:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Algemeen >> EEN TERUGBLIK OP 2004
EEN TERUGBLIK OP 2004
Type: Algemeen - Datum: 2004-12-21 - Geplaatst door: Serge
2004, wederom een prachtig jaar voor dvd-liefhebbers, ligt bijna achter ons en toen onze lieftallige hoofdredacteur Serge vroeg om onze persoonlijke dvd-beslommeringen tijdens het voorbije jaar neer te pennen, aarzelden wij natuurlijk geen seconde. Want beslommeringen, die zijn er uiteraard geweest, en niet enkel financiële. Nee hoor, dit jaar was het namelijk een kwestie van tijd! U weet wel, 60 minuten in een uur, 24 uur in een dag, enz. Er was er gewoon te weinig van aanwezig dit jaar om alle aangekochte giftsets, boxsets, double-discs, special editions, ultimate edtions, limited editions, superbits en concert-dvd’s te bekijken en beluisteren. Tja, je moet een dvd-verslaving eens combineren met het bouwen van een huis, het voorbereiden van een huwelijk, 2 avonden per week voetbaltraining, een wekelijkse voetbal(zondag)namiddag, meehelpen om de Belgische kant van een Nederlands DVDforum(.nl) te vertegenwoordigen, dvd-besprekingen maken voor dvdinfo.be en er bovendien nog eens een veeleisend analytisch Fortis AG-jobke op nahouden.

Resultaat van dit alles: dvd’s in seal. Véél dvd’s in seal. Ongeopende, maagdelijk onaangeroerde Japanese Kill Bill en Scarface boxsets. Onverstoorde, in folie gehulde tv-series zoals Six Feet Under, Frasier en The Shield. Onaangeroerde, stof vergarende blockbusters en stand up-comedyshows. U leest het, in 2004 is bij yours truly de dvd-interesse omgeslagen in een verzamelwoede die z’n weerga niet kent. Dit natuurlijk tot groot ongenoegen van m’n direkte omgeving die seniliteit en psychische labiliteit niet uitsluiten. Wie kan ze ongelijk geven, ik begrijp het zelf met moeite. Dvd’s aanschaffen waarvan je zelf weet dat de eerste kijkbeurt ervan slechts in 2008 zal plaatsvinden? Een verkapte vorm van hamsteren? Een stock aan kijkmateriaal vastleggen voor wanneer de financieel moeilijke jaren eraankomen? Ik zoek zelf al een tijdje vruchteloos achter enige reden om deze ‘hobby’ te verklaren. Laten we het houden op het ondoorgrondelijke enigma van de ‘verzamelaar’ tout court. De één likt postzegels in een boek, de ander kleeft bierkaartjes tegen de muur. Ik, en velen samen met mij, verzamel dvd’s. De obsessie met het glimmende, van gaatje voorziene, zilveren schijfje is onverklaarbaar en nu men hier een mediamarkt tevoorschijn toverde op zo’n 300 meter van m’n werk, zie ik niet echt een eindpunt in zicht. Gelukkig zijn we als medewerker van dvdinfo.be af en toe bevoorrecht als er weer eens een recente viewing in de bus ligt. Echter, als je achteraf, door middel van digitaal bewijsmateriaal, te weten komt wat je hoofdredacteur met het hoesje van die Beyoncé-concertdvd uitgevreten heeft alvoren deze naar jou door te sturen, dan daalt je enthousiamse automatisch. Bij deze wil ik dan ook Serge bedanken omdat hij in 2004 tenminste één inspanning ondernam om mijn dvd-mania te temperen. ’t Is echter niet volledig gelukt kerel, je zal beter moeten doen in 2005 ;-)

Bij deze dan ook m’n beste wensen aan elke dvdinfo.be bezoeker en dat 2005 een prachtig en verslavend dvd-jaar mag worden. En mochten sommigen onder jullie zich ook terugvinden in het bovenstaande relaas, denk er dan aan dat jullie niet alleen zijn in jullie strijd.

Met feestelijke groeten,

Carl De Clercq


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8