:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: BEE MOVIE
PERSBERICHT: BEE MOVIE
Bron: Paramount - Datum: 2008-03-11 - Geplaatst door: Werner
BEE MOVIE
Ongedwongen vrolijkheid en eigenzinnige Seinfeld-humor in een bontgekleurde animatiewereld...
Vanaf 23 april op DVD

Bee Movie: Seinfeld-humor in de bijenkorf
In Bee Movie draait alles om de eigenzinnige bijenjongen Barry B. Benson die weigert zich neer te leggen bij de professionele beperkingen in de bijenkorf. Barry is net afgestudeerd en staat dus aan het begin van een carrière in de korf. Hij ziet het echter niet zitten om zich elke dag opnieuw in het zweet te werken voor een druppeltje honing. Barry wil meer. En Barry wil vooral weten hoe de wereld buiten de vertrouwde korf eruit ziet. Hij besluit er op uit te trekken om de wijde wereld te ontdekken. Op een van deze zeldzame en hectische vluchten buiten de korf, wordt zijn leven gered door Vanessa, een bloemiste in New York. Barry verbreekt het bijenverbod om met mensen te spreken, en de band tussen hem en Vanessa wordt steeds inniger. Terwijl er iets moois bloeit tussen de twee, komt Barry erachter dat mensen massaconsumenten van honing zijn. Dat kan hij niet zomaar laten gebeuren, en hij besluit over te gaan tot actie.

Bee Movie is de jongste telg van de DreamWorks animatiestudio, die eerder al de wereldwijde hits Shrek, Shark Tale en Madagascar creëerde. Jerry Seinfeld schreef samen met de schrijvers van zijn succesvolle tv-show het script, bemoeide zich met de productie en regie en leende bovendien zijn stem aan het belangrijkste personage uit BEE Movie; de avontuurlijke bij Barry B. Benson. Het resultaat is een komische familiefilm voor het ganse gezin. Op 23 april brengt Paramount Bee Movie uit op DVD.

Bee Movie: 1 Disc met veel extra's:
• Jerry Seinfeld en de filmmakers spreken het audiocommentaar in
• Featurettes (Tech of Bee Movie, Meet Barry B. Benson)
• Dreamworks Animation VideoJukebox
• We Got the Bee muziekvideo
• Gametrailer van de nieuwe DreamWorks animatiefilm Kung Fu Panda
• Speciaal voor kinderen zijn er ook nog extra features zoals The Buzz About Bees, The Ow! Meter, Un-BEE-lievable, Be A Bee, Pollination Practice en allerlei dvd-rom extra's

Bee Movie is verkrijgbaar in de origineel Engels gesproken versie en in een Vlaamse nagesynchroniseerde versie. Hieronder een overzicht van de Amerikaanse en Vlaamse acteurs die hun stemmen leenden aan de vijf belangrijkste rollen.

Rolverdeling - Originele versie - Vlaamse versie
Barry B. Benson - Jerry Seinfeld - Adriaan Van den Hoof
Vanessa Bloom - Renee Zellweger - Anneke De Keersmaeker
Adam Flayman - Matthew Broderick - Stan Van Samang
Ken - Patrick Warburton - Roel Vanderstukken

Regie: Steve Hickner en Simon J. Smith
Productie: Jerry Seinfeld en Christina Steinberg
Scenario: Jerry Seinfeld, Spike Feresten, Barry Marder en Andy Robin
Lengte: 92 minuten