:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> RELEASEBERICHT: RELEASES 4e KWARTAAL
RELEASEBERICHT: RELEASES 4e KWARTAAL
Bron: A-Film - Datum: 2001-09-25 - Geplaatst door: Serge
MACROSS PLUS (MANGA)
DEEL 1, 2, 3 & 4
De visueel indrukwekkende 4-delige serie vol actie van de regisseur van de legendarische tv-serie "Macross" (in de V.S beter bekend als Robotech) is de topgun van de Japanse animatie, met authentieke manga animaties. De serie wordt door A-Video uitgebracht op 2 DVD's, met op elke DVD twee delen van de serie.

Releasedatum: 25 september
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Digital 4.0
Bonusmateriaal Macross 1-2: Trailers, Character files, essay over Science Fiction
Bonusmateriaal Macross 3-4: Trailer, Filmographies, Character files, chronologie



LUNA PAPA
Ergens in een uithoek van Centraal-Azie, waar de nasleep van de oorlog in Afghanistan nog voelbaar is, woont de zeventienjarige Mamlakat. Zij droomt van een carrière als filmster en hangt altijd rond bij theaters. Op een nacht wordt ze verleid door iemand die beweert acteur - en zelfs een vriend van Tom Cruise - te zijn. Ze raakt van hem in verwachting, maar de acteur is plotseling verdwenen. Na een mislukte abortus moet ze aan haar vader opbiechten dat ze zwanger is. Deze besluit dat de eer van de familie moet worden gered. En zo gaan vader Safar, broer Nasreddin en Mamlakat op pad om de vader van het ongeboren kind op te sporen.Gedrieën trekken ze door het vreemde, ruige landschap en vallen van de ene wonderlijke situatie in de andere. Zo ontmoeten ze oplichters en bandieten, lopen voor de voeten van een rondtrekkend theatergezelschap en raken ook nog in een ontvoering verzeild. Hun tragikomische relaas wordt van commentaar voorzien door het ongeboren kind zelf, Khabibulla.

Releasedatum: 16 oktober
Beeld: 4:3 letterboxed
Audio: Dolby Digital 2.0
Taal: Russisch
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Extra's: Trailer, Interviews, Photogallery, Filmography, Biography



HARRISON'S FLOWERS
Oktober 1991. Harrison Lloyd, fotograaf bij 'Newsweek' wordt naar Joegoslavië gestuurd om foto's te maken van een conflict dat door de media als 'niet zo belangrijk' wordt omschreven. Voor iedereen is Joegoslavië nog een eenheid en woorden als 'Kroaten, 'Serviërs', Kosovaren' en 'etnische zuiveringen' maken nog geen deel van de woordenschat. Harrison blijft langer weg dan verwacht en 'Newsweek' raakt zijn spoor kwijt. Enkele dagen later kondigt The Associated Press zijn dood aan. Sarah's wereld stort in elkaar. Eerst is ze kapot van verdriet, maar langzaamaan groeit bij haar de overtuiging dat Harrison in leven is. Begin november 1991. De oorlog tussen de Kroaten en Serviërs is in haar gewelddadigste fase. Sarah neemt een vlucht van JFK Airport richting wat op dat ogenblik reeds ex-Joegoslavië genoemd wordt, op zoek naar haar man.

Releasedatum: 18 oktober
Audio: Dolby Digital 2.0
Beeld: 16:9
Taal: Engels
Ondertitelings: Nederlands en Frans
Extra's: Trailer, Making of, Filmography



LUMUMBA
De hectische geschiedenis, rond de onafhankelijkheid in 1960 en de vroege dagen van de republiek Kongo, krijgen gestalte in de tragische persoon van Pofrice Lumumba. Hij is voorzitter von de in 1958 opgerichte Mouvement National Congolais. Deze jonge, autodidacte nationalist wordt op 30 juni 1960 op 36-jorige leeftijd het eerste regeringshoofd van de nieuwe onafhankelijke staat. Vanaf dag één hangt het Zwaard van Damocles boven zijn hoofd en weet Lumumba zijn functie slechts twee maanden te handhaven. Dan gaat hij ten onder aan een hevige nationale machtsstrijd. Lumumba delft niet alleen politiek het onderspit maar moet voor zijn idealen de ultieme prijs betalen als hij in Katanga door zijn opponenten vermoord wordt.

Releasedatum: 18 oktober
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Audio: Dolby Digital 2.0 en Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9 anamorphisch
Extra's: Trailers, Historical context, Booklet (o.v.)



AKIRA
2019. 30 jaar na WO III, Neo Tokyo dreigt wederom een zware klap te krijgen als men Akira's krachten niet onder controle krijgt. Niet iedereen gelooft echter in deze halfgod. Voor het wetenschappelijk onderzoek van de regering wordt een biker opgepakt, die al snel hallucinaties en telekinetische krachten krijgt. Zijn vrienden willen hem bevrijden.

Releasedatum: 18 oktober



MIKE LEIGH BOX
Secrets & Lies, Careergirls, Topsy Turvy
Awards Secrets & Lies: Genomineerd voor 5 Oscars waaronder beste film, beste regisseur, beste actrice - Gouden Palm filmfestival Cannes - Winnaar 2 British Academy Awards.

Awards Topsy Turvy: Winaar 2 Oscars en een British Academy Award.

Releasedatum: 25 oktober



PAUL T. ANDERSON BOX
Boogie Nights
De naïeve en ongeschoolde Eddy Adams wordt ontdekt door pronoregisseur Jack Horner. Jack en zijn vriendin Amber nemen Eddy onder hun hoede. Onder hun creatieve leiding ontwikkelt Eddie zich binnen de kortste keren tot (letterlijk) de grootste in zijn vakgebied. Eddie wordt de pornoster Dirk Diggler en geniet met volle teugen van zijn verworven faam. Maar dan leert hij ook de schaduwkant van het succes kennen. Een bruisende en swingende film die tot de laatste seconde blijft verrassen.

Magnolia
Op zomaar een willekeurige dag in San Fernando Valley komen de levens van een stervende vader (Jason Robarts), zijn jonge vrouw (Julianne Moore), een verpleger (Philip Seymour Hoffman). een beroemde verloren zoon (Tom Cruise), een verliefde politie agent, een nieuw en een voormalig wonderkind, een tv-presentator en zijn aan cocaïne verslaafde dochter samen in een web van verwikkelingen, dat later één verhaal blijkt te zijn. Door de speling van het lot, toeval en menselijke interactie kruisen alle paden wat uiteindelijk leidt tot een onvergetelijke climax. Toeval bestaat niet?

Hard Eight
Als de voormalig gokker Sydney de jonge John de kneepjes van het gokken bij brengt, wordt hun band steeds hechter. Op een nacht raken John en zijn kersverse bruid Clementine verstrikt in een misdrijf. Sydney adviseert hen voorlopig de stad te verlaten. Terwijl het jonge echtpaar vlucht, krijgt Sydney bezoek van Jimmy, één van Johns vrienden. Hij beschikt over gevoelige informatie over Sydney's verleden als huurmoordenaar. Informatie die een bom kan leggen onder zijn vader-zoon relatie met John. Sydney ziet zich genoodzaakt maatregelen te treffen, harde maatregelen...

Regie: P.T Anderson
Magnolia: Tom Cruise, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman
Boogie Nights: Burt Reynolds, Julianne Moore, Mark Wahlberg, Heczther Groham, Philip Seymore Hoffman
Hard Eight: Gwyneth Paltrow, Samuel L Jackson

Releasedatum: 25 oktober



LUCKY & ZORBA
Lucky and Zorba is de geanimeerde versie van Sepùlveda's internationaal vermaarde kinderboek Het verhaal van de kleine zeemeeuw en de kat die haar leerde vliegen. Deze moderne fabel leert ons over tolerantie en respect voor hen die anders zijn.De meeuw Kengah is op zee in een olieplas verzeild geraakt en wordt ernstig ziek. Op haar laatste krachten bereikt ze het vaste land. Ze komt terecht in de tuin van de zwarte kater Zorba. Hier legt ze haar eerste en enige ei, dat ze in bewaring geeft bij Zorba. Hij moet haar op haar sterf bed een paar dingen beloven: hij mag het ei niet oppeuzelen maar moet ervoor zorgen dat het uitkomt én hij moet de jonge zeemeeuw leren vliegen.Vol toewijding verzorgt de kat het ei: straatkatten houden zich aan hun woord. Als het meeuwtje Lucky is geboren, wordt ze direct liefdevol opgenomen in Zorbas vriendenkring. Maar voordat Lucky kan leren vliegen gaat ze met haar kattenvrienden de strijd aan met Big Rat. Dit wraakzuchtige knaagdier voert een bende soortgenoten aan in een poging te ontsnappen aan het riool en de katten te overmeesteren. Zo leert Lucky haar kattenstreken af en ontdekt ze dat ze een echte zeemeeuw is.

Releasedatum: 25 oktober



LA VEUVE DE SAINT-PIERRE
Voor de kust van Newfoundland ligt het Franse eilandje St.-Pierre. Hier wordt in 1850 Neel Auguste (Emir Kusturica) ter dood veroordeeld. Maar op het eiland bevindt zich guillotine noch beul. De gouverneur besluit de guillotine over te laten komen uit het moederland. In afwachting van de executie, die wel enige tijd op zich zal laten wachten, wordt de ter dood veroordeelde ondergebracht bij de kapitein van het garnizoen. Diens vrouw trekt zich het lot van Neel aan en ontfermt zich over hem. Tegen de wens van de overige eilandbewoners in maakt de kapiteinsvrouw zich sterk voor Neel. Zij kan niet aanvaarden dat een mens door en door slecht is. Daarom probeert ze op alle mogelijke manieren het goede in hem boven te krijgen. En dat lukt; spoedig maakt Neel zich onmisbaar op het eiland. Als uiteindelijk de guillotine per schip arriveert, zal de kapitein uit liefde voor zijn vrouw er alles aan doen de executie tegen te houden, tegen de uitdrukkelijk wens van de plaatselijke notabelen in.

Releasedatum: 25 oktober
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Audio: Dolby Digital 2.0
Beeld: 16:9 anamorfisch
Extra's: trailer, making of, interviews, filmografieën



MET GROTE BLIJDSCHAP
Luc Sipkes en zijn hoogzwangere vrouw Mieke krijgen onverwachts een telefoontje van een kennis, die Luc's broer Ad in de omgeving van La Roche in de Belgische Ardennen heeft gesignaleerd. Ad verdween 15 jaar spoorloos en sindsdien hebben Luc en zijn familie nooit meer wat van hem vernomen. Luc en Mieke vertrekken direct vanuit de Randstad naar La Roche in de hoop na al die jaren duidelijkheid te krijgen. Ze treffen Ad in een vervallen boerderij in de onherbergzame bossen van La Roche aan. Hij ziet er verwaarloosd uit, wekt de indruk een loodzware last op zijn schouders te dragen, maar wat Luc en Mieke ook doen, het lukt ze niet om tot Ad door te dringen of antwoorden van hem te krijgen. Wanneer Luc en Mieke besluiten maar weer te vertrekken, lopen ze Els Groenendijk, de vrouw van Ad, tegen het lijf en zij nodigt haar onverwachte bezoek uit wat langer te blijven. Die avond komt Ad's zelf gestookte jenever op tafel en raakt Ad wat losser. Het wordt zelfs gezellig, maar opnieuw krijgt Luc geen antwoorden op zijn dringende vragen. De volgende ochtend wil Mieke terug naar huis, maar Luc heeft vreemde geluiden rond het huis gehoord en vermoedt dat er iets niet klopt. Omdat hij Mieke in haar toestand niet wil verontrusten zet hij haar op de trein naar Nederland, terwijl hij zelf besluit nog wat langer te blijven. Mieke doet haar best om te begrijpen dat Luc meer tijd met zijn broer nodig heeft, maar is diep in haar hart bang dat hij voor Els wil blijven. Terug op de boerderij ontdekt Luc dat er iets is dat voor hem verborgen wordt gehouden. Hij realiseert zich dat dit alles te maken heeft met het mysterie rond zijn broer en hij besluit niet eerder weg te gaan voor hij alle feiten boven water heeft. Waar Luc alleen niet op gerekend heeft is dat Els gevoelens voor hem koestert. Zij probeert haar liefde aan hem duidelijk te maken, maar Luc gaat niet op haar avances in. Els voelt zich afgewezen en laat niet na haar laatste troef uit te spelen.

Releasedatum: 1 november



COSTA (TV-Serie)
Aflevering 1: Zwoele nachten met een Spaanse vriendin.
Janet is terug is Salou en werpt zich ongevraagd op als schoonmaakster van het proppers appartement. Zij zien haar echter liever als klusjesman, totdat de WC verstopt zit...

Aflevering 2: Zwoele nachten met een fotomodel.
Charmeur Bjorn heeft zon succes met zijn avances bij het topmodel besire, dat zij haar carriere op het spel zet. Janet heeft een prachtige baan: parfumflesjes uitdelen. Maar waarom horen hitsige mannen tot de secundaire arbeidsvoorwaarden?

Aflevering 3: Zwoele nachten en een popidool.
Janet zet zich in voor het goede doel: loten verkopen voor de blindenloterij. Breda en Sharon zijn naar de Costa gekomen voor Boyband en dan vooral voor de zanger.

Releasedatum aflevering 1-5: 13 december
Releasedatum aflevering 6-10: 13 december

Costa Tv-serie wordt in Nederland vanaf oktober wekelijks uitgezonden door BNN. In Vlaanderen wordt de serie pas in 2002 uitgezonden door VTM.