:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: SERIES VOORJAAR 2019
PERSBERICHT: SERIES VOORJAAR 2019
Bron: Lumière - Datum: 2018-12-31 - Geplaatst door: Werner

RIDE UPON THE STORM SEIZOEN 2

Adam Price deed in 2010 met Borgen een nieuwe wind door het Europese serielandschap waaien. Nu stelt de BAFTA-winnaar het nieuwe seizoen van Ride Upon The Storm voor, met Lars Mikkelsen (House Of Cards) in de hoofdrol - waarvoor hij onlangs bekroond werd met de International Emmy Award voor Beste Acteur! Deze briljant vertolkte en ambitieuze serie speelt zich af op het raakvlak tussen intimiteit en politiek, tegen een achtergrond van geloof en engagement.

Releasedatum dvd: 22.01.2019

THE TRUTH WILL OUT

Een nieuwe crime serie naar een idee van de befaamde Zweedse criminoloog en auteur Leif GW Persson! Robert Gustafsson (De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween) speelt de hoofdrol in deze psychologische dramaserie over een politiedetective die een cold case team leidt. Na een lang ziekteverlof gaat rechercheur Peter Wendel weer aan het werk. Hij wil een topteam vormen voor cold cases. Dat plan loopt spaak wanneer de politie een bericht krijgt van een onbekende moordenaar die beweert dat de beruchtste seriemoordenaar van Zweden, die al vele jaren vastzit, in werkelijkheid onschuldig is. Om de waarheid te achterhalen heeft Wendel snel een team nodig. Hij kan op korte termijn echter alleen maar kiezen uit een groep misfits, rechercheurs waar de andere afdelingen niet meer mee willen werken.

Releasedatum dvd: 22.01.2019. Deze serie zal ook op Canvas te zien zijn.

STHLM REQUIEM

Na een tragisch auto-ongeval gaat criminoloog Frederika Bergman aan de slag bij het speciale onderzoeksteam van de politie in Stockholm. Het team staat onder leiding van de legendarische rechercheur Alex Recht en zijn rechterhand Peder Rydh: getalenteerd, maar ambitieus en licht ontvlambaar. Aanvankelijk wordt ‘burger’ Frederika met de nodige scepsis ontvangen, maar haar intelligentie, logica en frisse kijk helpen het team zaken op te lossen. Deze ambitieuze serie is de verfilming van de populaire boeken van Kristina Ohlson. De reeks is een coproductie met het Gentse productiehuis Lunanime en je zult de Belgische acteurs Natali Broods, Joke Devynck, Axel Daeseleire en Ronny Waterschoot herkennen.

Releasedatum dvd: 12.03.2019. Deze serie zal ook op VRT te zien zijn.
TRAPPED SEIZOEN 2

Een nieuw seizoen van het kijkcijferkanon Trapped! Regisseur Baltasar Kormákur (Everest) liet al weten dat deze keer de personages niet fysiek, maar psychologisch vastzitten. Een verarmde schapenboer uit de IJslandse Hooglanden heeft zichzelf in brand gestoken voor het regeringsgebouw, in een poging de minister van economie te doden. Het onderzoek leidt Andri naar een afgelegen vallei in het noorden van het eiland. Het pittoreske bergachtige landschap blijkt een plek vol bittere conflicten: de lokale boeren vechten tegen de belangen van internationale bedrijven en de uitbreiding van een ultramodern geothermisch centrum.

Releasedatum dvd: 26.02.2019. De reeks zal ook te zien zijn op VRT (najaar 2019).

MOSCOW NOIR

Moskou, 2003. In de hoofdstad van het wilde oosten telt enkel geld en beïnvloedt de criminele onderwereld ieder aspect van het dagelijks leven. In dit Moskou van de 21ste eeuw leidt een onschuldige deal de Zweedse investeringsbankier, Tom Blixen, tot een strijd met miljonairs, politici, oligarchen en hun privélegers. Terwijl vijanden en moordenaars zichzelf blootgeven, in de Babushka-poppenstijl, moet Tom vertrouwen op zijn verstand om te overleven. Het gevaar loert overal, en bovendien wordt Blixen geteisterd door zijn eigen verleden... Deze thriller is gebaseerd op Camilla Grebe en Paul Leander Engströms eerste boek in de Moscow Noir trilogie The Conductor From St-Petersburg.

Releasedatum dvd: voorjaar 2019


GOMORRA SEIZOEN 4

De alom geprezen serie - gebaseerd op de gelijknamige besteller van Roberto Saviano - over georganiseerde misdaad in de buitenwijken van Napels is terug! Voor het vierde seizoen van dit bloedstollend Italiaans kijkcijferkanon trokken de makers naar Napels, Bologna en Londen. Marco D'Amore staat ditmaal niet voor de camera, maar maakt zijn regiedebuut. Seizoen 3 werd een gigantische hit op het kleine én grote scherm in Italië. Sky Italia bracht twee afleveringen uit in de bioscopen vóór de tv-première, en na twee dagen stond Gomorra 3 al aan de top van de Italiaanse box office. Meer dan een miljoen Italianen zaten aan hun scherm gekluisterd bij de tv-première - dubbel zoveel dan bij de zevende seizoenspremière van Game Of Thrones! De serie reist intussen de hele wereld rond, en werd al aan meer dan 190 territoria verkocht. In dit vierde seizoen zullen spilfiguren Genny (Salvatore Esposito) en Patrizia (Cristiana Dell'Anna) een nieuwe machtsbalans moeten zoeken, terwijl Enzo (Arturo Muselli) en Valerio (Loris De Luna) de leiding van hun bende consolideren in het centrum van Napels. De hoofdpersonages zullen
geconfronteerd worden met nieuwe bedreigingen en meedogenloze vijanden terwijl Genny moeilijke beslissingen moet nemen om zijn familie te beschermen.

Releasedatum dvd: voorjaar 2019
Recent nieuws van dezelfde bron