:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2006
Bron: A-Film - Datum: 2006-03-30 - Geplaatst door: Werner
THE CONSTANT GARDENER

Activiste Tessa Quayle wordt in Kenia op brute wijze vermoord. Haar echtgenoot Justin Quayle begint een verbeten zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw. Hij reist de wereld rond en ontdekt dat de dood van zijn vrouw deel uitmaakt van een smerig complot. Ook zijn eigen leven komt daarmee in gevaar.

Specificaties:
Regisseur: Fernando Meirelles
Cast: Ralph Fiennes, Rachel Weisz
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 04-05-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Deleted Scenes (+/- 11 min)
• Extended Scene: Haruma - Play in Kibera (+/- 10 min)
• Embracing Africa: Filming in Kenya (+/- 9 min)
• John Le Carré: From Page to the Screen (+/- 8 min)
• Anatomy of a Global Thriller: Behind The Scenes of The Constant Gardener (+/- 12 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.MANDERLAY

Grace komt in het plaatsje Manderlay terecht waar slavernij nog gewoon bestaat. Ze besluit het op te nemen voor de zwarte inwoners. Maar in Manderlay geldt de handgeschreven wet van de oude plantage eigenaresse Mam. Niet alle zwarte inwoners van Manderlay zijn even ingenomen met het idealisme van Grace.

Specificaties:
Regisseur: Lars von Trier
Cast: Bryce Dallas Howard, Isaach de Bankolé, Willem Dafoe, Danny Glover, Lauren Bacall,
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1, Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-05-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Documentary: The Road to Manderlay (+/- 45 min)
• Exclusive Interview with Jack Stevenson (+/- 11 min)
• Exclusive Interview with Rik Launspach (+/- 9 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.X - THE MOVIE

Deze Japanse anime gaat over Kamui, een jongen die, na een afwezigheid van zes jaar, naar Tokio terugkeert om zijn vriend Fuma en diens zuster Kotori te beschermen. Eenmaal in Tokio komt hij erachter dat hij een uitverkorene is die het lot van de aarde in handen heeft. Hij moet kiezen tussen twee groepen: de Draken van de Hemel en de Draken van de Aarde. Eerstgenoemde groep strijdt voor behoud van de mensheid, de tweede groep ziet de mensheid als bedreiging voor de aarde, en wil de mensheid uitroeien. Kamui kiest ervoor zich aan te sluiten bij de Draken van de Hemel, maar zodra hij dat doet, wordt zijn vriend Fuma automatisch een Draak van de Aarde. Het is namelijk Fuma's lot om Kamui's tegenstander te worden. De twee hartsvrienden zijn daarmee gedwongen elkaar tot de dood te bevechten.

Specificaties:
Regisseur: Rintaro
Label: Manga
Geluid/Taal: Japans: Dolby Stereo, Dolby Digital Enhanced 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 04-05-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerMALCOLM X (2 DISC SPECIAL EDITION)

Malcolm X noemde zichzelf de kwaadste neger van het land. In tegenstelling tot Martin Luther King, predikte hij als militante zwarte moslimleider de radicale bevrijding van de zwarte bevolking. En dus was Malcolm X levensgevaarlijk en staatsvijand nr. 1. Zijn gangen werden nagegaan door de FBI, CIA en door diverse andere inlichtingendiensten. Malcolm X haatte blanken, totdat hij op bedevaart naar Mekka ging. Een jaar later, in 1965 werd hij tijdens een toespraak voor de ogen van zijn vrouw en kinderen neergeschoten.

Regisseur: Spike Lee
Cast: Denzel Washington,
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-05-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track by director Spike Lee, cinematographer Ernest Dickerson, editor Barry Alexander Brown and costume designer Ruth Carter (not subtitled)
• Marvin Worth DocumentaryGHOST IN THE SHELL: INNOCENCE

In het Japan van de niet al te verre toekomst is de wereld doordrongen van robotica en kunstmatige intelligentie. In deze samenleving is de scheidslijn tussen mens en machine vager dan ooit. Wanneer een aantal mannen wordt vermoord door hun 'gynoids', de robots die in hun seksuele behoeften voorzien, schakelt sectie 9 van de afdeling Openbare Veiligheid de cyborg Batou in. Alleen delen van de geest en het geheugen van deze rechercheur zijn nog menselijk aan hem; al het andere is vervangen. Samen met z'n collega Togusa moet hij achterhalen waarom de gynoids de moorden begaan en wie hen daartoe aanzet. Tijdens het onderzoek wordt er via het alomtegenwoordige digitale Net gespeeld met de geest van de rechercheurs en lijken de gynoids een ziel te hebben. Zo moeten Batou en zijn collega's niet alleen het gevecht aangaan met een misdadige robot-fabrikant, maar worden ze ook nog eens geconfronteerd met complexe vragen over het wezen van de mens en de aard van de menselijke ziel.

Specificaties:
Regisseur: Mamoru Oshii
Cast: Mamoru Oshii, Toshihiko Nishikubo, Naoko Kusumi,
Label: Manga
Geluid/Taal: Japans: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1; Engels: Dolby Digital 5.1; Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 04-05-2006

Extra's:
• Original Japanese Trailer
• Commentary Track with Director Mamoru Oshii and Animation Director Toshihiko Nishikubo
• Making Of (+/- 20 min)
• 'Face to Face' Interview with Director Mamoru Oshii (+/- 24 min)UN MUNDO MENOS PEOR

Terwijl ze herstellende is van een ernstige ziekte vertrekt de 48-jarige Isabelle met haar twee dochters naar een klein dorpje aan de kust. Ze wil dat haar oudste dochter Sonia (23) kennismaakt met haar vader, Cholo. Hij werd in de jaren zeventig door militairen gevangen genomen toen Isabelle zwanger was. Ze hebben nooit meer iets van Cholo gehoord totdat de broer van Isabelle hem tijdens zijn zomervakantie in Mar de Ajo toevallig tegen het lijf loopt als hij een brood koopt in Cholo's bakkerij. Isabelle, Sonia en haar jongste dochter Beba (7), die ze heeft van een man die haar in de steek liet, arriveren in het pittorekse kustplaatsje. De conservatieve en op roddels beluste inwoners bekijken hen van meet af aan met argwaan. Ze aanbidden Cholo, een simpele, rustige man die hun dagelijks brood verkoopt. Ze weten niets van zijn verleden. Hij kwam vele jaren geleden naar hun dorpje, na een lange periode van gevangenschap en vernedering, om een nieuw leven te beginnen. In een poging om de ellende uit zijn verleden te vergeten heeft hij Isabelle uit zijn geheugen verbannen. Samen met haar dochters gaat Isabelle de confrontatie aan met het geroddel en de vooroordelen en probeert door de emotionele muur van Cholo te breken. De enige die meeleeft met Isabelle en haar dochters is Jose, een charmante piano leraar die wel interesse heeft in de mooie Sonia. Uiteindelijk keert het tij. Na een ruzie tussen Sonia en een paar vrouwen uit het dorp over de intenties van haar moeder begint er onder de inwoners van het dorpje toch respect te groeien voor Isabelle. Isabelle besluit Cholo nog een laatste kans te geven om zich te openen voor zijn verleden. Is haar liefde sterk genoeg om zijn angsten te overwinnen zodat ze samen hun leven kunnen oppikken in een wereld die daarmee iets beter wordt?

Specificaties:
Regisseur: Alejandro Agresti
Cast: Carlos Roffé, Mónica Galán, Julieta Cardinali, Mex Urtizberea
Genre: Drama
Land: Argentinie
Releasedatum: 04-05-2006DEVIL MAN

Het alledaagse leventje van de middelbareschoolleerling Akira neemt plotseling een rare wending. Eerst verdwijnen zijn ouders, dan wordt zijn konijntje op brute wijze afgeslacht, ten slotte onthult zijn beste vriend, Ryo een verschrikkelijk geheim. Dit geheim verandert het leven van Akira voorgoed.

Specificaties:
Regisseur: Tsutomu Iida
Scenario: Go Nagai
Genre: Anime
Label: Manga
Geluid/Taal: Japans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 04-05-2006

Extra's:
• Photo Gallery
• Character FilesMILLENIUM ACTRESS

In deze Japanse Anime-film is Genya Tachibana een filmproducent die helemaal weg is van Chiyoko Fujiwara, de grootste actrice van Japan. Deze dame, die inmiddels de zeventig is gepasseerd, leidt een rustig, teruggetrokken leventje, ver weg van alle publiciteit. Toch stemt ze in met een interview met Genya. Tijdens het interview overhandigt hij een sleutel die voor haar van grote betekenis is geweest. Wanneer ze hem dan vertelt over haar leven, beginnen feit en fictie met elkaar verstrengeld te raken. We zien nu eens beelden uit haar eigen leven, dan weer beelden uit haar films. Zo voert Millennium Actress ons dwars door de Japanse geschiedenis heen, met als rode draad de zoektocht van Chiyoko naar haar geheimzinnige 'sleutel-man'.

Specificaties:
Regisseur: Satoshi Kon
Scenario: Satoshi Kon, Sadayuki Murai
Cast: Mami Koyama, Shôzô Îzuka, Kôichi Yamadera, Miyoko Shôji, Fumiko Orikasa, Shouko Tsuda, Hirotaka Suzuoki, Hisako Kyôda, Kan Tokumaru, Tomie Kataoka, Masamichi Sato, Masaya Onosaka, Masane Tsukayama
Genre: Animatie
Land: Japan
Label: Manga
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1; Japans Dolby Digital 5.1; Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 04-05-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making Of (+/- 41 min)SOMERSAULT

Bij gebrek aan echte affectie van haar jonge alleenstaande moeder neemt de zestienjarige Heidi (Abbie Cornish) haar toevlucht tot kortstondige seksuele relaties. Een confrontatie met haar moeder geeft de doorslag: Heidi loopt weg van huis en neemt de wijk naar het sneeuwoord Lake Jindabyne. Eens ze daar is, zal ze het toch in haar eentje moeten zien te redden, met weinig geld en zonder werk.

Specificaties:
Regisseur: Cate Shortland
Cast: Abie Cornish, Sam Worthington, Lynetta Curron
Land: Australië
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 04-05-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interviews (+- 6 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.BOMBÓN EL PERRO

Juan Villegas heeft zojuist zijn baan als monteur verloren. Het leven is al hard in Patagonia, maar nu wordt het nog een stukje moeilijker voor de 52-jaar oude man. Toch is Juan geen bitter persoon, hij ziet de zaken nog niet zo negatief en hij is de kalmte zelve. Op een dag repareert hij de auto van een jonge dame. Ze geeft hem een wat ongewone beloning voor zijn hulp: een prachtige Dogo Argentino, een rashond genaamd Bombón. Na een korte uitwisseling van inspecterende blikken tussen Juan en de hond, lijken de elkaars gezelschap te accepteren. Bombón is dan ook een opgewekte hond en Juan heeft geen enkel bezwaar tegen een nieuwe vriend.

Specificaties:
Regisseur: Carlos Sorin
Scenario: Santiago Calori, Salvador Roselli
Cast: Juan Villegas, Walter Donado, Micol Estévez, Kita Ca, Pascual Condito, Claudina Fazzini, Carlos Rossi, Mariela Díaz
Genre: Speelfilm
Land: Argentinie
Releasedatum: 04-05-2006IN ORANJE

Remco van Leeuwen is een groot voetbaltalent dat droomt van het Nederlands elftal. Als zijn vader Erik plotseling overlijdt, stort zijn wereld echter in. Erik was zijn grootste supporter, zonder hem verliest Remco alle zin in voetbal. Ook thuis is alles anders. Remco moet zich over zijn zusje Suzan ontfermen, terwijl zijn moeder Sylvia met boekhouder Arend te Pas probeert de bijna failliete groentewinkel te redden. Maar dan krijgt Remco onverwachte steun. Zijn voetbalvriend Winston neemt hem mee naar zijn oma die met winti geesten kan oproepen en Erik keert op magische wijze terug in Remco's leven. Zijn klasgenootje Anneke kan hem helpen met zijn enkelblessure. Als hij verkering met haar wil, zorgt zij voor pijnstillers uit de apotheek van haar moeder. Met de hulp van zijn vader en Maaike haalt Remco het districtsteam en lijkt hij op weg naar Oranje. Maar Sylvia ontdekt dat Remco invalide kan worden als hij blijft spelen. Ze verbiedt haar zoon daarom nog te voetballen. Remco's droom lijkt voorbij.

Specificaties:
Regisseur: Joram Lursen
Scenario: Frank Ketelaar
Cast: Yannick van de Velde, Thomas Acda, Wendy van Dijk, Peter Blok
Genre: Familie
Land: Nederland
Releasedatum: 04-05-2006GOOD ROCKIN' TONIGHT
The legacy of Sun Records

Good Rockin' Tonight is het verhaal van Sun Records en de invloed van die typische Sun-sound op de hedendaagse muziek. De film heeft de sfeer van een muzikale reünie. Muzikanten van toen en nu praten over de wortels van de rock 'n' roll, de magie van het werkelijke talent en de zakelijke kant van de platenwereld. We horen hoe Elvis in 1954 als 19-jarige jongen de studio binnenwandelde en zijn eerste single That's All Right Mama maakte. Maar ook hoe kort daarna diezelfde Elvis naar concurrent RCA verkocht werd, om de financiële problemen van Sun Records op te lossen.

Specificaties:
Regisseur: Bruce Sinofsky
Cast: Johnny Cash, D.J. Fontana, Jerry Lee Lewis, Paul McCartney, Scotty Moore, Jimmy Page, Carl Perkins, Robert Plant, Elvis Presley, Rob Thomas
Genre: Docu
Land: USA
Releasedatum: 18-05-2006L'ENFANT

Bruno is twintig jaar, Sonia achttien. Ze leven van de uitkering van Sonia en van de diefstallen die Bruno samen met zijn vrienden pleegt. Sonia is pas bevallen van hun zoon Jimmy. Maar hoe kan Bruno - die zo lichtvaardig van dag tot dag leeft en die alleen maar in beslag wordt genomen door het geld van zijn handeltjes - een echte vader voor zijn kind zijn?

Specificaties:
Regisseur: Jean-Pierre en Luc Dardenne
Cast: Jeremie Renier, Olivier Gourmet, Fabrizio Rongione
Genre: Drama
Land: België
Awards: Golden Palm (Cannes)
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1, Dolby Stereo
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.66:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-05-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Jean-Pierre and Luc Dardenne (+/- 30 min)
• The Image Factory (+/- 17 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.
Nota: A-Film heeft enkel de distributierechten voor Nederland!JUST A GIGOLO

Paul, een Pruisische veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, is op zoek naar werk in Berlijn. Hij ontdekt zijn talent om rijke dames te entertainen met zijn seksuele bekwaamheid en ziet kans zichzelf verrijken. Opmerkelijk filmdebuut van David Bowie en de laatste film van Marlene Dietrich.

Specificaties:
Regisseur: David Hemmings
Cast: David Bowie, Kim Novak, David Hemmings, Marlene Dietrich
Genre: Drama
Land: Duitsland
Releasedatum: 18-05-2006MY SUMMER OF LOVE / LAST RESORT

My Summer Of Love
Tijdens een lange hete zomer komen ontmoeten twee 16 jarige meisjes uit hetzelfde Yorkshire dorp elkaar. Ze zijn totaal verschillend maar toch voelen ze een verbondenheid. Mona heeft een moeilijke jeugd achter de rug en verlangt naar een ander leven dan de dagelijkse sleur. Tamsin is rijk en verwend en Mona een open deur naar een leven van exotische fascinaties. Deze nieuwe vriendschap doet de 2 meisjes steeds meer tot elkaar groeien en ze maken plannen om samen te vluchten. Wanneer de zomer ten einde loopt wordt het echter duidelijk dat hun passie een ander en donkerder pad inslaat.

Last Resort
Tanya is uit Moskou vertrokken om samen met haar zoon Artiom, een tienjarige kwajongen, bij haar verloofde te gaan wonen in Londen. Op het vliegveld is hij er niet om hen op te halen en ook is hij onbereikbaar per telefoon. Ze worden daarom als vluchtelingen beschouwd en naar een verlaten badplaats gebracht, zonder paspoort, zonder geld en zonder enige rechten. Hier leert zij Alfie kennen, beheerder van een speelhal, die bevriend raakt met haar zoon en die langzamerhand verliefd op haar wordt. Tanya is argwanend en verzet zich tegen deze genegenheid. Is hij ook weer een man die haar in de steek zal laten?

Specificaties:
Regisseur: Paul Pavlikovsky
Cast: Paddy Considine, Emily Blunt, Natalie Press
Genre: Speelfilm
Land: United Kingdom
Releasedatum: 18-05-2006

Disc 1 - My Summer Of Love
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Deleted Scenes (+/- 6 min)

Disc 2 - Last Resort
Geluid/Taal: Engels Dolby Stereo 2.0
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Exclusive Interview with Pawel Pawlikowski (+/- 22 min)

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.FREE ZONE / NEWS FROM HOME

Releasedatum: 18-05-2006

Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.