:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> NIEUWSBERICHT: A-FILM EN ENTERTAINMENT ONE BRENGEN SAMEN QUALITY FILM COLLECTION UIT
NIEUWSBERICHT: A-FILM EN ENTERTAINMENT ONE BRENGEN SAMEN QUALITY FILM COLLECTION UIT
Bron: A-Film - Datum: 2011-01-30 - Geplaatst door: Werner
A-FILM EN ENTERTAINMENTONE GAAN SAMENWERKING AAN VOOR QUALITY FILM COLLECTION

De Quality Film Collection (QFC) is een serie kwalitatief sterke DVD’s, uitgebracht door A-Film. De collectie bestaat uit films die veelal prestigieuze prijzen (zoals Oscars, Golden Globes of Gouden Palmen) in de wacht hebben gesleept. Het label geeft zowel de betere speelfilm als filmhuishit de kans (her)ontdekt te worden.

Met het verschijnen van een nieuwe worp Quality Film Collection DVD’s in april krijgt de samenwerking tussen A-Film en eOne vorm. Voor het eerst zal het succesvolle kwaliteitslabel van A-Film titels opnemen van een collega-distributeur. Afgelopen najaar werd de mijlpaal van 5 miljoen verkochte DVD’s in de Quality Film Collection bereikt. A-Film is verheugd om in 2011 de catalogus met behulp van collega-distributeurs verder uit te bouwen. Dankzij de samenwerking met eOne zullen prachttitels als Chicago, Frida en De Ontdekking van de Hemel nu beschikbaar zijn de Quality Film Collection.

Marko Havinga van A-Film: "Deze samenwerking leidt ertoe dat de Quality Film Collection een nog sterker merk wordt in een dalende markt; het past in onze strategie om het label op verschillende manieren een bredere positionering in de markt te geven. We zien dit dan ook als een middel om de Quality Film Collection een krachtige impuls te geven en aan de andere kant is het voor EntertainmentOne een instrument om een deel van hun catalogus in een duidelijke labelling onder te brengen."

Rick Hartman van eOne: "In de muziekindustrie is het al tientallen jaren de normaalste zaak van de wereld dat je met je concurrenten samenwerkt bij het in de markt zetten en daarna succesvol houden van concepten. Wij zochten nieuwe exploitatievormen voor onze arthouse-titels en A-film zocht uitbreiding voor haar label. Ik ken de commerciële impact van de Quality Film Collection dus het lag zeer voor de hand om te gaan samenwerken in plaats van het wiel nog een keer te gaan uitvinden."

De volgende eOne titels zullen in april verschijnen in de Quality Film Collection: Chicago, Mean Creek, Whale Rider, Frida, American Psycho, Little Voice, Shipping News, De Ontdekking Van De Hemel, Last Chance Harvey en Marvin’s Room.