:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: TOM CRUISE
PERSBERICHT: TOM CRUISE
Bron: Paramount - Datum: 2004-12-11 - Geplaatst door: Werner
COLLATERAL
Op 3 februari 2005 brengt Paramount Home Entertainment de film Collateral, met in de hoofdrollen Tom Cruise en Jamie Foxx, uit op video en DVD.

De film heeft in de bioscoop veel bezoekers gehad. Tom Cruise speelt in deze film voor het eerst de 'bad guy'. In het aanbod van Paramount Home Entertainment is Tom Cruise goed vertegenwoordigd. De release van Collateral wordt aangegrepen om ook de vele andere films van deze acteur weer eens onder de aandacht te brengen. Zo verschijnt de hit Top Gun voor het eerst in een prachtige special edition in een double disc luxe verpakking. Ook vindt een grote landelijke TV campagne plaats in de maand februari rondom de volgende Stars for Sale titels: Top Gun Special, The Firm, Days of Thunder, Vanilla Sky en Mission Impossible 1 en 2.

Collateral
Max (Jamie Foxx) leidt al twaalf jaar een heel gewoon bestaan als taxichauffeur. Hij heeft in deze jaren vele gezichten in zijn achteruitkijkspiegel gezien en hij kent Los Angeles als zijn broekzak. Al die mensen en al die ritjes zakken bij hem weg in een professioneel soort vergetelheid. Maar dit ritje zal hij zijn hele leven niet vergeten. Tenminste, als hij overleeft...

Huurmoordenaar
Vincent (Tom Cruise) moet voor een buitenlands drugskartel vijf belangrijke getuigen in een rechtszaak omleggen. De wegen van Max en Vincent kruisen zich wanneer Vincent besluit zich per taxi van adres naar adres te begeven. Max is simpelweg op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Terwijl Max met de huurmoordenaar ongewild naar verschillende plekken in L.A. rijdt, is de politie van hen al op het spoor. Om het er levend vanaf te brengen hebben de twee hoofdpersonen elkaar hard nodig. En dat gaat verder dan ze ooit hadden kunnen denken...

Extra's op DVD Collateral
De DVD van Collateral is verkrijgbaar als Single Disc version en Double Disc Special Collector's Edition:

Extra's:
Disc 1:
• Film met commentaartrack (zowel single disc als double disc)
Disc 2:
• Trailers
• Easter eggs
• 3 featurettes
• Tom Cruise en Jamie Foxx Rehearsal
• Cast bios
• City of Night
• The Making of
• Deleted Scenes with Director's Commentary



TOP GUN SPECIAL EDITION

Deze film uit 1986 mag wel als een klassieke Tom Cruise film worden aangeduid. Paramount Home Entertainment geeft de film uit in een stijlvolle box met twee DVD's met onder andere interviews, making offs, music en video galleries, trailers, behind the scenes en nog veel meer.

Trivia
Om alvast een tipje van de sluier op te lichten hier alvast een grappige 'wist je dat': de liefdesscène tussen Tom Cruise en Kelly McGillis is pas gefilmd na het houden van een aantal testscreenings. De kijkers klaagden dat er geen liefdesscène in de film zat. Om aan deze klacht tegemoet te komen is er dus een extra scène opgenomen. Kelly McGillis had voor een volgende film haar haar inmiddels donkerder geverfd. Daarom is deze scène uiteindelijk blauw getint.



STARS FOR SALE

Paramount Home Entertainment brengt onder het label Stars for Sale films uit op DVD voor een vaste lage prijs van 15 euro. Maandelijks worden aan dit concept nieuwe titels toegevoegd. In het kader van de Tom Cruise actie worden de volgende titels op 3 februari 2005 onder dit label extra onder de aandacht gebracht: The Firm, Days of Thunder, Vanilla Sky en Mission Impossible 1 en 2.