:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2006
PERSBERICHT: RELEASES JUNI 2006
Bron: A-Film - Datum: 2006-05-05 - Geplaatst door: Werner
Hierbij ontvangt u de belangrijkste informatie over onze DVD-releases in juni 2006. De meest in het oog springende releases van deze maand zijn:
• Jazz Is My Religion - Jules Deelder
• Broken Flowers
• Caché
• Oliver Twist
• QFC: The Motorcycle Diaries
• QFC: Ae Fond Kiss
• Grizzly Man
• Modern Gay Classics Box

JAZZ IS MY RELIGION

Deze documentaire biedt een zeer persoonlijke ontmoeting met schrijver, speedgebruiker, up-tempo dichter en jazz-DJ Jules Deelder. We volgen Deelder op zijn tochten naar jazzfestivals, avonden waarop hij zelf voor publiek jazzmuziek draait, en op zijn zoektochten naar zeldzame platen. Dit alles wordt afgewisseld met fotomateriaal uit zijn privé-archief, fragmenten uit tv-programma's en interviews met literaire tijdgenoten als Bart Chabot, Remco Campert, Simon Vinkenoog en de muzikanten Willem Breuker en Hans Dulfer die zijn passie voor de jazz delen. Jules spreekt openhartig over zijn passie voor de jazz, vriendschap en drugsgebruik, de dichtkunst, zijn favoriete artiesten en de up-tempo poëet analyseert zijn liefde voor het leven. De essentie van Jules, een man van veel woorden maar een moeilijk te doorgronden persoonlijkheid, laat zich het best vertalen in dramatische gestileerde zwart/wit beelden.

Regisseur: Gerard Wessel
Cast: Jules Deelder, Hans Dulfer, Bart Chabot, Remco Campert, e.a
Speelduur: 80 min.
Geluid/Taal: Nederlands: Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 (1.33:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Originele Trailer
• Achter de Schermen (+/- 11 min)
• Wie is Jules Deelder? (+/- 1 min)
• Setfoto'sBROKEN FLOWERS (*)

Don is een verstokte vrijgezel die net weer is gedumpt door zijn laatste minnares. Als hij een mysterieuze roze brief krijgt van een anonieme vlam uit zijn amoureuze verleden besluit hij op zoek te gaan naar de dame. Vooral omdat hij verneemt dat hij een 19-jarige zoon heeft.

Cannes Film Festival: Grand Prix
Broken Flowers trok in de Nederlandse bioscopen 86.000 bezoekers.

Regisseur: Jim Jarmusch (Coffee & Cigarettes)
Cast: Bill Murray (Lost In Translation, Coffee & Cigarettes), Sharon Stone (Basic Instinct), Jessica Lange (Don't Come Knocking)
Speelduur: 105 min.
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006
Alleen distributierechten in Nederland.

Extra's
• Original Theatrical Trailer
• Girls on the Bus (+/- 2 min)
• Start to Finish (+/- 8 min)
• Farmhouse (+/- 4 min)
• Soundtrack InformationCACHÉ (*)

Georges, presentator van een literair TV-programma, ontvangt pakketjes met verontrustende tekeningen en videobanden. Ongemerkt zijn er uren beelden van zijn huis en familie opgenomen. De politie kan weinig doen omdat er geen onmiddellijk gevaar dreigt. Geleidelijk worden de banden steeds persoonlijker en gaat Georges zelf op zoek. Hij moet gaan graven in zijn verleden om er achter te komen wie hem bedreigt.

Cannes Film Festival: Winnaar Beste Regisseur
Prize of Ecumenical Jury
European Film Award: Winnaar beste acteur, winnaar beste regisseur, winnaar beste film
Caché trok in de Nederlandse en Vlaamse bioscopen ruim 61.000 bezoekers.

Regisseur: Michael Haneke (Le Temps Du Loup)
Cast: Juliette Binoche (The English Patient, Chocolat), Daniel Auteuil (Jean De Florette), Annie Girardot (La Pianiste)
Speelduur: 117 min.
Geluid/Taal: Frans: Dolby Digital 5.1, Duits Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Duits
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 22-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Michael Haneke (+- 28 min)
• Making of 'Face Caché' (+- 32 min)OLIVER TWIST

Het weesjongetje Oliver komt na vele omzwervingen in Londen terecht bij de zakkenrollersbende van Fagin. Maar de nette heer Mr Brownlow heeft het beter voor met Oliver. Het is alleen de vraag of Fagin en de brute Bill Sykes de jongen willen laten gaan. Hij kan hen immers verraden bij de politie.

Regisseur: Roman Polanski (The Pianist, Chinatown, Repulsion)
Cast: Ben Kingsley (Schindler's List), Barney Clark, Jamie Foreman
Speelduur: 130 min
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1, 1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Kidding with Oliver Twist (+/- 5 min)THE MOTORCYCLE DIARIES (*)

In 1952 trokken twee jonge Argentijnen, Ernesto Guevara en Alberto Granado, samen op reis door Latijns-Amerika om de échte wereld buiten Buenos Aires te verkennen. Ernesto is een 23-jarige student geneeskunde die gespecialiseerd is in lepra-onderzoek en op het punt staat zijn diploma te halen; Alberto is 29 en werkt als biochemicus in een kliniek. De film vertelt niet alleen de belevenissen van het avontuurlijke duo, maar ook hun confrontatie met de onrechtvaardigheden van een onverbiddelijk klassensysteem. Met hun uitgesproken zucht naar avontuur beginnen de vrienden hun hachelijke reis op een oude afgetakelde Norton 500 uit 1939. Alhoewel de oude motor het reeds na enkele maanden begeeft, besluiten ze voort te trekken met de middelen die zij onderweg kunnen vinden. Naarmate hun reis vordert worden zij steeds meer geconfronteerd met wisselende geografische maar ook sociale en culturele invloeden die een diepe indruk op hen nalaten. Wanneer ze tenslotte in een lepra-gemeenschap in het Peruviaanse Amazonegebied belanden, wordt bij beide mannen een bewustwordingsproces tot gang gebracht dat hun latere politieke en sociale ambities zal bepalen. Geïnspireerd op de dagboeken van zowel Alberto Granado als de man die later bekend zou worden als "El Che", is The Motorcycle Diaries op de eerste plaats een zoektocht naar het innerlijke en naar de origines van een revolutionaire geest.

Winnaar Oscar beste song

Regisseur: Walter Salles (Central Do Brasil)
Cast: Gael García Bernal (The King, La Mala Educación), Rodrigo de la Serna
Speelduur: 128 min.
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Spaans: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1; Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerAE FOND KISS (*)

Casim is een tweede generatie Pakistani in Glasgow. Hij werkt als DJ in de coolste clubs van Glasgow en droomt ervan ooit zijn eigen club te openen. Zijn ouders Tariq en Sadia zijn overtuigde moslims en hebben hem uitgehuwelijkt aan zijn beeldschone nichtje Jasmine, die onderweg is naar Engeland. Maar de huwelijksplannen komen op losse schroeven te staan als Casim Roisin ontmoet. Roisin is lerares op de school van zijn zus Tahara en is heel anders dan de vrouwen die hij tot nu toe heeft ontmoet. Ze ziet er fantastisch uit, is intelligent en heeft zeker een eigen wil. Casim en Roisin worden smoorverliefd op elkaar. Maar Casim weet maar al te goed dat zijn ouders deze relatie met een 'goree', een blank meisje, nooit zullen goedkeuren, ook wanneer hij nog niet uitgehuwelijkt zou zijn. En ook Roisin, die katholiek is, krijgt niet erg veel steun uit haar eigen achterban. Als hun heimelijke relatie ontdekt wordt, zijn gevolgen niet te overzien en het 'schandaal' reikt ver. Het wordt een ware slag tussen culturen en persoonlijkheden die niet zonder gevolgen zal blijven.

Regisseur: Ken Loach (Sweet Sixteen, Raining Stones)
Cast: Atta Yaqub, Eva Birthistle (Breakfast On Pluto)
Speelduur: 104 min.
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1; Frans: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of (+/- 23 min)GRIZZLY MAN

In Grizzly Man richt de meermaals bekroonde regisseur Werner Herzog zich op het leven en de dood van amateur grizzly beer expert en natuurbeschermer Timothy Treadwell. Treadwell leefde dertien zomers lang ongewapend tussen beren en legde de laatste vijf seizoenen van zijn avonturen in de wildernis vast op film. In oktober 2003 werden de stoffelijke resten van Treadwell en zijn vriendin Amie Huguenard gevonden vlakbij hun kampeerplaats in het Katmai National Park and Reserve in Alaska. Ze waren ernstig toegetakeld en opgegeten door een grizzly en werden daarmee de eerste geregistreerde slachtoffers van een aanval van een beer in het park. (De beer die vermoedelijk de levens van de twee op zijn geweten had werd later door medewerkers van het park doodgeschoten). Herzog maakt gebruik van Treadwell's eigen schokkende documentaire beelden om een genuanceerd portret te schilderen van een complexe en boeiende persoonlijkheid terwijl hij daarbij ook de grotere kwestie van de ongemakkelijke relatie tussen mens en natuur aan de kaak stelt.

Regisseur: Werner Herzog (The White Diamond)
Cast: Timothy Treadwell, Amie Huguenard, Franc G. Fallico
Speelduur: 103 min.
Geluid/Taal: Engels: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 22-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Achter de Schermen: de Filmmuziek (+/- 54 min)MODERN GAY CLASSICS (BOX)

Vier hoogtepunten uit de filmgeschiedenis en homocultuur samen in één box. Fassbinder's erotische zwanenzang Querelle, Almodóvars meesterwerk La Mala Educación, en boegbeelden Stephen Fry in Wilde en Harvey Fierstein in Torch Song Trilogy.

TORCH SONG TRILOGY
Arnold is een travestiet die zijn brood verdient als entertainer in een nachtclub. Door zijn wrange humor houdt hij iedereen op afstand en hoewel hij verlangt naar een monotone relatie laat hij het zelf nooit zo ver komen. Hij wordt verliefd op Ed, een biseksueel die niet openlijk voor zijn homofiele kant durft uit te komen, waardoor hun relatie strandt. Kort daarna wordt hij verliefd op Alan, een jonge, onbevangen man die niet bang is voor zijn gevoelens uit te komen. Alan en Arnold gaan samenwonen en adopteren een kind, maar dan maakt een tragedie een einde aan hun prille geluk...

Cast: Harvey Fierstein (Mrs. Doubtfire)
Regie: Paul Bogart
Geluid/Taal: Engels: DTS 5.1, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Frans, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Commentary Track by writer Harvey Fierstein (not subtitled)

LA MALA EDUCACIÓN
Begin jaren '60 ontdekken twee jongens, Ignacio en Enrique, de liefde, film en angst op een christelijke school. Vader Manolo, het hoofd van de school en literatuurleraar, is getuige van deze ontdekkingen en neemt er ook aan deel. De drie personages staan nog twee keer tegenover elkaar, eind jaren '70 en in de jaren '80. Deze ontmoetingen veranderen het leven én de dood van sommigen van hen.

Cast: Gael García Bernal (The King)

Regie: Pedro Almodóvar
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9

Extra's:
• Trailers & TV Spots (+/- 3 min)
• Deleted Scenes (+/- 5 min)
• Making of (+/- 2 min)
• Photo Galleries
• Press Books

QUERELLE (*)
Fassbinder's laatste film is een surrealistische film over de frustraties van het homo-zijn in een kleinburgerlijke samenleving. De moordzuchtige, drugssmokkelende zeeman Querelle word gered door een Grote Opofferende Liefde uit de hel die een gokkende kroegbaas in de havenstad Brest geschapen heeft.

Cast: Brad Davis (Rosalie Goes Shopping)
Regie: Reiner Werner Fassbinder
Geluid/Taal: Engels: Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 5

WILDE
Wilde is het verhaal van Oscar Wilde: genie, dichter, toneelschrijver en de Eerste Moderne Man die zich op latere leeftijd bewust wordt van zijn homoseksualiteit, enorm worstelt met de balans tussen zijn huwelijk, het vaderschap, zijn carrière en zijn obsessieve liefde voor Lord Alfred Douglas, bijgenaamd Bosie. De gewelddadige vader van Bosie, Markies Queensberry, stuurt aan op een juridische confrontatie door Wilde in het openbaar te beschuldigen van perversiteiten. Wilde weigert het land te ontvluchten en wordt uiteindelijk veroordeeld tot 2 jaar dwangarbeid door de intolerante Victoriaanse rechtspraak. Zijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Cast: Stephen Fry (The Life And Death Of Peter Sellers), Jude Law (Alfie)
Regie: Brian Gilbert
Geluid/Taal: Engels: Dolby Stereo, Dolby Digital Enhanced 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 5

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Documentary: Simply Wilde (+/- 26 min)

Releasedatum: 22-06-2006BAD LIEUTENANT

Harvey Keitel speelt een schofterige politieman die snuift en steelt en die zijn politiebadge eigenlijk alleen gebruikt voor illegale praktijken. Dat verandert als hij te maken krijgt met de verkrachtingszaak van een jonge non. Zij weigert de namen van de daders prijs te geven. Als 'bad lieutenant' de daders op het spoor komt, besluit hij een deal met hen te sluiten.

Regisseur: Abel Ferrara
Scenario: Abel Ferrara, Zoë Lund
Cast: Harvey Keitel, Brian McElroy, Frankie Acciarito, Peggy Gormley, Stella Keitel, Dana Dee, Victor Argo, Paul Calderon, Leonard L. Thomas, Anthony Ruggiero, Vincent Laresca, Robin Burrows, Victoria Bastel, G. Elvis Phillips, Stephen Chen
Genre: Misdaad
Land: USA
Geluid/Taal: Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 08-06-2006THE BOW (aka HWAL) (*)

Op een boot, midden op zee, leven een 60-jarige man en een 16-jarig meisje samen. Hij houdt haar verborgen voor de bewoonde wereld en is van plan met haar in het huwelijk te treden als ze 17 wordt. De vissers die nu en dan hun hobby komen uitoefenen op de boot mogen het meisje nauwelijks benaderen want de man waakt angstvallig over haar veiligheid en haalt zijn boog uit zodra iemand met haar in contact tracht te komen. Als een van de jonge vissers die de boot bezoeken het hart van het meisje raakt, is dat niet naar de zin van de oude man die zijn kansen om met haar te huwen teniet ziet gaan...

Regisseur: Kim Ki-Duk
CastL Jeon Sung-hwan, Han Yeo-reum
Genre: Drama
Land: Zuid Korea
Geluid/Taal: Koreaans Dolby Digital 5.1, Koreaans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Koreaans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making Of (+- 41 min)PAPER CLIPS

Als onderdeel van hun studie over de massamoord op de joden in de Tweede Wereldoorlog, proberen leerlingen van de Middelbare School Whitwell, Tennessee, 6 miljoen paperclips te verzamelen die symbool staan voor de 6 miljoen vermoorde joden.

Regisseurs: Joe Fab & Elliot Berlin
Scenario: Joe Fab
Cast: Linda Hooper, Sandra Roberts, Dagmar Schroeder-Hildebrand, Peter Schroeder, David Smith
Genre: Documentaire
Land: USA
Releasedatum: 08-06-2006ZAÏNA, CAVALIÈRE DE L'ATLAS (*)

Lang geleden, in het uitgestrekte Atlasgebergte van Noord-Afrika, leeft Zaïna, een elfjarig meisje, samen met haar moeder en haar stiefvader Omar. Als haar moeder onder verdachte omstandigheden sterft, is zij ervan overtuigd dat Omar schuld heeft aan haar dood. De dorpsoversten vertrouwen haar toe aan haar échte vader, Mustapha, die tot dan niet wist van haar bestaan. Mustapha begeleidt een karavaan naar de Agdal, de meest prestigieuze race voor volbloedpaarden. Tijdens de moeilijke doortocht door het onherbergzame Atlasgebergte groeien vader en dochter stilaan naar elkaar toe… Omar zet de achtervolging in en probeert Zaïna weer voor zich te winnen.

Regisseur: Bourlem Guerdjou
Land: Frankrijk
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerPS I LOVE YOU

Louise Harrington is een intelligente, charmante, succesvolle, maar gescheiden en ontevreden bestuurslid op een universiteit. Tenminste, totdat een toelatingsverzoek van een jonge kunstenaar op haar bureau belandt. Een kunstenaar die erg veel lijkt op haar grote liefde van vroeger, tevens een kunstenaar, die overleed in een auto-ongeluk. Ze besluit een gesprek met hem te regelen en binnen korte tijd hebben ze een affaire. Maar is de kunstenaar voor haar slechts een vervanger van haar geliefde en probeert hij zichzelf slechts de universiteit in te werken?

Regisseur: Dylan Kidd
Cast: Laura Linney, Marcia Gay Harden, Gabriel Byrne
Genre: Romantisch drama
Land: USA
Releasedatum: 08-06-2006BELLY OF AN ARCHITECT (Quality Film Collection)

De Amerikaanse architect Stourly Kracklite reist samen met zijn veel jongere vrouw af naar Rome, om het werk van de 18e eeuwse architect Boullée te onderzoeken. Tijdens de 9 maanden die het project duurt, ontstaat er op diverse niveaus rivaliteit tussen Kracklite en een Italiaanse architect Speckler. Ook heeft Stourly last van chronische buikpijn, en gaat zijn zwangere vrouw vreemd.

Regisseur: Peter Greeneway
Genre: Speelfilm
Land: United Kingdom
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital Enhanced 5.1, Dolby Stereo 2.0
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006LIFE IS A MIRACLE (*) (Quality Film Collection)

Bosnië 1992 – Luka, een Servische ingenieur, is samen met zijn vrouw Jadranka, een operazangeres en hun zoon Milos uit Belgrado weggetrokken. Ze komen midden in het niemandsland terecht. Daar helpt Luka mee aan de bouw van de spoorlijn die de regio voor het toerisme moet ontsluiten. Luka, verblind door zijn aangeboren optimisme, gaat volledig op in zijn project en blijft doof voor deaanhoudende berichten van een op handen zijnde oorlog. Zijn leven staat op zijn kop wanneer het conflict uiteindelijk losbarst. Jadranka verdwijnt samen met een muzikant, terwijl Milos onder de wapens wordt geroepen. Hij blijft koppig optimistisch en wacht de terugkeer van zijn vrouw en zoon af.

Regisseur: Emir Kusturica
Scenario: Ranko Bozic
Cast: Slavko Stimac, Vesna Trivalic, Aleksandar Bercek
Genre: Komedie
Land: Joegoslavie
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Servisch Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerCUL-DE-SAC (*) (Quality Film Collection)

De wat oudere en ietwat perverse George is getrouwd met de jonge, sexy Teresa. Hun rustige leventje wordt wreed verstoord door twee gewonde gangsters die hun huis binnenvallen en hen vervolgens gijzelen. Teresa dwingt haar man om eens actie te ondernemen, maar de gangsters blijken nogal vreemde, excentrieke vogels waar geen peil op te trekken is.

Regisseur: Roman Polanski
Cast: Donald Pleasence, Lionel Stander
Awards: Golden Bear (Berlin) 1966
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Engels Mono
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Featurette (+/- 24 min)KANDAHAR (*) (Quality Film Collection)

Twee jaar geleden werd Mohsen Makhmalbaf benaderd door de jonge Afghaanse journaliste Niloufar Pazira. De naar Canada uitgeweken vrouw verzocht de regisseur haar te vergezellen op een tocht door Afghanistan. Doel van de reis: een in Kandahar wonende wanhopige vriendin van zelfmoord afhouden. Makhmalbaf ging niet in op het verzoek, maar reisde later wel clandestien door Afghanistan. Hij werd getroffen door de barbaarse omstandigheden waarin de bevolking verkeerde. Geschokt besloot Makhmalbaf een deels documentaire, deels fictieve film te maken over een door de wereld vergeten regio. Pazira zelf vertolkt de rol van journaliste die een levensgevaarlijke reis onderneemt door het rijk van de Taliban.

Regisseur: Mohsen Makhmalbaf
Genre: Speelfilm
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans Dolby Stereo, Arabisch (Perzisch) Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailers
• Documentary: The Afghan Alfabet (+/- 46 min)
• Interview with Director Mohsen Makhmalbaf (+/- 38 min)
• Filmography & Biography of Director Mohsen Makhmalbaf
• Photo GalleryATAME! (*) (Quality Film Collection)

Ricky (Antonio Banderas' doorbraakrol) is een wees met geestelijke problemen, die net ontslagen is uit een psychiatrische kliniek. Hij stalkt pornoactrice en junkie Marina en kidnapt haar. Ricky wil dat zij van hem gaat houden. Ondertussen worstelt Marina met haar behoefte aan drugs, een slechte tand en haar eigen verwarring over de behoefte aan liefde en vrijheid. Ondertussen raakt ook Maximo (Francisco Rabal), een oudere regisseur die Marina’s laatste film heeft opgenomen, geobsedeerd door haar. Marina's zus Lola (Loles Leon) vreest op haar beurt dat Marina weer aan de drugs is en probeert haar te vinden. De spanning stijgt als Lola Ricky op het spoor komt.

Regisseur: Pedro Almódovar
Cast: Antonio Banderas, Victoria Abril
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Spaans Dolby Stereo, Frans Dolby Stereo, Italiaans Dolby Stereo, Duits Dolby Stereo
Ondertiteling: Frans, Italiaans, Nederlands, Duits
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview with Pedro Almodovar and Antonio Banderas (+/- 26 min)
• Videoclip "Resistiré" (+/- 4 min)
• Posters
• Photo'sIN THIS WORLD (*) (Quality Film Collection)

Een eigentijdse overlevingsgeschiedenis, tegen de achtergrond van de miljoenen vluchtelingen die jaarlijks hun lot in handen leggen van mensensmokkelaars. De jonge Afghanen Jamal en Enayatullah wonen in de Pakistaanse stad Peshawar, vlakbij de Afghaanse grens. De familie van Enayatullah besluit om hem naar Engeland te sturen om daar een beter bestaan op te bouwen. Jamal overtuigt de familie dat hij ook naar Engeland moet en Enayatullah onderweg kan helpen. De tocht gaat van Pakistan, via Iran, naar de onherbergzame Koerdische bergstreek en zo naar Turkije. Daar begint het gevaarlijkste deel van de reis: veertig uur opeengepakt in een afgesloten container op een zeeschip met Italië als einddoel. Alleen Jamal overleeft dit en hij houdt zich in Italië schooiend in leven. Na een straatroof neemt hij de trein naar Sangatte. Daar vandaan is de oversteek, verborgen in een vrachtwagen op de Eurostar, de laatste etappe. Eenmaal in Engeland belt hij de familie, en laat weten dat Enayatullah niet meer in deze wereld is. In This World is gebaseerd op de ervaringen van echte vluchtelingen, die hun leven op het spel zetten in de hoop op een beter bestaan. Veel van hen overleven de tocht niet, anderen hebben meer geluk. De film geeft een gezicht en een stem aan deze miljoenen anonieme mensen.

Regisseur: Michael Winterbottom
Scenario: Tony Grisoni
Cast: Enayatullah, Jamal Udin Torabi
Land: United Kingdom
Awards: Golden Bear (Berlin) 2003, Prize of the Ecumenical Jury, Peace Film Award
Label: Quality Film Collection
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerTHE HIDDEN FORTRESS (Quality Film Collection)

Prinses Yuki Akizuki wordt begeleid door vijandig gebied. Ze is op weg naar haar eigen land, waar zij haar rijk opnieuw wil opbouwen met behulp van het goud dat zij bij zich heeft. Haar begeleider is haar vertrouweling, generaal Makabe (opnieuw een ijzersterke rol van Toshiro Mifune), die erop staat dat zij zich vermomt als een boerin. Zij ontmoeten twee arme boeren, beiden vluchtelingen, die besluiten haar te helpen, in de hoop dat zij er iets van haar goud aan overhouden. Het contrast tussen de edelen en de boeren wordt door Kurosawa met veel verve en humor uitgewerkt. Het zijn vooral de twee boeren die als komieken de show stelen. Overigens was Hidden Fortress de laatste film die Kurosawa maakte voor zijn vaste studio Toho: zijn contract liep ten einde en hij ging zijn eigen films produceren. De studio had zich geen daverender afscheid kunnen voorstellen.

Label: Quality Film Collection
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerLE TEMPS DU LOUP (*) (Quality Film Collection)

In Le Temps Du Loup neemt Michael Haneke andermaal de westerse beschaving en het naderende einde daarvan als onderwerp. Hoewel de cast bekende namen als Isabelle Huppert en Béatrice Dalle bevat, heeft Haneke met Le temps du loup opnieuw een staaltje compromisloos filmmaken afgeleverd. Anna (Huppert) en haar familie gaan een weekend naar hun buitenhuis. Daar aangekomen blijkt het huis bewoond door een familie die uiterst vijandig reageert en na een woordenwisseling Anna's man doodschiet. Zij slaat met haar twee kinderen op de vlucht en komt er gaandeweg achter dat er een catastrofe heeft plaatsgevonden, waardoor alle vertrouwde waarden van de wereld zijn verdwenen.Le temps du loup speelt zich af op een onbepaalde tijd en een onbepaalde plaats. De situatie waarin Anna en haar kinderen terechtkomen, zou eenieder kunnen overkomen, of het nu in Bosnië, Afghanistan of elders in de wereld is.Michael Haneke schreef het scenario voor Le Temps Du Loup al ruim tien jaar geleden, en vond in 11 september 2001 een directe aanleiding om het ook daadwerkelijk te verfilmen.

Regisseur: Michael Haneke
Scenario: Michael Haneke
Cast: Béatrice Dalle, Patrice Chereau, Isabelle Huppert
Genre: Drama
Land: Frankrijk
Label: Quality Film Collection
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 08-06-2006

Extra's:
• Original Theatrical TrailerHET ZWIJGEN

Victor Dreisen (Vincent Croiset) leidt een lekker leventje als single. Bij het Amsterdamse Meertens Instituut doet hij onderzoek naar volksculturen. Maar tot irritatie van zijn baas gebruikt hij zijn werk vooral voor snoepreisjes naar wereldsteden. Victors collega Heleen (Susan Visser), die heimelijk verliefd is op hem, helpt hem regelmatig uit de problemen. Als Victor van een oom, die in een psychiatrische inrichting is overleden, een huisje in het Drentse Koekange erft, besluit hij er naartoe te reizen om het op te knappen. Tegen zijn baas zegt hij dat hij onderzoek gaat doen naar plaatselijke moordliederen, waarin vroeger gruwelijke misdaden werden bezongen. In Koekange raakt Victor geïntrigeerd door zo'n moordlied. Het is het huiveringwekkende verhaal van een drievoudige roofmoord die nooit is opgelost. Het lied wordt gezongen door Geesje (Rosa Reuten), een aantrekkelijke schippersvrouw waarmee Victor een verhouding begint. Hij ontdekt dat de misdaden destijds zijn begaan in het huisje dat hij heeft geërfd. De dorpsbewoners lijken meer te weten, maar zwijgen.

Regisseur: André van der Hout
Cast: Vincent Croiset, Rosa Reuten, Susan Visser, Nynke Laverman
Genre: Drama
Land: Nederland
Releasedatum: 22-06-2006INDOCHINE

Indochine speelt zich af tegen het decor van ruim twintig jaar geschiedenis in Vietnam. Van de vroege jaren 30 tot in 1954, het jaar dat Indochine door de Verenigde Naties werd uitgeroepen tot de onafhankelijke staat Vietnam. De ongetrouwde Francaise Eliane (Catherine Deneuve), leidt met strakke hand de rubberplantage van haar oude vader. Ze leeft celibatair en richt al haar liefde op haar geadopteerde Vietnamese dochter Camille. Hun harmonieuze bestaan wordt ingrijpend verstoord als beide vrouwen verliefd worden op dezelfde jonge officier. Het is een woelige tijd, waarin de communistische partij net is opgericht en de dag nadert dat Indochine onafhankelijk van Frankrijk zal worden. Indochine is een lyrisch epos met betoverende beelden van landschappen.

Winnaar Oscar beste buitenlandse film

Regisseur: Régis Wargnier
Scenario: Erik Orsenna, Louis Gardel
Cast: Catherine Deneuve, Alain Fromager, Andrzej Seweryn, Carlo Brandt, Dominique Blanc, Gérard Lartigau, Henri Marteau, Hubert Saint-Macary, Jean Yanne, Jean-Baptiste Huynh, Linh Dan Pham, Mai Chau, Vincent Perez
Genre: Speelfilm
Land: Frankrijk
Releasedatum: 22-06-2006DARSHAN

Mata Amritanandamayi Devi, kortweg Amma, wordt in haar land India als Heilige betiteld. 'De Goddelijke Indiase Moeder', zoals ze genoemd wordt, kwam uit een arm gezin en financiert op dit moment 25.000 vrouwenpensions, mobiele medische kampen en een ziekenhuis, via donaties die zij ontvangt door bijeenkomsten over de hele wereld. Deze documentaire werd opgenomen tijdens haar vijftigste verjaardag in 2003, waarbij zo'n slordige 100.000 mensen hun opwachting maakten.

Regisseur: Jan Kounen
Cast: Mata Amritanandamayi Devi
Releasedatum: 22-06-2006Extra release mei 2006:

EILANDGASTEN

De film Eilandgasten is gebaseerd op de roman Eilandgasten, de eerste van de zeer succesvolle Eiland Romans van Vonne van der Meer. Het verhaal speelt zich af op Vlieland. We volgen diverse personages tijdens hun vakanties en worden betrokken bij hun relationele perikelen en persoonlijke ontwikkeling. Ze kwamen naar het eiland om het dagelijkse leven te ontvluchten, maar komen erachter dat ze eerst een paar problemen moeten oplossen voor ze de draad van hun levens op kunnen pakken. Verliefdheid, verlangen, verlies en vertrouwen. De wereld op een eiland.

Regisseur: Karim Traïdia
Scenario: Vonne van der Meer
Cast: Tygo Gernandt, Eva Duijvestein, Jaap Spijkers, Johnny de Mol, Egbert Jan Weeber, Carine Crutzen, Caro Lenssen, Loes Haverkort
Genre: Drama
Land: Nederland
Releasedatum: 25-05-2006

(*) Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart.

UIT HET ARCHIEF