:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: TV-SERIE WILHELMINA
PERSBERICHT: TV-SERIE WILHELMINA
Bron: A-Film - Datum: 2001-06-09 - Geplaatst door: Serge
De NCRV TV-serie te koop op DVD vanaf 7 juni 2001.

Synopsis:
Op 23 november 1898 werd de 18-jarige Wilhelmina Helena Pauline Maria ingehuldigd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. "Wilhelmina" vertelt het verhaal van deze grillige vorstin. Ze is ongenuanceerd, ongeduldig en eigenwijs, maar ook strijdvaardig en betrokken. Haar dominante karakter brengt haar met regelmaat in conflict met de regering. Ook in haar privé-leven heeft Wilhelmina het niet makkelijk. Haar man, hertog Hendrik van Mecklenburg-Schwerin, zoekt zijn vertier buiten de deur. Koningin-moeder Emma draagt haar dochter echter op haar lot te dragen in het belang van de monarchie. Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verliest Wilhelmina de wil tot regeren. Haar particulier secretaris en vertrouweling François van 't Sant, die een intrigerende rol speelt in al haar beslissingen, weet haar te overtuigen om aan te blijven. Tijdens de oorlogsjaren groeit ze uit tot Moeder des Vaderlands. Als in 1946 blijkt dat het volk kiest voor de politieke situatie van voor de oorlog en niet voor een nieuw staatsbestel doet Wilhelmina moegestreden en teleurgesteld op 4 september 1948 afstand van de troon.

De indrukwekkende dramaproductie is gebaseerd op het succesvolle toneelstuk "Wilhelmina" van Ton Vorstenbosch, geproduceerd door impresariaat Jacques Senf. Een productie van Joop van den Ende in samenwerking met de NCRV.

Met: Anne-Wil Blankers, Ricky Koole, Jasperina de Jong, Victor de Wachter, Mark Rietman, Mirjam Stolwijk, Geert Lageveen
Regie: Olga Madsen
Scenario: Anne van der Linden en Ton Vorstenbosch

Specificaties:
Beeld: 1:33:1 anamorfisch
Geluid: Nederlands Stereo 2.0
Ondertitels: Nederlands
Jaar: ?
Leeftijd: AL
Speelduur: 200 min.

Extra's:
• Radiotoespraken van Wilhelmina
• Fotoalbum
• Biografie Wilhelmina, Koninklijke familie, Wilhelmus

UIT HET ARCHIEF