:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Belgian Anti-Piracy Foundation >> NIEUWSBERICHT: BAF HOUDT RAZZIA OP LAN-PARTY
NIEUWSBERICHT: BAF HOUDT RAZZIA OP LAN-PARTY
Bron: Belgian Anti-Piracy Foundation - Datum: 2005-07-04 - Geplaatst door: Werner
BaF onderneemt actie tegen LAN-party in De Pinte en neemt meer dan 50.000 muziekbestanden en 2500 films in beslag

De BaF (Belgian Anti-Piracy Foundation) voerde samen met de dienst 'zwendel en namaak' van de Gentse GDA (Gerechtelijke Dienst van het Arrondissement) en het CCU (Computer Crime Unit) uit Gent een controle uit op een LAN-party op 6 mei in De Pinte. Het evenement werd georganiseerd door een plaatselijke vereniging en ging door van 4 tot 6 mei. Op een LAN-party komen fervente gamers samen om met elkaar te spelen via een intern computernetwerk. Rivaliserende clans bekampen elkaar door games te spelen zoals Unreal, Quake of CounterStrike.

De uitnodigingen voor de LAN-party in De Pinte werden per e-mail verstuurd naar een beperkte groep. En van de ontvangers heeft dit gemeld bij Sabam, die op zijn beurt BaF en Ifpi Belgium inlichtte. In de uitnodigingsmail stond immers zwart op wit welke bestanden op het lokale netwerk konden gevonden worden zodat de deelnemers die ter plaatse konden downloaden en naar believen uitwisselen. In totaal werd er in de mail melding gemaakt van honderden films waaronder recente titels als Man On Fire, King Arthur, The Bourne Supremacy en The Incredibles. Daarnaast ook TV-series (o.a. Alles Kan Beter, Het Eiland, Matroesjka's) en meer dan 10.000 audiobestanden, goed voor minstens 1400 Gb unieke data die illegaal op het netwerk beschikbaar zou worden gemaakt.

De actie van BaF op 6 mei leidde tot de inbeslagname van 18 harde schijven, die na een technische expertise van het CCU en BaF 53.926 MP3's en 2689 films en TV-series bleken te bevatten.