:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> EIC >> PERSBERICHT: GEORGE GENTLY SEIZOEN 3
PERSBERICHT: GEORGE GENTLY SEIZOEN 3
Bron: EIC - Datum: 2011-11-16 - Geplaatst door: Werner
GEORGE GENTLY Serie 3

"Old school cop’ George Gently wordt in het begin van de jaren ’60 geconfronteerd met ingrijpende veranderingen in de samenleving en bij de politie. Hij probeert zich te verzoenen met het feit dat de grens tussen politieagent en crimineel steeds vager begint te worden. Hij is een van de weinigen die het nog als zijn taak ziet om het land te dienen. Na de dood van zijn vrouw, heeft hij zijn werkterrein verlegd van Scotland yard in “The Met” naar het dorpje Northumberland in het noorden van Engeland. Daar probeert hij zijn jonge collega John Bacchus zijn eigen waarden en deontologie bij te brengen.

Deze voor de BBC geproduceerde serie is gebaseerd op de boeken van Alan Hunter en werd gefilmd op locatie in Dublin.

De afleveringen:
DVD 1 • Gently Evil
Northumberland, 1966. In een idyllisch kustplaatsje wordt een jonge vrouw vermoord. Het spoor leidt in eerste instantie naar haar echtgenoot. Maar na een tijdje blijkt de zaak veel ingewikkelder dan eerst gedacht. ---

DVD 2 • Peace & Love
Durham, 1966. De politie heeft hun handen vol met het WK voetbal in Engeland en betogingen tegen kernoorlog. Een groep studenten en leraars van Durham University betogen in de haven tegen de aankomst van een Polaris duikboot. Enkele van hen worden aangehouden en hardhandig aangepakt. Na hun vrijlating wordt Barrat, een jonge linkse academicus, vermoord terug gevonden in de dokken.

Bekend van Canvas!

Technische gegevens
Met o.a.: Martin Shaw (Judge John Deed, The Chief, Doctor In The House), Lee Ingleby, Simon Hubbard, Sarah Lancashire, MyAnna Buring, Kerrie Hayes, Emun Elliott e.a.
Configuratie: 2 DVD
Speelduur: ca 180 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Genre: TV Serie
Geluid: Dolby 2.0
Leeftijd: 16
Kijkwijzer: geweld, eng
Releasedatum: 10-11-2011
Recent nieuws van dezelfde bron