:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CUTTING IT
CUTTING IT
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2010-09-13
SERIE
Allie Henshall (Sarah Parish) en haar vriend Gavin Ferraday (Jason Merrells) hebben samen een kapsalon, met de evidente naam Henshall Ferraday. Gavin is echter meer geïnteresseerd om eindelijk samen met Allie aan gezinsuitbreiding te doen. Allie heeft echter haar zinnen op wat anders gezet: er komt een ander pand knal aan de overkant van de straat vrij wat voor Allie dé gedroomde kans is om uit te breiden. Het paar biedt zich te pletter, maar moeten toezien hoe een onbekende koper ruim boven hun limiet gaat. Een paar dagen later krijgt Allie bezoek van een zekere Mia Bevan (Amanda Holden), de nieuwe eigenares van het ander kapsalon. Wat de zaak compliceert en doet escaleren boven de standaard-concurrentie die vergelijkbare zaken in elkaars buurt elkaar aandoen, is dat Mia's echtgenoot Finn (Bevan) een oud lief van Allie was, en dat hij niet toevallig juist díe zaak heeft gekocht voor zijn vrouw. En het wordt nog smeuïger: Finn en Allie hadden ooit een relatie, die hij heeft afgebroken, heeft Allie een abortus ondergaan. Finns bedoelingen zijn duidelijk: hij wil terug in Allies leven komen en er een rol in spelen.

Maar het gaat al verkeerd van in het begin: het klantenbestand van Allies kapsalon wordt gestolen, en Blade Runner, het kapsalon van Mia, trekt plots veel ex-klanten van Allie aan. Iemand moet de gegevens hebben overgebrieft, en Allie denkt dadelijk aan Gavin, omdat zij niet op zijn kinderwens wil ingaan. Wanneer er ook nog eens een grote opdracht voor een fotoshoot aan de beide kapsalons wordt gepresenteerd, alhoewel er maar één met de prijzen kan gaan lopen, wint Finn terug Allies vertrouwen door haar het contract te bezorgen. Mia heeft daarenboven de boel staan afluisteren, en tussen haar en Finn zit er nu een serieus haar in de boter. Zo kabbelt de reeks van de éne kappersconferentie voort naar de andere, met als centrale vraag uiteindelijk of Allie voor haar oude liefde Finn zal kiezen of toch uiteindelijk trouw zal blijven aan haar Gavin. 

De BBC is al lang geen synoniem meer voor kwaliteitsdrama. Als zoveelste kloon van het anders best te smaken Hotel Babylon, dat tenminste toch nog een randje pathos heeft, krijgen we de volgende reeks in het rijtje van emosoaps waarin we onder meer ook al Married/Single/Other en Sensitive Skin te verwerken kregen. Al deze reeksen zijn in hetzelfde bedje ziek: uitgaande van een op zich redelijke premisse ontaarden ze in een relationeel kluwen waar de gezamelijke cast van Thuis én Familie machteloos tegen staat. Tenmidden van een chaotische mise-en-scène gevuld met alle clichés uit het genre (overspel, onwettige kinderen, ...) krijgen we een redelijk slecht acterende ensemblecast die krampachtig probeert hippe dialogen te verkopen. Helaas gaat de kruik slechts zo lang te water tot ze breekt, en alhoewel er zeker een publiek is die dit soort reeksen hip en trendy vindt, is het uiteindelijk één grote portie eenheidsworst, waarbij de voornaamste gimmick moet zijn dat twee gezworen, nogal trashy vrouwen, elkaar naar het leven staan met als weapon of choice een haardroger en een fles conditioner.

BEELD EN GELUID

Cutting It staat op een beeldband die zeker niet misstaat voor een release van recentere datum. Toch is de keuze voor single layer disks spijtig, want de compressie is niet optimaal, en de kleuren zien er niet altijd even helder en fris uit. Echt printbeschadigingen hebben we niet waargenomen. De Dolby Digital 5.1-track klinkt een beetje nodeloos opgepompt, waardoor de dialogen wat luid klinken en niet erg goed gericht zijn.

EXTRA'S

Zijn er zoals gewoonlijk niet. Foei!

CONCLUSIE

Cutting It is alweer een magere oogst uit de productiehuizen van de BBC die van geen hout pijlen meer weten te maken.


cover
Studio: Just Entertainment

Regie: Andy DeEmmony, Catherine Morshead
Met: Sarah Parish, Jason Merrells, Ben Daniels, Amanda Holden

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Soap

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
300 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717344739672


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij