:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: TRANSFORMERS
PERSBERICHT: TRANSFORMERS
Bron: Paramount - Datum: 2007-10-23 - Geplaatst door: Werner
TRANSFORMERS

Vanaf 13 december op DVD en HD DVD. Een single en een speciale 2-disc editie met een wereld aan bonusmateriaal voor alle fans van de legendarische wereld van Robots In Disguise.

In de zomer van 2007 bestormden de legers van Cyvertron de Nederlandse bioscopen. Op 13 december a.s. ontdekken fans van alle leeftijden dat er meer is tussen hemel en aarde als de Transformers in een spectaculaire DVD en HD DVD 1 en 2-disc editie verschijnen. Met een wereldwijde box office van meer dan $650 miljoen tot nu toe, en een Benelux box office van €5 miljoen, hebben de creatieve geesten regisseur Michael Bay en uitvoerend producent Steven Spielberg in samenwerking met Hasbro de meest originele film van 2007 neergezet, die het publiek verraste met een unieke mix van humor, ongeëvenaarde special effects en sublieme actie.

Synopsis
Regisseur Michael Bay en uitvoerend producent Steven Spielberg trakteren hun publiek op een bloedstollende actiefilm tussen de Autobots en de Deceptions. Wanneer hun eeuwenoude oorlog zich naar de aarde verplaatst, is het aan Sam Witwicky (Shia LaBeouf) om te voorkomen dat de Deceptions de ultieme macht in handen krijgen. Beleef een ware strijd om de mensheid in dit buitengewone avontuur dat enkele van de meest spectaculaire actiescènes en special effects binnen het genre bevat.

De eerste live-action film gebaseerd op de sinds de jaren '80 immens populaire robots, Transformers, richt zich op de eeuwigdurende strijd tussen goed en kwaad; de vredelievende Autobots die de mensheid willen beschermen tegen de kwade krachten van de Deceptions. De cast van de spectaculaire actiefilm bestaat uit jonge, veelbelovende acteurs als Shia LaBeouf (Disturbia, Indiana Jones 4), Josh Duhamel (Las Vegas), Tyrese Gibson (Four Brothers) en Megan Fox (Hope & Faith), en succesvolle acteurs als Jon Voight (National Treasure) en John Turturro (The Good Shepherd). De grootste sterren uit de film zijn natuurlijk de robots zelf, zoals de favorieten Optimus Prime, Megatron, Bumblebee, Ratchet, Jazz en vele anderen, die door revolutionaire VFX technieken (ontwikkeld door Industrial Light & Magic, ILM) op het scherm tot leven komen.

De Transformers Special Edition 2-disc biedt een ongelooflijke ervaring met bonusmateriaal dat zowel de grootste fan als de nieuwkomer tot het Transformers-universum zal waarderen. Naast bonusmateriaal dat is voorzien van commentaar door Michael Bay bevat de Special Edition uitgave 2 documentaires die zowel de menselijke elementen uit de film als de fenomenale robots belichten. In de delen "Our World" en "Their World" vertelt Steven Spielberg over zijn liefde voor deze franchise, het vroege concept voor de film, de uitgebreide castingprocedure, de training, de consultants, de echte wapens die geleend zijn van het leger om authenticiteit aan de film te geven, de evolutie van Hasbro's iconische speelgoedrobots tot de sterren op het witte doek, de unieke voertuigen die voor de film zijn ontwikkeld, een discussie met ILM's digitale artiesten en nog veel meer. Ontdek de eerste conceptschetsen van de robots in een kijkje achter de schermen en zie tot in detail hoe de Skorponok-aanval is gemaakt: van het schrijfwerk, tot conceptualisatie en het gebruik van de overweldigende special effects.

Ongeëvenaarde high-definition content:
Naast superieur beeld en geluid en de bovengenoemde bonusmaterialen, biedt de HD DVD disc de consument een ruime keuze aan web-enabled materialen, die toegankelijk zijn via de aangesloten HD DVD speler. De studio kan door het gebruik van deze techniek steeds nieuwe materialen online plaatsen, zodat de consument maanden of zelfs jaren na release van
de DVD nieuwe content kan vinden. In eerste instantie zal er een TRANSFORMERS Intelligence Mode op staan, met informatie over de robots en wapens, karakter updates, krachten per robot etc.

De HD DVD bevat ook een Transformers H.U.D. (Heads Up Display), waarmee kijkers lopend tekstcommentaar kunnen beluisteren terwijl de film loopt en zelfs relevant achter de schermen beeld bekijken dat in een klein schermpje in beeld komt. Tot slot kunnen de kijkers ook de belangrijkste individuele robot details in high definition bekijken met de Transformers Tech Inspector.

Releasedatum: 13 december 2007
Lengte: 143 minuten
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1

DVD:
Transformers Special Edition DVD bonusmateriaal bestaat uit:
Disc 1:
• Film
• Commentaar van Michael Bay
Disc 2:
• Our World
- The Story Sparks - Steven Spielberg vertelt over zijn liefde voor de franchise. Kom erachter hoe de schrijvers de film hebben aangepast van een tekenfilm naar een life-action film en waarom Michael Bay de perfecte director voor de film is.
- Human Allies – Zie hoe de acteurs zijn geselecteerd en wat hun ervaringen op de set zijn.
- I Fight Giant Robots – Kom erachter welke militaire training Josh Duhamel en Tyrese Gibson hebben doorlopen om hun rol en vele stunts uit te kunnen voeren.
- Battleground – Luister naar de senior medewerker van het leger en de luchtmacht die om advies is gevraagd om de film authenticiteit te geven en hoe toestemming is verkregen om op belangrijke Amerikaanse overheidslocaties te filmen.
• Their War
- Rise of the Robots – Ontdek de interactie tussen de ontwerpers van Hasbro en Michael Bay wanneer ze de populaire speelgoedlijn tot leven brengen.
- Autobots Roll Out - Michael Bay vertelt over het werken met Chevy en hun ontwerpers en de aanpassingen die aan de verschillende auto’s, die in de film te zien zijn, zijn gedaan.
- Deceptions Strike – De militaire adviseurs van de film bespreken de 'gadgets' die ze mochten gebruiken tijdens de productie: F-22 Raptors, Ospreys en A-10 Warthogs.
- Inside the AllSpark - ILM's digitale artiesten vertellen over de uitdagingen waarmee ze te maken hadden om de Transformers tot leven te brengen.
• More Than Meets The Eye
- From Script to Sand: The Skorpokon Desert Attack – Kijk hoe de epische en spectaculaire scène in de woestijn is gemaakt: van het storyboard tot de productie en de visual effects.
- Concepts – Vroege schetsconcepten van de robots.
- Trailers

TRANSFORMERS HD DVD inhoud:
Disc 1:
• Transformers H.U.D. (Heads Up Display) — Luister naar de achter-de-schermen informatie bij de betreffende scènes. Of kijk naar relevante in scherm videobeelden met Bay, Spielberg en andere filmmakers tijdens de relevante scènes.
• Transformers Intelligence Mode web-enabled materialen bestaan uit:
- Transformation Mode
- Health Meter
- Weapon Mode
- Robot Bio
- In Scene Indicator
- Text Ticker
- GPS
Disc 2:
• Transformers Tech Inspector – Zie hoe de ILM artiesten de robots via waanzinnig gedetailleerde modellen maken. Zoom in op de details en pauzeer of verander de rotatie van de modellen.

UIT HET ARCHIEF