:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2007
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI-FEBRUARI 2007
Bron: A-Film - Datum: 2006-12-06 - Geplaatst door: Werner
HARD CANDY

14 jarige Hayley is een slim meisje. Maar dat ze met de 32 jarige Jeff meegaat naar zijn appartement lijkt een domme zet. Jeff denkt dat het hem meezit, maar dan komt hij bij uit een onvrijwillige verdoving. Hij is vastgebonden, en Hayley heeft de touwtjes in handen.

Winnaar Sitges- Catalonian International Film Festival Audience Award, Best Film, Best Screenplay
Nominatie British Independant Film Awards Best Foreign Independant Film

Regisseur: David Slade
Cast: Patrick Wilson (Little Children), Ellen Page (X-Men: The Last Stand)
Speelduur: 103 min
Geluid/Taal: Engels, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-01-2007

Extra's:
• Trailer
• Making Of (52 min.)
• Schokkende Snoepjes (9 min.)
• Verwijderde Scènes (12 min.)ON A CLEAR DAY *

Na jaren van trouwe dienst in de scheepsbouw wordt de 55-jarige Frank door zijn baas ontslagen. Een zware klap voor deze hardwerkende arbeider die nog nooit werkloos is geweest. In zijn geëmotioneerde staat slaagt hij erin zijn zoon nog verder van zich te vervreemden, en gedraagt hij zich dusdanig afstandelijk dat zijn vrouw denkt dat hij vreemdgaat. Zijn beste vrienden - de rustige Norman, cynische Eddie en onstuimige Danny - staan voor hem klaar, maar Frank is te trots om hen om hulp te vragen. Een tussen neus en lippen door geplaatste opmerking van Danny doet Frank een besluit nemen. Om zijn zelfvertrouwen terug te krijgen gaat hij het onmogelijke doen; hij gaat het Kanaal overzwemmen. Bijgestaan door zijn verbijsterde vrienden duikt Frank vol overtuiging in zijn nieuwe leven. Tot ieders verbazing maakt hij snelle vorderingen onder de bezielende leiding van de zwijgzame fish and chips verkoper Chan. Ondanks Franks koppige voornemen alles zelf te willen doen komen zijn vrouw en zoon er uiteindelijk toch achter - en blijkt er heel wat meer mogelijk dan Frank van te voren had gedacht.

Winaar BAFTA Schotland Award Best Film, Best Screenplay
Winaar IFTA Award Best Supporting Acor in a Feature Film (Sean McGinley)

Regisseur: Gaby Dellal
Cast: Peter Mullan (Children Of Men), Brenda Blethyn (Pride & Prejudice), Billy Boyd (The Lord Of The Rings trilogy)
Speelduur: 101 min.
Geluid/Taal: Engels/Frans, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands/Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 18-01-2007

Extra's:
• Trailer
• Exclusief Interview met regisseur Gaby Dellal en acteur Peter Mullan (29 min.)CRY WOLF

Niemand gelooft een leugenaar, ook niet als deze de waarheid spreekt. Wanneer een jonge vrouw wordt vermoord besluiten een groep leerlingen de andere klasgenoten banger te maken door verhalen in de wereld te helpen over een seriemoordenaar genaamd "The Wolf". Door het omschrijven van "the Wolf's" nieuwe slachtoffer proberen de studenten zoveel mogelijk mensen in de leugen te laten geloven. Maar wanneer de omschreven slachtoffers daadwerkelijk dood gaan weet niemand meer waar de leugen eindigt en de waarheid begint. Wanneer iets of iemand de groep begint te belagen wordt het spel wel heel echt...

Regisseur: Jeff Wadlow
Cast: Julian Morris, Jon Bon Jovi, Lindy Booth (Dawn Of The Dead), Jared Padalecki
Speelduur: 90 min.
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 04-01-2007

Extra's:
• TrailerEMPIRE OF THE WOLVES

Politie-inspecteur Paul Nerteaux begint een onderzoek naar de mysterieuze moord op drie Turkse vrouwen. Het spoor leidt naar een bende van het 10e district van Parijs, maar om in het mileu te kunnen infiltreren heeft Nerteaux de hulp nodig van zijn vroegere collega Jean-Louis Schiffer (Jean Reno). Zijn hulp komt goed van pas, zeker als Nerteaux kennismaakt met de vreemde Anna Heymes, de vrouw van een minister die leidt aan hallucinaties en geheugenverlies.

Regisseur: Chris Nahon
Cast: Jean Reno (The Da Vinci Code), Arly Jover (Blade), Jocelyn Quivrin (Syriana), Laura Morante (La Stanza Del Figlio)
Geluid/Taal: Frans DTS 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 04-01-2007

Extra's:
• Trailer
• Making Of (22 min.)TERKEL IN DE SHIT

De basis voor deze computer geanimeerde film is gelegd door de geroutineerde Deense komiek Anders Matthesen. De film vertelt het humoristische verhaal over het leven van de jonge Terkel. Zijn leven is moeilijk zat daar hij dagelijks te maken heeft met zijn kettingrokende moeder, chronisch depressieve vader en irritante zus. De zaken beginnen echter volledig uit de hand te lopen als hij het doelwit wordt van pesterijen op school. Dit leidt uiteindelijk tot de zelfmoord van een klasgenoot.

Regisseur: Thorbjørn Christoffersen
Geluid/Taal: Nederlands/ Deens, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 22-02-2007

Extra's
• TrailerBYSTANDERS

Detectives Chu Ja-young en Kim Dong-wook moeten een ingewikkelde moordzaak op zien te lossen. Op een plaatselijke school heeft zich een serie mysterieuze sterfgevallen voor gedaan. Het onderzoek leidt naar studente June die door enkele studiegenoten misbruikt werd. Het blijkt dat de vermoorde studenten in het dagboek van June genoemd worden. De detectives lijken hun verdachte gevonden te hebben, ware het niet dat June al een tijdje geleden overleden is...

Regisseur: Kyung-soo Lim
Cast: Yoon-jin Kim, Eric Moon, Eun-Kyung Shin, Ju-sang Yun
Speelduur: 105 min.
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Koreaans, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9
Discformaat: DVD 5
Releasedatum: 22-02-2007

Extra's:
• TrailerTHE WHITE PLANET *

De Noordpool is een unieke wereld, gevormd door ijs en wind. Een uitgestrekte, bevroren oceaan op het dak van de wereld, omgeven door dorre streken- Een wereld van ijs, gigantische verlaten vlaktes, bergen en gletsjers. Dit is een àndere wereld, bewoond door een unieke fauna die zich aan extreme omstandigheden wist aan te passen: muskusossen, kariboes, ijsberen, Groenlandse walvissen en narwallen leveren hier een genadeloze strijd om te overleven. Van hartje winter tot de triomfantelijke terugkeer van de zon, is dit een woeste opera op het dak van de wereld in een immense en ongerepte natuur waar geen plaats is voor de mens... Stap binnen in het mysterieuze koninkrijk van het ijs!

Regisseur: Thierry Piantanida
Cast: Jean-Louis Étienne
Speelduur: 86 min.
Geluid/Taal: Frans/Nederlands, DTS 5.1/Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 22-02-2007

Extra's:
• TrailerTHE CONSTANT GARDENER *

Activiste Tessa Quayle wordt in Kenia op brute wijze vermoord. Haar echtgenoot Justin Quayle begint een verbeten zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw. Hij reist de wereld rond en ontdekt dat de dood van zijn vrouw deel uitmaakt van een smerig complot. Ook zijn eigen leven komt daarmee ingevaar.

Winnaar Oscar en Golden Globe Best Supporting Actress

Regisseur: Fernando Meirelles (City Of God)
Cast: Ralph Fiennes (The English Patient), Rachel Weisz (Constatine)
Speelduur: 129 min.
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans/Engels, Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands/Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 01-02-2007

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Deleted Scenes (11 min.)
• Extended Scene: Haruma - Play in Kibera (10 min.)
• Embracing Africa: Filming in Kenya (9 min.)
• John Le Carré: From Page to the Screen (8 min.)
• Anatomy of a Global Thriller: Behind The Scenes of The Constant Gardener (12 min.)PARADISE NOW *

De jonge Palestijnse Khaled en Said zijn al bevriend sinds hun kindertijd en worden "uitverkoren" om een zelfmoordaanslag in Tel Aviv uit te voeren. Na een laatste avond met hun familie, waarvan ze geen afscheid mogen nemen, vertrekken ze met bommen op hun lichaam naar de grenspost. Maar de operatie loopt niet helemaal volgens plan; de twee vrienden verliezen elkaar uit het oog. Beiden worden hierdoor gedwongen hun eigen keuzes te maken over hun verdere bestemming. Paradise Now, opgenomen in Nablus, geeft een waardig inzicht in het dagelijkse leven van gewone mensen in hopeloze omstandigheden. Het geeft legitieme redenen voor het tegenwerken van onderdrukking, maar het stelt geen excuus voor het doden van anderen.

Winnaar Golden Globe Beste Buitenlandse Film
Oscarnominatie 2005 Beste Buitenlandse Film.

Regisseur: Hany Abu-Assad
Cast: Hiyam Abbas, Lubna Azabal, Ashraf Barbon
Speelduur: 90 min.
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal Arabisch: Dolby Surround 2.0, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 01-02-2007

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Interview met Hany-Abu Assad (10 min.)
• Interview met Lubna Azabal (8 min.)
• Making of (17 min.)ANIMAL *

Europa, de nabije toekomst. Thomas Nielsen is een expert in moleculaire biologie. Zoals vele van zijn ambitieuze collega's gelooft hij dat genetische manipulatie de mens kan verbeteren. Vincent Iparrak, bijgenaamd "De Jager", is een charismatische seriemoordenaar die zijn vrouwelijke slachtoffers keelde met een jachtmes. Opgesloten in een ultramoderne gevangenis, wacht hij op zijn terechtstelling. Thomas doet Iparrak een zeer aantrekkelijk aanbod. De wetenschapper zal bewijzen dat Iparrak's DNA fouten vertoont. Hiermee kan hij de doodstraf ontlopen. Er is één voorwaarde. De moordenaar moet aan Thomas de toestemming verlenen voor een experiment: het inspuiten van een serum dat de genen verandert en de moorddadige impulsen neutraliseert. Maar is de wetenschap in staat om God's fouten te corrigeren.

Regisseur: Roselyne Bosch
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 01-02-07

Extra's:
• TrailerTIDELAND *

Omschreven door Terry Gilliam als Alice in Wonderland ontmoet Psycho, is Tideland een verhaal dat de veerkracht van een kind weergeeft en laat zien hoe het kan overleven onder bizarre omstandigheden. Jeliza-Rose is een jong kind in een heel ongebruikelijke situatie – haar beide ouders zijn namelijk junkies. Als haar moeder sterft begint ze met haar vader, een rock'n roll musicus die zijn beste tijd heeft gehad, aan een vreemde reis. De film zweeft tussen realiteit en fantasie wanneer Jeliza-Rose de enorme eenzaamheid van haar nieuwe thuis ontvlucht en binnenstapt in de fantasiewereld van haar gedachten. In deze wereld hebben de vuurvliegjes namen, ontwaken de moerasmannen in de avondschemer en praten eekhoorns. Op een gegeve moment ontmoet ze Dickens, een geestelijk achtergebleven jongeman met het mentale niveau van een tienjarige jongen. Gekleed in een wet suit en zwembroek brengt hij zijn dagen door in een wigwam van oude rotzooi die nu dienst doet als duikboot terwijl hij wacht op de monsterlijke haai die bij de treinrails woont. En dan is er nog zijn oudere zus Dell, een lange spookachtige in zwart geklede verschijning die haar gezicht verbergt achter het net van een imkers masker. Optimistisch maar ook surrealistisch, komisch maar ook spannend – Tideland is een ode aan de verbeeldingskracht van een kind.

Regisseur: Terry Gilliam
Cast: Jodelle Ferland, Jeff Bridges, Jennifer Tilly
Genre: Drama
Land: UK/Canada
Jaar: 2006
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 01-02-07

Extra's:
• Trailer
• Getting Gilliam (documentaire) (+- 43 min.)DE WREKERS SEIZOEN 1+2 *

Meer informatie volgt

Releasedatum: 01-02-07LEMMING *

Bénédicte en Alain Getty zijn naar een nieuwe stad verhuisd. Ze krijgen bezoek van Alains baas, Richard Pollock, en zijn echtgenote Alice. Een ontmoeting die niet zonder gevolgen blijft voor het tot dan toe rustige leventje van het jonge koppel. Alice neemt geen blad voor de mond en spreekt op totaal ongegeneerde wijze de waarheid. Terwijl de relatie tussen de twee stellen steeds benauwder wordt, vinden de Getty's het kadaver van een mysterieus knaagdier in hun verstopte afvoer. Na deze bizarre ontdekking komt het leven van het jonge stel helemaal op zijn kop te staan.

Awards: Golden Palm (Cannes) Nomination Dominik Moll
César Actress Charlotte Rampling
European Film Award Actress Audience Award: Charlotte Rampling

Regisseur: Dominik Moll
Scenario: Dominik Moll, Gilles Marchand
Cast: Charlotte Gainsbourg, Laurent Lucas, Charlotte Rampling, André Dussollier, Jacques Bonnaffé, Fabrice Robert
Genre: Drama
Land: Frankrijk
Jaar: 2005
Label: Quality Film Collection
Releasedatum: 01-02-07GUERNSEY *

Anna woont met haar gezin in een nieuwbouwwijk net buiten de stad. Ze heeft een goede relatie met man Sebastiaan; ze zijn al jaren samen en hebben weinig woorden nodig. Tijdens een werkbezoek in het buitenland pleegt een vrouwelijke collega zelfmoord. Hoewel Anna de vrouw niet echt kende maakt haar dood diepe indruk op Anna. Niemand lijkt te weten waarom de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. Voor het eerst realiseert Anna zich dat je een onbekende kunt zijn tussen je meest naasten. Anna vertelt thuis niets over het incident en begint haar man en haar kind te observeren. Guernsey is het verhaal van een vrouw die plotseling naar haar leven kijkt en zich afvraagt hoe ze zover verwijderd is geraakt van de mensen die het dichtst naast haar staan.

Regisseur: Nanouk Leopold
Cast: Maria Kraakman, Fedja van Huêt, Johanna ter Steege
Genre: Speelfilm
Land: Nederland
Jaar: 2005
Label: Quality Film Collection
Releasedatum: 01-02-07DON'T COME KNOCKING *

Howard Spence was ooit een grote filmster. Nu speelt hij alleen nog bijrollen en ziet zijn leven onder zich wegglijden. Als hij hoort dat hij mogelijk ergens een kind heeft laat hij alles vallen en gaat op zoek naar zichzelf. Dan ontdekt hij een heel leven dat aan hem voorbij is gegaan.

Regisseur: Wim Wenders
Scenario: Sam Shepard, Wim Wenders
Cast: Sam Shepard, Jessica Lange, Sarah Polley, Tim Roth
Genre: Drama
Land: Duitsland
Jaar: 2004
Label Quality Film Collection
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 01-02-07

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making Of (+/- 12 min.)
• Deleted Scenes + Optional Audio Commentary by Director Wim Wenders (+/- 23 min.)MATADOR *

Uitgerangeerde matador Diego (Nacho Martínez) is vervallen tot acteur in afgrijselijke 'snuff' films. Angel (Antonio Banderas) vereert Diego, terwijl hij geen idee heeft van het huidige dubieuze beroep van zijn idool. Hoewel Angel vervuld is met afgrijzen bij de gedachte aan gewond te raken in de stierenarena, bezoekt hij toch Diego om hulp te vragen bij zijn voorbereidingen om stierenvechter te worden. Om zijn 'mannelijkheid' te bewijzen verkracht Angel Diego's vriendin Eva. Niemand gelooft hem echter als hij de verkrachting bekent, dus besluit hij zijn misdaad interessanter te maken door een reeks moorden te bekennen. (Moorden die eigenlijk door Diego en zijn bende zijn gepleegd) Tijdens zijn rechtszaak wordt Angel verdedigd door feministische advocate María, die zichzelf onbewust - maar niet geheel onwillig - presenteert als Diego's volgende 'project'.

Regisseur: Pedro Almódovar
Scenario: Jesús Ferrero, Pedro Almodóvar
Cast: Antonio Banderas, Nacho Martínez, Carmen Maura, Assumpta Serna, Bibiana Fernández, Chus Lampreave, Eusebio Poncela, Eva Cobo, Eva Siva, Julieta Serrano, Lola Peno, Luis Ciges, Marisa Tejada, Pepa Merino, Verónica Forqué
Genre: Drama
Land: Spanje
Jaar: 1986
Label: Quality Film Collection
Releasedatum: 01-02-07AS IT IS IN HEAVEN

Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait. Maar hij is ook eenzaam, voelt zich slecht en is de uitputting nabij door het jachtige leven dat hij leidt. Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carriere abrupt te onderbreken en keert alleen terug naar Norrland, het dorpje in het hoge noorden van Zweden waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn komst maakt natuurlijk wel wat los want Daniel is wereldberoemd en dat maakt hem tot mikpunt van de nieuwsgierigheid van de inwoners van Norrland die hem met evenveel bewondering als argwaan ontvangen. Het duurt niet lang voordat Daniel gevraagd wordt om wat adviezen te geven aan het kleine locale kerkkoor dat iedere donderdag repeteert. Aanvankelijk ziet Daniel dat niet echt zitten. Hij komt immers voor zijn rust en wil de spotlights zoveel mogelijk vermijden. Maar Daniel kan niet weigeren en met tegenzin besluit hij dan maar een helpende hand te bieden. Als Daniel met het koor begint te werken herontdekt hij tot zijn grote verbazing zijn verloren gegane liefde voor muziek. Maar zijn werk met het koor vormt ook een flinke bedreiging voor het plaatsje en Daniel krijgt ook de nodige tegenstand te verwerken door de jaloerse priester en een gevaarlijke en gewelddadige vijand uit zijn verleden. Maar het is niet alleen kommer en kwel. Daniel maakt ook nieuwe vrienden, waaronder de lieve en gevoelige Lena, een vrouw die hem helpt zijn eigen onzekerheid, angsten en eenzaamheid te overwinnen. Het leven van Daniel en de levens van de inwoners van Norrland zullen nooit meer hetzelfde zijn.

Regisseur: Kay Pollak
Scenario: Anders Nyberg, Ola Olsson
Cast: Michael Nyqvist, Frida Hallgren, Niklas Falk, Barbro Kollberg, Verena Buratti, Ingela Olsson, Lasse Petterson, André Sjöberg, Helen Sjöholm, Axelle Axell, Lennart Jähkel
Genre: Drama
Land: Zweden
Jaar: 2004
Label: Quality Film Collection
Releasedatum: 01-02-07MA VIE EN ROSE *

Ma Vie En Rose is het verhaal van Ludovic, een kleine jongen die ervan droomt een meisje te zijn. Wat voor hem normaal is, is dat niet per se voor de anderen; er zijn dingen die je doet en andere die je niet doet, zelfs als ze vanzelfsprekend lijken. Zijn ouders weten niet wat ze moeten doen tegenover zijn koppigheid en vaststaande meningen. Ze reageren zo goed als ze kunnen en voelen zich gekwetst door de blik vol verwijten van hun buren. Deze film gaat over een rustige wijk die het verschil, de angst voor de ander, het onbegrip en de afwijzing leert kennen. Maar hij gaat ook over droom, verleiding en hoop.

Awards:
Bafta (nom) Foreign language
Cabourg Romantic Film Festival Golden Swann: Alain Berliner
César Nomination Best first work
European Film Award Script Chris Vander Stappen, Alain Berliner
GLAAD Media Award Picture
Golden Globe Foreign feature

Regisseur: Alain Berliner
Scenario: Chris Vander Stappen, Alain Berliner
Cast: Michèle Laroque, Jean-Philippe Écoffey, Hélène Vincent, Georges Du Fresne, Daniel Hanssens, Laurence Bibot, Jean-François Gallotte, Caroline Baehr, Julien Rivière, Morgane Bruna, Anne Coesens
Genre: Komedie
Land: Frankrijk
Jaar: 1997
Label: Quality Film Collection
Geluid/Taal: Frans Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Engels, Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 01-02-07DEATH AND THE MAIDEN

"Tonight, mercy will be burned with the past"

Tussen 1975 en 1980 werden oorlogsmisdaden gepleegd door de Junta. Paulina (Sigourney Weaver) is toen gedurende twee weken verkracht en gemarteld door een arts. Haar man zit nu de commissie voor die de moordenaars voor de rechtbank moet leiden. Omdat Paulina is verkracht en gemarteld wil zij ook rechtvaardigheid. Op een nacht valt de electriciteit uit op het schiereiland en wordt haar man thuisgebracht door een arts (Ben Kingsley), die ze meent te herkennen als haar verkrachter. Maar heeft zij het wel bij het rechte end?

Regisseur: Roman Polanski
Scenario: Ariel Dorfman, Rafael Yglesias
Cast: Sigourney Weaver, Ben Kingsley, Stuart Wilson, Carlos Moreno, Eduardo Valenzuela, Gilberto Cortés, Jonathan Vega, Jorge Cruz, Krystia Mova, Rodolphe Vega, Sergio Ortega Alvarado
Genre: Speelfilm
Land: UK/USA
Jaar: 1994
Geluid/Taal: Engels Dolby Surround 2.0 Engels Dolby Digital enhanced 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.77: 1)
Discformaat: DVD 5
Label: Quality Film Collection
Releasedatum: 01-02-07

Extra's
• Original Theatrical TrailerHANA & ALICE

Een film over twee vijftienjarige vriendinnen wiens vriendschap onder druk komt te staan als er een jongen ten tonele verschijnt. Hana (Anne Suzuki) raakt gefascineerd door de altijd maar lezende Miyamoto (Tomohiro Kaku), maar lijkt niet bij hem in de buurt te kunnen of durven komen. Dat lijkt pas te lukken als hij per ongeluk knock out gaat. Ze maakt hem wijs dat hij geheugenverlies heeft, en dat ze verliefd zijn. Alles lijkt goed te gaan totdat Hana noodgedwongen Alice (Yu Aoi) betrekt bij het complot. Een subtiele maar ook grappige film over opgroeien en uit elkaar groeien. Regisseur Shunji Iwai is ook verantwoordelijk voor de sfeervolle muziek.

Regisseur: Shunji Iwai
Cast: Anne Suzuki, Yû Aoi, Tomohiro Kaku
Genre: Speelfilm
Land: Japan
Jaar: 2004
Label: Quality Film Collection
Releasedatum: 01-02-07IRON ISLAND *

In deze indrukwekkende film van de Iraanse cineast Mohammad Rasoulof fungeert een traag zinkende olietanker in de Perzische Golf als opvang voor een paar honderd dakloze Iraniërs. Het schip staat onder gezag van kapitein Nemat die met strenge hand zijn minimaatschappij regeert. Hij heeft niet alleen het bevel over de tanker, hij regelt ook de huwelijken, het economische verkeer en de gang naar de moskee. Niemand vecht de autoriteit van Nemat aan, behalve de jongeling Ahmad die de gangen van de kapitein nauwgezet in de gaten houdt. Het is tenslotte een kwestie van tijd voordat de tanker ten onder gaat. En wat dan?

Regisseur: Mohammad Rasoulof
Scenario: Mohammad Rasoulof
Cast: Ali Nassirian, Hossein Farzi-Zadeh, Neda Pakdaman
Genre: Drama
Land: Iran
Jaar: 2005
Releasedatum: 22-02-07ZATOICHI ASIAMANIA CLASSICS:
- ZATOICHI MEETS YOJIMBO
- ZATOICHI THE OUTLAW


Zatoichi Meets Yojimbo
De twee legendes van het zwaardvechten, Shintaru Katsu en Toshiro Mifune nemen het tegen elkaar op. Zatoichi staat op het punt van zijn oude dag te gaan genieten. Maar hij wordt gezocht en komt oog in oog te staan met de beruchte premiejager Yojimbo.

Zatoichi The Outlaw
Zaitoichi krijgt te maken met schurken en corrupte overheidsdienaren die zonder enige scrupules de arme inwoners uit van een klein dorpje uitbuiten. Het is hoog nodig daar orde op zaken te stellen.

Regisseur: Kihachi Okamoto
Scenario: Kihachi Okamoto, Kan Shimozawa
Cast: Shin Kishida, Kanjuro Arashi, Shintarô Katsu, Ayako Wakao, Osamu Takizawa, Masakane Yonekura
Genre: Actie
Land: Japan
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Japans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 22-02-07

Extra's:
• Original Theatrical TrailerZATOICHI ASIAMANIA CLASSICS:
- ZATOICHI GOES TO THE FIRE FESTIVAL
- ZATOICHI MEETS 1-ARMED SWORDSMAN


Zatoichi: The Festival Of Fire
Zaitochi's zwerftocht brengt hem in een dorp waar Yamikubo, ofwel de prins der duisternis de scepter zwaait. Die ziet erop toe hoe vrouwen en kinderen op een veiling verkocht worden aan de hoogste bieder.

Zatoichi Meets The One Armed Swordsman
Een weerloos jongetje, wiens ouders zijn vermoord door de lokale corrupte samoerai, wordt vergezeld door Wang, een eenarmige zwaardvechter. Door hen de helpende hand te bieden mengt Zaitochi zich in een gevaarlijk wespennest.

Regisseur: Kenji Misumi
Scenario: Kan Shimozawa, Shintarô Katsu
Cast: Shintarô Katsu, Tatsuya Nakadai, Reiko Ohara, Masayuki Mori, Kô Nishimura
Genre: Avontuur
Land: Japan
Jaar: 1970
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Japans Dolby Stereo
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 22-02-07

Extra's:
• Original Theatrical TrailerZATOICHI ASIAMANIA CLASSICS:
- ZATOICHI AT LARGE
- ZATOICHI IN DESPERATION


Zatoichi At Large
Zaitochi belooft een stervende vrouw haar pasgeboren kind naar zijn vader te brengen. Daarmee mengt hij zich in de strijd van een familie tegen de plaatselijke corrupte yakuzi. Inzet is de herberg die onder het ijzeren juk getransformeerd is tot een bordeel.

Zatoichi In Desperation
Door een tragische samenloop van omstandigheden is Zaitochi verantwoordelijk voor de dood van een oudere vrouw. Hij gaat op zoek naar haar dochter om haar in te lichten. Zo komt hij erachter dat zij een duurbetaalde maar diep ongelukkige prostituee is.

Regisseur: Kazuo Mori
Scenario: Kinga Naoi
Cast: Rentaro Mikuni, Hisaya Morishige, Etsushi Takahashi, Naoko Otani, Osamu Sakai, Shintarô Katsu
Genre: Actie
Land: Japan
Jaar: 1972
Label: Asiamania
Geluid/Taal: Japans Dolby Surround 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (2.35:1)
Discformaat: DVD 9
Releasedatum: 22-02-07

Extra's:
• Original Theatrical TrailerZATOICHI CONSPIRACY

Na een zwerftocht van 23 jaar keert Zaitochi terug naar zijn geboortestad waar slechts een handjevol inwoners nog weten wie hij is. Een grote verrassing is de ontmoeting met zijn zuster van wie hij niet wist dat ze bestond. Maar er staan hem nog meer verrassingen te wachten. Ze blijkt verwikkeld te zijn in een duister complot waarbij een schoolkameraad van vroeger betrokken is. Deze oude vriend blijkt nu een machtige en genadeloze yakuzi te zijn die de stad in een ijzeren greep heeft.

Regisseur: Kimiyoshi Yasuda
Scenario: Yoshi Hattori, Kan Shimozawa
Cast: Eiji Okada, Tatsuo Endo, Yukiyo Toake, Kei Sato, Yoshio Tsuchiya, Shirô Kishibe, Eri Yokoyama, Takashi Shimura, Shintarô Katsu
Genre: Actie
Land: Japan
Jaar: 1973
Label: Asiamania

* Deze release is een gemeenschappelijke acquisitie van A-Film en Cinéart