:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ANNA AND THE KING
PERSBERICHT: ANNA AND THE KING
Bron: Fox - Datum: 2001-04-03 - Geplaatst door: Serge
Ontroerend en spannend epos over een wankelend imperium

Vanaf 25 april te koop op DVD

Dit indrukwekkend tijdsdocument en kostuumdrama speelt zich af in het exotische Siam, het huidige Thailand. De film doet relaas van het meeslepende verhaal van een jonge Britse weduwe die de koning van Siam ontmoet...

Deze film is een prachtig geschenk voor moederdag waar ook het hele gezin van zal genieten! Ook voor wie het wondermooie Thailand al bezocht heeft, is dit een uniek en origineel souvenir en geschenk.

De plot
Samen met haar zoontje reist onderwijzeres Anna naar Siam om de 58 kinderen van koning Mongkut les te geven. De eerste kennismaking tussen deze standvastige vrouw en de autoritaire koning is een voorbode van de spanningen die zich binnen de paleismuren zullen voordoen. Westerse waarden komen in botsing met de eeuwenoude tradities van de Siamese monarchie. Toch weet Anna het vertrouwen van koning Mongkut en zijn kinderen te winnen. Als de koning ten prooi dreigt te vallen aan intriges en verraad bundelen zij op verrassende wijze de krachten, wat uitmondt in een indrukwekkend hoogtepunt.

Regie en casting
'Anna & The King' van regisseur Andy Tennant (Ever After, A Life Less Ordinary) steekt zelfs de megaproductie Cleopatra uit 1963 voorbij als het gaat om de omvang van de flimset en sleepte twee Oscar®-nominaties in de wacht. Jodie Foster (Silence of the Lambs, The Accused) schittert in haar vertolking van de sterke, maar enigszins onderkoelde onderwijzeres. Chow Yun-Fat (Crouching Tiger, Hidden Dragon, The Replacement Killers, The Corruptor, The Killer), een rijzende ster aan het Hollywood-firmament, biedt indrukwekkend tegenspel als de monarch van wie niemand het absolute gezag waagt te betwisten.

Gigantische crew
Dit episch drama zet de traditie verder van films als The English Patient en The Last Emperor, maar neemt toch een geheel eigen plaats in. Een crew van bijna 1.300 personen, met Thaise beeldhouwers en schilders, droeg bij aan de totstandkoming van een enorme set. Art director Luciana Arrighi en decorateur Ian Whittaker lieten het enorme paleis van koning Mongkut opnieuw verrijzen en kregen een Oscar®-nominatie voor de Beste Art Direction. De oogverblindende, verfijnde kostuums maken van de film een onvergetelijk schouwspel. Voor het ontwerp van de kostuums van Anna, de koning, zijn 23 vrouwen, 42 concubines, 58 kinderen en negentien olifanten werd Jenny Beavan eveneens genomineerd voor een Oscar®.

Releasedatum: 25 april 2001

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: 12
Speelduur: 142 min.

Extra's:
• Behind-the-scenes reportage
• Audiocommentaar van de regisseur
• Videoclip "How Can I Not Love You?"
• Bioscooptrailer

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron