:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> EIC >> PERSBERICHT: MK2-RELEASES APRIL-MEI 2011
PERSBERICHT: MK2-RELEASES APRIL-MEI 2011
Bron: EIC - Datum: 2011-05-06 - Geplaatst door: Werner
TWIN PEAKS: FIRE WALK WITH ME

"Wrapped in plastic"

Twin Peaks is een kleine rustige stad, verstopt in een diepe vallei. Een geheimzinnige dood, een onderzoek dat in de vorm van een raadsel wordt gevoerd, een geheim dagboek, een pact, een behekste ring. Dromen, hallucinaties, een voorgevoel. Liefdes zonder toekomst, een zangeres die de herinneringen aan een ver verleden één voor één oproept. Een rode kamer met een dwerg, een tienermeisje op de rand van de afgrond. Welkom in de wereld van Twin Peaks: Fire Walk With Me. Deze film is de prequel van de beruchte TV-serie, beiden geregisseerd door David Lynch.

Technische gegevens
Configuratie: DVD
Speelduur: ca 135 min
Taal: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Genre: Drama
Geluid: Dolby 5.1
Leeftijd: 16
Kijkwijzer: Geweld, Griezelig, Seks, Expliciet taalgebruik
Releasedatum: 14-04-2011


CHABROL BOX:
- MERCI POUR LE CHOCOLAT
- UNE AFFAIRE DE FEMMES
- LA CÉRÉMONIE
- L'ENFER

  Vier meesterwerken van Chabrol"

L’Enfer: Paul, eigenaar van een hotel in Frankrijk, trouwt met de bloedmooie Nelly. Hun leven lijkt een sprookje, maar Paul wordt steeds prikkelbaarder. Hij krijgt waanvoorstellingen waardoor hij aan de oprechtheid van zijn vrouw begint te twijfelen. Hun sprookje eindigt wanneer de jaloezie van Paul omslaat in paranoia.

La Cérémonie: Sophie, de huishoudster van de familie Lelièvre levert goed werk, maar komt behoorlijk apathisch over. Jeanne, de postbode, dringt dankzij Sophie binnen in de wereld van de familie Lelièvre. Vriendschap gaat over in verbondenheid. Zonder het te beseffen betekent dit de ondergang van de familie.

Merci Pour Le Chocolat: André Polonski, een virtuoos pianist, en Mika besluiten na hun scheiding opnieuw te huwen. André heeft intussen een zoon uit een ander huwelijk, Guillaume. Jeanne, een jonge pianiste, verneemt dat zij de dag van haar geboorte bijna met Guillaume Polonski werd verwisseld. In haar zoektocht naar haar verleden komt zij in aanraking met een familie die niet de hare is.

Une Affaire De Femmes: Frankrijk, aan het begin van de oorlog. Marie staat haar buurvrouw bij tijdens een abortus. Al gauw wordt hiervoor meer en meer beroep gedaan op haar. Marie wordt echter het slachtoffer van verraad, wat gelijk staat aan moord. Haar familieleden, aanhangers van het Vichy regime, kunnen deze praktijken niet vergeten en willen haar tot voorbeeld stellen. Zij is één van de laatste vrouwen die in Frankrijk geëxecuteerd wordt.

Technische gegevens
Configuratie: 4 DVD
Speelduur: ca 411 min
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Genre: Drama / Komedie
Geluid: Mono
Leeftijd: 6
Kijkwijzer: Geweld, Griezelig, Expliciet taalgebruik
Releasedatum: 12-05-2011


CHAT NOIR CHAT BLANC

"Kusturica schittert"

Matko is een gauwdief die met zijn 17-jarige zoon Zare aan de oevers van de Donau leeft. Hij heeft schulden gemaakt bij Dadan, een beruchte gangster. Dadan heeft een zus: Ladybird. Hij wil haar persé uithuwelijken. Beide mannen maken een akkoord: Zare trouwt met Ladybird. Zij zien dit huwelijk echter helemaal niet zitten. Zare is smoorverliefd op Ida en Ladybird is vastbesloten te wachten op de man van haar dromen.

Technische gegevens
Configuratie: DVD
Speelduur: ca 130 min
Taal: Bulgaars - Servisch - Romani - Frans
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: 16:9
Genre: Komedie
Geluid: Mono
Leeftijd: 12
Kijkwijzer: Druggebruik
Releasedatum: 12-05-2011
Recent nieuws van dezelfde bron