:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> House Of Knowledge >> PERSBERICHT: HOUSE OF KNOWLEDGE DOCUMENTAIRES (2)
PERSBERICHT: HOUSE OF KNOWLEDGE DOCUMENTAIRES (2)
Bron: House Of Knowledge - Datum: 2004-07-27 - Geplaatst door: Werner
TERROR OR PEACE: THE YASSIR ARAFAT STORY

Deze documentaire gaat over één van 's werelds meest beroemde als controversiële persoonlijkheden. Het is het verhaal van de man die het Palestijnse volk uit de woestijn leidde en onder de aandacht van de gehele wereld bracht. Een man die een groep verloren en onderdrukte mensen omvormde tot een internationaal erkende vrijheidsbeweging. Maar in contrast is het ook het verhaal van de man die bekend staat als vijandig leider en staatshoofd. Een karakter dat zowel onderdeel is van het probleem als van de oplossing.
De internationale bekroonde Zweedse filmmakers Folke Rydén en Peter Löfgren hebben twee jaar lang gewerkt aan deze documentaire over het leven van Yassir Arafat. Deze documentaire bevat nooit eerder vertoonde beelden van Arafat's jaren in ballingschap tot en met zijn verschijning in Gaza in juli 1994.

Technische fiche:
Genre: Documentaire
Speelduur: 52 minuten
Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Engels gesproken
Verkrijgbaar vanaf augustus 2004
UFO ENCOUNTERS & EVIDENCE
4 documentaires op 2 discs

Een van de meest onverklaarbare verschijnselen ter wereld is de UFO. Een object dat door veel mensen wordt gesignaleerd. De mysteries die deze objecten (vliegende schotels) omhullen zijn fascinerend voor iedereen. Zijn ze echt, is er buitenaards leven en wat wordt er door de overheid verzwegen over deze mysteries? UFO Encounters & Evidence gaat verder dan alleen het vertonen van de beelden van de schimmen in de lucht.
In deze vier documentaires van House Of Knowledge worden de schimmen die zijn vastgelegd op homevideo's op ectheid getest. De documentaire Alien Abduction gaat in op ontvoeringen door buitenaardse wezens en we laten zien waar de overheid geheimen over dit fenomeen voor ons achterhoudt. Bovendien gaan we dieper in op de cultes die rond UFO's zijn ontstaan.
UFO Encounters & Evidence toont unieke beelden die dit geheimzinnige fenomeen wellicht kunnen verklaren.

Documentaires:
• Alien Abduction
• UFO Cults
• UFO's Vs. The Government
• UFO's Testing The Evidence

Technische fiche:
Genre: Documentaire
Speelduur: ca. 3 uur
Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Engels gesproken
Verkrijgbaar vanaf september 2004
WORLD TRADE CENTER

Lange tijd waren de Twin Towers de hoogste gebouwen ter wereld en werden ze gezien als het symbool van de Amerikaanse welvaart en macht. Deze documentaire is gefilmd, slechts enkele maanden voor de terroristische aanslag waarbij de torens op tragische wijze voor het oog van de hele wereld ineenstortten. De historie van de bouw van deze wonderlijke gebouwen, de controverse van het project en de vernieuwingen in de tijd van de constructie zijn in deze documentaire vastgelegd.
Inclusief interviews met de ingenieurs, de architecten, politici en de aannemers die vol trots vertellen over het project dat zij hebben ontworpen en gebouwd.

Deze documentaire:
- geeft een uitgebreide kijk op de bouw van de verdwenen bakens in de skyline van New York
- is slechts enkele maanden voor de aanslag gefilmd
- geeft een historisch perspectief gebaseerd op schitterende foto's en originele beelden

Technische fiche:
Genre: Documentaire
Speelduur: 55 minuten
Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Engels gesproken
Verkrijgbaar vanaf september 2004
AMERICA 911

De terroristische aanslag op het World Trade Center op 11 september 2001 en de aanval op het militaire hart van de Verenigde Staten, het Pentagon, heeft het leven van de Amerikanen en van vele mensen over de hele wereld veranderd. Enkele minuten na de eerste explosie waren journalisten van Camera Planet ter plaatse en maakten ze uieke beelden van de gebeurtenissen rond deze verschrikkelijke ramp. Gefilmd als door de ogen van de mensen (waaronder Nederlanders) die zich op datmoment op "Ground Zero" bevonden, wordt duidelijk welke gigantische ramp zich in 24 uur voltrok.
America 911 is even meeslepend als afschrikwekkend.
Deze gebeurtenis staat in ons geheugen gegrift en zal nooit worden vergeten.

Technische fiche:
Genre: Documentaire
Speelduur: 64 minuten
Beeld: 4:3 full frame
Geluid: Dolby Digital 2.0
Taal: Engels gesproken
Verkrijgbaar vanaf september 2004

Extra:
• Bonus track "Overcome" performed by Live