfgang heeft geaccepteerd, een goede moeder te zijn…

Berlin 56 en Berlin 59 komen op 24.08 uit op dvd.