:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: K19, THE WIDOWMAKER
PERSBERICHT: K19, THE WIDOWMAKER
Bron: Paramount - Datum: 2003-03-29 - Geplaatst door: Werner
De winkelrekken zullen het op 10 april geweten hebben. Dan duikt de koopvideo en -dvd K-19 The Widowmaker van Paramount Home Entertainment overal op. De makers baseerden zich op voor dit meeslepende actiedrama op waargebeurde feiten. En wel deze:

De Koude Oorlog is in 1960 op zijn hoogtepunt wanneer Rusland zijn nucleaire paradepaardje lanceert: de K-19. De onwrikbare Alexei Vostrikov (Harisson Ford) zwaait er de plak. Behalve de kapitein vaart ook de officier Mikhail Polenin (Liam Neeson) met de duikboot mee. Polenin is erg geliefd onder de bemanning, wat niet meteen van Vostrikov gezegd kan worden. Bovendien zijn Polenin en Vostrikov als water en vuur, het enige dat hen bindt, is dat ze dezelfde onvoorwaardelijke vaderlandsliefde delen. Wanneer de K-19 naar de Amerikaanse wateren koers zet, doet de bemanning een schokkende ontdekking: een lek in de nucleaire reactor van de onderzeeboot. Niet alleen gevaarlijk voor de raketten, ook de bemanningsleden lopen gevaar. Vostrikov moet het hoofd koel houden en ervoor zorgen dat iedereen de krachten bundelt om een ramp te voorkomen. In een race tegen de kiok leren de bemanningsleden van K-19 de ware betekenis van plichtsbesef, eer en opoffering.

Cast:
Harrison Ford als Alexei Vostrikov - zie ook Clear and Present Danger ; Indiana Jones ; Patriot Games
Liam Neeson als Mikhail Polenin - zie ook: Gun Shy; Gangs of New York; Schindler 's List
Peter Sarsgaard als Vadim Radtchenko - zie ook Salton Sea ; Boys Don’t Cry
Regisseur: Kathryn Bigelow - Weetje: Won in 1988 een Zilveren Raaf als regisseur van Near Dark op het Brusselse Festival van de Fantastische Film.

DVD specificaties:
Speelduur: 132 min.
Beeld: 2:35.1 anamorfisch
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels en Frans
Ondertitels: Nederlands, Engels en Frans

DVD extra’s:
• Audiocommentaar van regisseur Kathryn Bigelom en cinematograaf Jeff Cronen
• Featurette: ‘Making of K-19: The Widowmaker’
• Featurette: ‘Exploring The Craft’: De make up technieken
• Featurette ‘Breaching The Hull’
• Featurette ‘It’s in The Details’
• Bioscooptrailer